گزارش کارآموزی در بخش اداری مالی مخابرات دكتر حسابي
دسته بندي :
فنی و مهندسی »
برق، الکترونیک، مخابرات
گزارش کارآموزي در بخش اداري مالي مخابرات دكتر حسابي در 73 صفحه ورد قابل ويرايش
فصل اول
اداره مالي اداري
اداره مالي اداري ضمن ارائه خدمات به متقاضيان و مشتركين تلفني بصورت قبول تقاضا و اشتراك تلفن و تشكيل پرو.نده و رسيدگي به امور قبوض مشتركين و محاسبه در آمد و هزينهها ، خدمات تداركاتي و پرسنلي و حقوقي كليه پرسنل و كاركنان مخابرات شهرستان را به عهدهدارد كه اگر فعاليت و تداركات و پشتيباني به موقع اين اداره نباشد شايد بتوان گفت به فعاليت بقيه واحدهاي ادارات مختلف اين مجموعه بينتيجه و يا متوقف ميماند .
امور متقاضيان و امور مشتركين
با انتشار اگهي قبول تقاضاي تلفن نسبت به ثبت نام متقاضيان تلفن و فروش فيش به آنان اقدام ميشود اين ثبت نام و فروش فيش بايستي در محدوده مرز خدمات تلفني كه در طرح ايجاد امكانات مخابراتي است بايستي صورت پذيرد پس از فراهم شدن امكانات فني ، توسط واحد مذكور جهت كلي متقاضيان رديف وديعه تعيين و طي دعوتنامه اي از متقاضي نسبت به تكميل پرونده اقدام ميشود و جهت هر يك با رعايت حق تقديم فرم سيمك شي صادر و به واحد مربوطه ارسال مينمايند . پس از عودت فرم مذكور از واحد زيربط به امور متقاضيان نصبت به صدور فرم دايري تلفن و ارسال آن به واحدهاي مربوطه نسبت به بر قراري ارتباط مشتركين اقدام ميشود و پرونده مربوطه نيز از امور متقاضيان به امور مشتركين جهت استقرار در فايل مربوطه و بايگاني ميگردد .
پس از دايري هر تلفن كليه تغييرها و درخواستهاي مشتركين در واحد امور مشتركين صورت ميپذيرد كه اهم آن بشرح ذيل ميباشد .
1-تغيير نام فيش بكلي ممنوع است مگر بصورت درجا به غير فقط با تغيير مالك در صوتيكه خريدار ملك ، خريدار فيش مذكور باشد و يا اينكه متقاضي تلفن فوت نموده باشد واگذاري نوبت به احدي از ورّاث با اجازه ساير ورثه طبق گواهي مربوطه ملامانع است .
واحد آبونمان
پس از واگذاري امتياز خط تلفن به مشترك ابتدا دائري تلفن به واحد آبونما ارسال ميگردد تا اين واحد مشخصات دائري از قبيل نام ، نام خانوادگي ،آدرس ، شماره كنتور ، تاريخ دائري را به مركز كامپيوتر اعلام يا نسبت به صدور قبض تلفن و ارسال صورت حساب كاركرد اقدام شود . صورت حساب كاركرد تلفنها در هر دوره دو ماهه صادر و ارسال ميگردد ، كنتر برداري قبوض در ابتداي هر سيكل دو ماهه انجام و به مركز كامپيوتر ارسال ميكردد تا با توجه به كنتر قبلي كاركرد تلفن مشخص گردد، پس از محاسبه كاركرد و صدور قبوض صورت حساب ، قبوض به واحد آبونمان ارسال ميگردد تا پس از اصلاحات مقدماتي به اداره پست جهت توضيع ارسال گردد.
قبوض صورتحساب تلفن قبل از تعويض به اداره پست جهت توضيع تحويل پاسخگويان آبونمان داده ميشود تا با توجه به اطلاعات موجود ، مشتركين مقرض به كاركرد و هزينة تلفن را نسبت به آن اگاه سازند و چنانچه اشكالي از قبيل اشتباه پانچيست در پانچ اطلاعات كنتور و غيره بود رفع و اصلاح نمايند .
