رمز شکنی
دسته بندي :
فنی و مهندسی »
کامپیوتر و IT
رمز شکنی
كلمه cryptography(رمز نگاری)برگرفته از لغات یونانی به معنای(محرمانه نوشتن متون)است. از آنجا كه بشر همیشه چیزهایی برای مخفی كردن داشته است. رمز نگاری برای مخفی كردن اطاعات قدمتی برابرعمربشر دارد.از پیغام رساندن با دود تا رمز نگاری سزاری، رمزهای جایگشتی و روش های متنوع دیگر. رمز نگاری علم كدها و رمزهاست.
یك هنر قدیمیاست و برای قرن ها به منظور محافظت از پیغام هایی كه بین فرماندهان، جاسوسان، عشاق و دیگران رد و بدل شده استفاده شده است. هنگامیكه با امنیت داده ها سرو كار داریم، نیاز به اثبات هویت فرستنده و گیرنده پیغام داریم و در ضمن باید از عدم تغییر محتوای پیغام مطمئن شویم.
این سه موضوع یعنی، محرمانگی، تصدیق هویت و جامعیت در قلب امنیت ارتباطات داده های مدرن قرار دارند و میتوانند از رمز نگاری استفاده كنند اغلب این مسئله باید تضمین شود كه یك پیغام فقط میتواند توسط كسانی خواننده شود كه پیغام برای آنها ارسال شده است و دیگران این اجاره را ندارند، روشی كه تامین كننده این مسئله باشد (رمز نگاری) نام دارد، رمز نگاری هنر نوشتن به صورت رمز است به طوریكه هیچكس به غیر از دریافت كننده مورد نظر نتواند محتوای پیغام را بخواند.
فهرست مطالب:
روش های رمز نگاری: 4
رمزهای جانشینی (substitution cipher) 4
رمز نگاری جانشینی (Transposition) 6
رمز one – time – pad (به هم ریزی محتوی پیام) 7
معایب.. 8
رمز نگاری كوآنتومی: 8
دو اصل اساسی در رمز نگاری: 10
2-تازگی پیام ها 11
رمز نگاری با كلید متقارن (symmetriv- key) 12
رمز نگاری (data encrystion algortmy) 13
رمز نگاری سه گانه (triple DES) 14
مزیت ESE نسبت به EEE: 14
رمز نگاری با كلید نامتقارن یا عمومی (public key) 15
الگوریتم PDA.. 16
روش كار الگوریتم PSA.. 16
. معایب سیستم. 17
شكستن الگوریتم RSA.. 17
2- حدس زدن پیام: 19
MD5 چیست؟. 19
مزایا: 19
راه های كنترل خطا: 20
منابع:22