شبكه كنترل كننده CAN
دسته بندي :
فنی و مهندسی »
کامپیوتر و IT
شبكه كنترل كننده CAN
تاریخچه:
پروتكل ارتباطی شبكه كنترل كننده CAN ابتدا در اروپا برای استفاده در ماشینهای حمل و نقل طراحی شد. بدنبال استفاده موفقیت آمیز از این روش در صنایع اتوماسیون مانند وسایل كنترل كننده ، سنسورها و تحریك كننده ها ، استفاده از روش CAN در نقاط دیگر دنیا رواج پیدا كرد. در نهایت این روش تحت عنوان ISO 11898 به صورت استاندارد شده مدون گردید.
كاربردهای CAN:
در اتومبیل ها: با توجه به نیاز روز افزون صنعت اتومبیل سازی به امنیت بیشتر ، راحتی و پیروی از قراردادهای جهانی پیرامون مسئله آلودگی محیط زیست ،هم چنین نیاز به كاهش مفرد سوخت ، در صنایع خودروسازی سیستم های متنوع الكترونیكی طراحی شده و مورد استفاده قرار گرفته است. از جمله این سیستم ها به عنون مثال می توان به سیستم كنترل ترمز هوشمند (ABS) ، كنترل اصطكاك ، كیسه های هوایی ، سیستم كنترل قفل مركزی ، كمربندهای ایمنی هوشمند و … اشاره كرد.
پیچیدگی این سیستم های الكترونیكی به همراه نیاز به تبادل اطلاعات بین این سیستم ها نیاز به خطوط انتقال سیمی اطلاعات را بیش از پیش افزون كرد. روش CAN پاسخ كامل به این نیاز بود. با به كارگیری این روش ، كنترل كننده ها ، سنتورها و تحریك كننده ها با یكدیگر اولاً به وسیله تنها دو سیم و ثانیاً به صورت همزمان و تا سرعت حداكثر 1MB/S ارتباط برقرار می كنند.
در مصارف صنعتی: مزایای استفاده از پروتكل CAN مانند كاهش هزینه ها و بالاتر رفتن اطمینان به سیستم كه با بكارگیری این روش در صنایع خودروسازی بدست آمد ، سازندگی محصولات متنوع دیگر را به استفاده بیش از پیش این روش ترغیب و تشویق نمود. مثالهایی از مصارف صنعتی این پروتكل عبارتند از: كنترل در صنایع وابسته به كشتیرانی و راهبری دریایی سیستم های كنترل آسانسورها ، ماشین های متنوع كشاورزی ، اتوماسیون كارخانجات ، دستگاههای فتوكپی ، سیستم های پزشكی ، صنایع نساجی و بافندگی.