پس از پرداخت مبالغ كاركرد تلفنها طي قبوض صادره توسط مشتركين به بانك ، هر روزه وصوليهاي قبوض تحويل كاركنان حسابدار اين واحد ميگردد تا با حسابرسيهاي خود و صدور سند مربوطه آن را آماده و جهت ثبت در مركز كامپيوتر دسته بندي و ارسال نمايند . مشتركيني كه در مهلت مقرر نسبت به پرداخت بدهيهاي خود اقدام ننمايند توسط مركز كامپيوتر ليستي تهيه و به واحد آبونمان جهت قطع تلفنهاي بدهكار داده ميشود كه اين واحد پس از بررسي تلفنها به مركز مربوطه جهت اجرا ارسال ميدارد و پس از مراجعه مشتركين بدهكار جهت پرداخت بدهيها پس از وصول بدهي نسبت به وصل مجدد تلفنهاي مذكور اقدام مينمايند .
چنانچه مشتركي بخواهد تلفن خود را از محلي به محل ديگر انتقال دهد چون آدرس تلفن مذكور ميبايستي تغيير نمايد از طريق امور مشتركين فرم تغيير مكان صادر و پس از اقدامات لازم اصلاحيه آدرس به اين واحد ارسال ميگردد تا اين واحد مقدمات كار و تغيير آدرس در قبوض را براي انجام به مركز كامپيوتر انجام دهد.
چنانچه مشتركي نسبت به كاركرد تلفن خود اعراض داشته باشد فرم مخصوصي براي تلفن مذكور تهيه و به مركز تلفن مربوطه ارسال ميگردد تا نسبت به كنترل كنتور تلفن مذكور اقدام نمايند و نتيجه سالم و يا معيوب بودن كنتر مشخص و به واحد آبونمان ارسال تا نتيجه به مشترك معترض اعلام شود .
با توجه به استفاده از تكنولوژي و تعديل نيروي انساني در اين واحد نكاتي چند ضروري بنظر ميرسد چون روزبروز كامپيوتر در زندگي انسانها تاثير بسزائي را به جا ميگذارد و مردم با تكيه بر سرعت و افزايش حجم كارها و تعدد وظايف خود بيشتر به اين ماشين روي ميآورند لذا باعث گرديده كه امروزه ادارات ، شركتها و مؤسسات دولتي به جاي نيروي كار انساني رو به كامپيوتر نموده تا جائيكه امكان دارد از آن براي انجام فعاليتهاي خود كمال استفاده را بنمايند اين قائده براي شركت مخابرات نيز مستثناء نبوده و باعث تعديل نيروي انساني در اين شركت هم گرديده كه داراي فوائد و مضراتي بوده كه مختصرا توضيح داده ميشود .
فوائد و مضرات استفاده از كامپيوتر در آبونمان :
از فوائد اين طرح افزايش سرعت كار و كارائي فعاليتها و سرعت گردش كار ،ارائه سريع ليستهاي مورد نياز ، ارائه آمارهاي لازم و ضروري جهت مديران به منظور دستيابي به اهداف شركت و همچنين استفاده از كامپيوتر باعث گرديده تا كاركنان با اين تكنيك نوين آشنا و ايجاد تخصص جديدي در بين كاركنان با دادن آموزشهاي لازم گردد .
از جهاتي سيستمهاي كامپيوتري باعث كاهش هزينههاي پرسنلي به خاطر تعديل نيروي انساني بوده در حاليكه در كوتاه مدت شركت متحمل هزينههاي سنگيني جهت خريد كامپوترهاي مورد نياز و آموزش پرسنل گرديده است ولي دراز مدت مقرون بصرفه ميباشد . ولي از طرفي با بكار گيري سيستمهاي كامپيوتري انجام بسياري از كاهايي كه تا قبل از بكار گيري توسط نيروي انساني مذكور به بيكاري جامعه افزوده شده و عدة بسياري براي امرار معاش خود با مشكل مواجه ميگردند كه جذب اينگونه افراد مستلزم ايجاد مشاغل جديدي و سرمايه گذاري زيادي در كل كشور ميگردد كه اين امر اجتناب نا پذير است و تا حصول نتيجه بايستي سياستي اعمال گردد كه اين مشكل به نحوي كه كمترين صدمه را داشته باشد حل گردد .
يكي ديگر از مضرات آن اين است كه چنانچه اشكالي در ارسال اطلاعات به مركز اطلاعات پيش آيد ميبايست تا دوره بعد ( دوره دو ماهه هر سيكل ) صبر نمود تا بتوان اشكال را بر طرف نمود در صورتيكه در سيستم دستي قبل از كامپيوتري شدن اين كار به راحتي در همان روز انجام ميگرفت و راحتتر اشكالات بر طرف گرديد .
چون نرخهاي آمونمان تلفنهاي خود كار ، در آمد حق الفاظه ، در آمد خارج از مرز تلفن ، در آمد عوارض شهرداري ، در آمد اجاره خط ، در سه دوره مورد مطالعه در سالهاي 68و70و72 تغييري نكرده است فقط به كل تغييرات در آمد هر يك اشاره ميشود .
چارت سازماني
مخابرات دكتر حسابي يكي از ادارات تابعه كل مخابرات استان تهران است كه بصورت معاونت اداره كل مخابرات استان تهران – شهرستان كرج ،اداره ميگردد كه سه اداره مالي اداري ، اداره نگهداري بهرهبرداري ارتباطات شهري ، اداره نگهداري بهرهبرداري ارتباطات راه دور و مراكز واحدهاي مخابرات تابعه را تحت نظارت و سرپرستي خود دارد . ( شكل 5 )
1-ساختار تشكيلاتي اداره شامل سه قسمت به شرح زير ميباشد ( شكل 6 ) .
الف:بخش حسابداري و آبونمان كه كليه عمليات مالي و كنترل دريافتها و پرداختها را به عهدهدارد .
ب:بخش خدمات عموميكه كليه عملياتي اداري و دفتري و خدماتي ، تداركاتي را به عهدهدارد .
كه شرح مفصل فعاليت بندهاي الف و پ در فصل «4» ارائه خواهد شد .
2-ساختار تشكيلاتي اداره نگهداري بهرهبرداري ارتبطات شهري به شرح زير ميباشد ( شكل 7 )
الف:مراكز تلفن شهري كه وظيفه نگهداري و بهرهبرداري سوئيچ شهري و تأمين ارتباط مشتركين را به عهدهدارد .
ب:اطلاعات تلفن 118 كه وظيفه دادن اطلاعات در خصوص شماره مشتركين اعم از خصوصي و دولتي به درخواست كنندگان را به عهدهدارد .
ج:نگهداري و پشتيباني فني نيرو كه وظيفه نگهداري و تأمين نيرو مورد نياز مراكز فني ، سيستمهاي مخابرتي را به عهدهدارد .
ح:پشتيباني فني شبكه كابل و هوايي وظيفه پشتيباني و تهيه و تداركات لوازم مورد نياز شبكههاي كابل و هوايي مراكز تلفني را به عهدهدارد .
خ:واگذاري خطوط كه وظيفه بررسي و واگذاري خطوط تبفني را جهت برقراري تلفن متقاضيان و مشتركين به عهدهدارد .
د:پشتيباني فني مراكز الكترونيك كه وظيفه پشتيباني و تهية لوازم و قطعات مورد نياز مراكز را به عهدهدارد .
ذ:كنترل و نظارت بر تلفنهاي همگاني .
3-ساختار تشكيلاتي اداره نگهداري و بهرهبرداري ارتباطات بين شهري به شرح زير ميباشد . ( شكل 8 )
الف:مركز نگهداري سوئيچ راه دور كه وظيفه تأمين و برقراري ارتباط بين شهري و بينالملل مشتركين تلفن خودكار را به عهدهدارد .
ب:تلفن راه دور كه وظيفة تأمين و برقراري ارتباط بين شهري و بينالملل متقاضيان فاقد تلفن در شهرها و روستاها را به عهدهدارد .
پ:واحد تلگراف كه وظيفه مخابره و ارسال تلگراف متقاضيان را به اقصي نقاط دنيا به عهدهدارد .
ح:واحد خطوط راه دور كه وظيفه كه وظيفه نگهداري خطوط بين شهري را به عهدهدارد .
خ:كنترل و نظارت بر واحدهاي مخابراتي كه وظيفة كنترل و نظارت و تأمين ارتباط واحدهاي مخابراتي در محدوده حوزة مربوطه را به عهدهدارد .
كه شرح مفصل فعاليت بنديهاي الف ، ب و خ در فصل «6» ارائه خواهد شد .
از آنجائيكه تعيين چارت سازماني هر اداره اي توسط امور تشكيلات و بهبود روشهاي شركت مخابرات ايران در تهران بر اساس اگوهايي كه در اختيار دارند صورت ميگيرد نميتواند در برگيرنده همه نيازهاي سازماني باشد .
به عنوان مثال : تعداد نفراتي كه جهت واحد نگهداري و نوسازي خطوط در نظر گرفته ميشود بر اساس ميزان كيلومتر خطوطي است كه بايستي نگهداري و نوسازي شود . در صورتيكه جهت تعيين تعداد نفرات با باكس سازماني واحد مذكور در هر شهرستاني بايستي با در نظر گرفتن موقعيت جغرافيايي و مسيرهاي خطوطي كه بايستي نگهداري شوند تعيين گردد .
قوانين عموميمديريت
همة مديران در هر سطحي از سازمان بايد تعريف كاملي از مسئوليتهاي خد داشته و بطور سيستماتيك مسئول و پاسخگوئي عملكرد خود بحساب آيند . اطلاعات آماري تهيه شده توسط سيستم اطلاعاتي مديريت در هر جا كه ممكن باشد بايد براي تعيين اهداف كميمتغيرهاي كليدي مورد استفاده مديران تا زير اولين ردة سطح سوپروايزري قرار ميگيرد . بايد رسماً از مديران خواسته شود كه در آخر هر سال پاسخگوئي عملكرد خود در قبال اين اهداف باشند . در صورت وجود كمبودهايي نسبت به اين اهداف ، مدير مربوطه بايد وادار شود كه دلايل را تجزيه و تحليل كرده و با كمك و پشتيباني متخصصين ادارات مركزي اين كمبودها را بر طرف سازد . براي خرابيهاي دائميبايد فكري شود و براي كمبودها و نقايص دائمي بايد تنبيههايي در نظر گرفته شود هم چنانكه براي عملكردهاي بالاتر از حد تعيين شده ميبايد پاداشهايي منظور گردد .
به عنوان يك مثال واقعي ، تأسيسات خارج از مراكز ( يعني كابلها ، خطوط هوايي و غيره كه مراكز را به مشتركين متصل ميسازند ) در بسياري از شهرها ، قديميو يا معيوب ميباشند . از هر مديري كه مسئول نگهداري و تعمير چنين تأسيساتي ميباشد بايد خواسته شود كه در پايان هر سال در خصوص فركانسي كه در ناحيه مربوط به وي ، خرابي خطوط را باعي شده و سرعت عملي كه موجب برگرداندن سرويس به حالت اوليه گرديده گزارش دهد . متخصصان اداره مركزي بايد روشهائي را براي شناسائي علل زير ابداع ن مايند : نصب و اتصال اولية كابلها بصورت بد و نامطلوب ، خرابي ناشي از عمر تأسيسات ، خرابيهاي فيزيكي ناشي از كارهاي ساختماني مقاطعه كاران و غيره .
شبكه كابل و هوايي
براي اتصال مشتركين تلفني با مراكز سوئيچ از شبكه كابل و هوايي استفاده ميشود شبكه كابل كه قسمت اعظم هزينههاي مخابرات را تشكيل ميدهد در سطح شهرها تمام كوچهها و خيابانها را به مراكز تلفن متصل مينمايد كه اصطلاحاً از دو قسمت كابلهاي مركزي و آبونه تشكيل ميگردد كابلهاي مركزي معمولاً كارفرما كه با توجه به ظرفيت انها و نياز هر محله نصب ميگردد را به مراكز متصل مينمايند و معمولاً بصورت كانالي كشيده ميشود و كابلهاي آبونه كابلهايي هستند كه صندوقهاي كافو هر محله را به انشعابات مختلف تقسيم مينمايند يعني به صورت پستهاي ده ززوجي بر روي ديوار كوي و برزن نصب ميگردد كه معمولاً اينگونه كابلها بصورت خاكي كشيده ميي شود و ارتباط مشتركين تلفني از طريق همين پستها بوسيله سيمها و كابلهاي كم زوج هوايي به داخل منازل و مكانهاي مورد نظر مشتركين كشيده ميشود .
شركت مخابرات قبل از كابل كشي در سطح خيابانها و كوچههاي هر شهر از شهرداريها و سازمانهاي زيربط جهت تايين حريم و امكانات موجود در زير زمين استعلام مينمايد كه هم كابلكشي بصورت استاندارد كشيده شود و به آساني در حريم اجراي طرحها و تأسيسات ديگر قرار نگيرد و هم از امكانات موجود سازمانهاي ديگر در زير زمين و مسير كابلكش متصل گردد تا در هنگام اجراي طرح به آنها صدمه وارد نگردد ولي متاستفانه طرحهاي اجرايي شهرداريها و … در كوتاه مدت تغيير مينمايد و
مدام دستخوش تغييرات است و از ثبات نسبي نيز برخوردار نميبادش و پس از كابلكشي طرحهاي مختلف ، تعويض كوچهها و خيابانها انجام ميشود و امكانات موجود در زير زمين از دسترس خارج ميشود و در صورت وجود خرابي جهت رفع آن با مشكلات عديده اي مواجه ميگردد كه اين امر موجب وارد شدن خساراتي سنگين به شبكه كابل و تأسيسات مخابرات ميگردد و يا بر اثر تغييرات قسمتي از آنها از رده خارج و يا بصورت مقطعي تغيير و يا تفويض ميگردد كه از حالت استاندارد خارج گشته و موجب تقليل عمر شبكه ميشود و مانند لباسيكه وصله دار شده است هيچگاه بهاي اوليه و كيفيت مطلوب خود را نخواهد داشت لذا مخابرات بايستي علاوه بر هزينه سنگين احداث شبكه مخابراتي ، امكانات وسيعتري را براي نگهداري از آن بسيج نمايد .
ضمناً جهت برآورد اينگونه خسارتها به عنوان نمونه به لحاظ اينكه مشخص نميباشد كه در كابلي كه وسط خيابان قرار گرفته چند بار ممكن است خرابي حادث شود و يا اينكه زمان بروز خرابي چه موقع ميباشد نميتوان برآورد دقيقي و يا درستي از برآورد خسارتها داشت و يا اينكه اگر حدسي هم در مورد تخمين ميزان خسارتها زده شود قابل اعتماد نميباشد و ياا اينكه برآورد هزينه تعويض كل كابل كه از دسترس خارج شده است را در نظر بگيريم اين برآورد نيز قابل اعتماد نميباشد چراكه كابلهاي فوق پس از بروز اولين خرابي به كلي تعويض ميگردند و سعي در رفع خرابي و استفادة حداكثر از امكانات موجود ميباشد مگر اينكه هزينهرفع خرابي بيش از هزينه تعويض كابل گردد كه اين نيز قابل پيش بيني نميباشد .
لذا بايد ترتيبي اتخاذ گردد كه توسعه تلفن متناسب با نيازها و هماهنگ و همرا با ساير خدمات و اطلاع از وضعيت مسيرها و تغييرات و عقب نشيني و حتي المقدور طرحهاي درازمدت در شبكه كابل اجراء گردد و از انجام كارهاي دوباره و چند باره كه باعث افزايش كميت و كاهش كيفيت ميگردد و جلوگيري بعمل آيد .
در اغلب مراكز تلفن شهري منجمله مركز تلفن كرج از كابلهاي قديميكه از بدو تأسيس مركز كشيده شده كماكان استفاده ميشود و عمليات بازسازي و نوسازي روي آن انجام نگرفته به عنوان مثال كابلهائيكه حدوداً بيست و پنج سال پيش از نوع سربي و كاغذي كشيده شده و اكنون از رده خارج شده استفاده ميشود و هيچگونه پيش بيني جهت تعويض و جايگزين آنها بعمل نيامده و اگر اينگونه كابلها به هر دليلي داراي نقص و خرابي گردد امكان نگهداري از آنها ممكن مخواهد بود و چون در جوار آنها توسعة شبكة كابل صورت نگرفته زمان بسيار زيادي طول خواهد كشيد تا مجدداً رفع عيب و راه اندازي گردد در اين صورت خسارت زيادي متوجه شركت مخابرات و ايجاد نارضايتي در مشتركين تلفني ايجاد خواهد شد لذا ايجاب مينمايد كه خيلي سريعتر نسبت به تأمين متريال مورد نياز و تعويض تدريجي آنها اقدام گردد . يك رشته كابل باستي از نظر پيوستگي خطها كاملاً سالم باشد يعني پارگي نداشته باشد . مقاومت عايقي كابل براي يك كيلومتر بايد حدود 5000 مگا اهم باشد كه هر چه فاصله زيادتر شود مقدار مقاومت كم ميشود . مقاومت رفع و برگشت خط بايد طبق استاندارد براي سيم 04 در هر كيلومتر 284 اهم و براي سيم 06 در هر كيلومتر 128 اهم درهر كيلومتر 56 اهم باشد . و تضعيف فركانس براي سيم 04 در هر كيلومتر 84/1 دسي بل و براي سيم 06 در هر كيلومتر 20/1 دسي بل و براي سيم 09 در هر كيلومتر 86/0 دسي بل باشد . در ضمن بايد تعادل بين مقاومت خط وجود داشته باشد يعني اگر مقاومت رفت و برگشت يك زوج سيم 284 اهم است مقاومت يك رشتة آن بايد 142 يا حدود دو درصد اختلاف داشته باشد .
پيوستگي شيلد كابل بايستي برقرار باشد يعني نوار آلومينيوم روپوش كابل در سرتاسر كابل بهم متصل باشد .
بطور كلي در هر كابل تا دو درصد خرابي قابل قبولي است چنانچه خرابي اعم از اتصال و يا پارگي بيشتر از 2% باشد آن كابل معيوب محسوب ميگردد و بايستي نسبت به رفع خرابي آن اقدام نمود .
لذا با توجه به حجم زياد كابلهاي سطح شهرستان كرج و در نتيجه حجم گستردة اطلاعات خرابيها اطلاعات مربوط به خرابي يكي از كافوهاي مركز تلفن كرج به عنوان نمونه ارائه ميگردد .
توسعه شبكه كابل هيچ گاه با نياز واقعي شهرها همراه نبوده و اقلب طراحي شبكه با نقطه گذاري محلهاي وجود تقاضا و به نسبت آن همراه بوده است كه در سالهاي اخير اين مشكل صد چندان گرديده است به عنوان مثال چون احداث ساختمانهاي مراكز تلفني از محل خودياري مردميبوده است شركت مخابرات به اعضاي مخابرات هيئت امناءها كه مسئوليت احداث ساختمانهاي مذكور را به عهده گرفته اند اجازة قبول تعداد معدودي و ديعه و فروش فيش را داده اند تا از محل اخذ خودياري از متقاضيان نسبت به ساخت مركز تلفن اقدام نمايند . و بدون در نظر گرفتن اينكه مركز ساخته شده داراي ظرفيت اسميميباشد نسبت به فيش فروخته شدة شبكة كابل آن طراحي و اجرا ميشود كه با صرف امكانات و پرداخت هزينه اسفالت به شهرداري و هزينه حفاري و خاكبرداري و خاكريزي و ضرر و زيان به شهروندان در اندك مدتي امكان واگذاري ظرفيت رسميمركز برروي شبكة كابل وجود نخواهد داشت و مجدداً نياز است كه همة كارها تكرار گردد كه اينبار علاوه بر عمليات و هزينههاي مذكور موجب فرسايش شبكة كابل قبلي نيز ميگردد و به لحاظ آسيبهايي كه ميبيند از حالت استاندارد خارج گشته و كيفيت مطلوب خود را از دست ميدهد .
لذا بايد سعي شود كه توسعه شبكه همگام با بافت و نياز شهرها باشد و با توجه به ظرفيت اسميمركز و با فروش فيش تلفن توسعه شبكه كابل به طور كامل انجام شود تا هم از حفاريهاي بي مورد جلوگيري به عمل آيد و در هزينهها صرفه جويي گردد و در نتيجه به تأسيسات موجود كلية سازمانها در زير زمين آسيب وارد نگردد و موجب آسايش و رضايت شهروندان فراهم گردد . بايد ترتيبي اتخاذ گردد تا فروش فيش با نيازها هماهنگي داشته باشد و با وضع قوانين و دستورالعملها از جابجايي تلفنهايي كه ممكن است موجب به هدر رفتن امكانات گردد ممانعت به عمل و حتي الامكان تلفنها بعد از دائري براي مدتي در محل اوليه وصل باشد و يا اگر نياز به تغيير مكان و جابجايي باشد به گونه اي باشد كه موجب آن نشود تا در محلهايي كه هزينههاي زيادي جهت توسعه شبكة كابل آن بكار رفته به كلي از ارتباط خالي شود چرا كه كابلي كه فاقد بار باشد و فعال نباشد قابل نگهدارزي نميباشد و بعد از مدتي فرسوده و از بين ميرود به عنوان مثال در شهر كرج منماطقي وجود دارد كه از زمان طراحي فيش زيادي در آن مناطق فروخته شده و بعد از وصل تلفنها به لحاظ عدم تمكن مالي مردم كلية تلفنهاي آن خريد و فروش و تغيير مكان يافته و كابل آن منطقه به طور كامل تخليه گرديده است . در اينگونه محلها در صورت انجام عمليات ساختماني ، برق زدگي ، حفاريهاي سازمانهاي مختلف و … امكان وارد شدن خسارت به شبكة كابل وجود دارد و چون روي كابل ، تلفن كاركن وجود ندارد خرابي مذكور مشخص نميگردد و بعد از مدتي آب به داخل كابل نفوذ كرده و موجب اكسيده شدن و از بين رفتن كابل ميگردد و ضمن از دست دادنه كيفيت از عمر مفيد آن نيز كاسته خواهد شد .