گزارش کاراموزی معماري ساختمان

دسته بندي : فنی و مهندسی » معماری
گزارش کاراموزي معماري ساختمان در 34 صفحه ورد قابل ويرايش

نشانه چيست؟

نقشه كشي: عبارت است از خطوط و اشكالي كه همراه با علامات بصورت قراردادهاي بين المللي است كد براي نمايش يك شئ و يا به عبارت ديگر نقشه ي تصاوير يك جسم با مقياس كوچكتر و يا مقياس دلخواه است.

كروكي چيست: نوعي نقشة‌فني است كه با دست آزاد و بدون وسايل رسم كشيده مي شود و بيانگر يك مقدار ساده است.

نقشه كشي در دو مرحله صورت مي گيرد.

1-مرحلة كار مدادي 2-مرحلة كار مركبي

نقشه هاي ساختماني: نقشه هاي ساختماني بطور كلي در كليه كارهاي ساختماني مورد استفاده قرار مي گيرد و مي توان به شرح زير آنها را تقسيم كرد.

1-نقشه هاي معماري 2-نقشه هاي محاسباتي 3-نقشه هاي شهرسازي

4-نقشه هاي اجرايي، پل ها، سدها، سيلوها و نظاير آنها

5-نقشه هاي تأسيسات مكانيكي 6-نقشه هاي تأسيسات الكتريكي

كاربرد نقشه هاي ساختماني:

1-نقشه هاي معماري: اين نقشه ها عموماً جهت طراحي ابنيه (بناها) شامل خانه هاي مسكوني، آپارتمانها، ساختمانهاي تجاري، بهداشتي، فرهنگي، تفريحي، تحقيقاتي، ورزشي، علمي، آموزشي و غيره است. اين نوع نقشه ها بر اساس مطالعات اوليه و نتايج بدست آمده از آن طرح و تهيه مي شود.

2-نقشه هاي محاسباتي:شامل اسكلت، ابعاد و پي و ستون و ديوارهاي باربند تيرريزي ها سقف و اتصالات مربوط به ساختمان مي‌باشد كه بر اساس محاسبات مهندسي محاسب طراحي مي شود.

3-نقشه هاي شهرسازي:اين نقشه ها بر اساس مطالعات و نيازمندي هاي شهري طراحي مي شوند. در اين نقشه ها نحوه ي شكل گيري شبكه هاي رفت و آمد، پياده و سواره و نحوه ي كاربري عرافي و سيستم دفع آبهاي سطحي و نحوه ي ورودي و توزيع شبكه ي آب، برق، گاز، تلفن، فاضلاب و همچنين مرحله بندي اجراي قسمت هاي مختلف طرح شهرسازي را نشان مي‌دهد.

4-نقشه هاي اجرائي:كاربرد اين نقشه ها در راه سازي، پل سازي، ساخت تونل، سادسازي، اسكله و باند فرودگاه است.

5-نقشه هاي تأسيسات مكانيكي:اين نقشه ها به ترتيب عبارت اند از 1-نقشه هاي لوله كشي آب سرد و گرم و مشخصات لوله ها 2-لوله هاي شوفاژ و يا تهويه مطبوع 3-شبكة فاضلاب و آب و باران و نحوه ي اتصالات آنها 4-مسير و مشخصات كانالهاي تهويه و يا كولر 5-شبكة لوله كشي موتورخانه و نحوه ي اتصال شبكه به ديگ هاي آب و بخار

6-نقشه هاي تأسيسات برقي و الكتريكي:اين نقشه ها جهت نشان دادن مسير و مشخصات سيم كشي برق، تلفن، در باز كن هاي برقي، آنتن، سيستم اعلام خطر، آتش‌سوزي، اعلام نصب لامپ با وسايل الكتريكي و سيم كشي و تعيين مشخصات موتورخانه و تابلوهاي برق به كار مي رود.

نقشه هاي معماري يك پروژه:

يك پروژه ساختماني اعم از كوچك و بزرگ حداقل بايد داراي نقشه هاي زير باشند.

1-پلان ها: شامل پلان هم كن، زيرزمين،

2-نماها؛ شامل نماي شمالي، جنوبي، شرقي و غربي مي باشند.

3-برش ها يا مقاطع: شامل برش هاي طولي، عرضي و موضعي با توجه به پيچيدگي‌هاي پروژه.

4-تيپ بندي درها و پنجره ها؛

5-دتايل (جزئيات)

6-پلان مبلمان



ابزارهاي نقشه كشي:

1-ميز رسم (تخته رسم): ميزي است جهت رسم نقشه، داراي لبه ها و سطحي صاف و غير قابل تغيير در مقابل عوامل جوي با زاويه هاي درجه كد معمولاً روي آن يك لايه پلاستيكي جهت محافظت مي كشند. ميز رسم در ابعاد گوناگون به شرح زير وجود دارد.

60*70cm 50*70cm

125*200cm 125*175cm 100*150cm

خط كش تي (T):

اين خط كش از سر و تيغة صافي تشكيل شده است و براي رسم خطوط استفاده مي‌شود. جنس اين خط كش از چوب و يا پلاستيك است و لبه هاي اين خط كش بايد صاف و منظم باشد. اين خط كش ها در اندازه هاي گوناگون وجود دارد مانند

cm45، 75،80، 90، 100 و اندازه هاي بالاتر

گونيا: گونيا از دو ساق عمود بر هم تشكيل يافته است كه براي رسم خطوط عمودي به كار مي رود، و معمولاً از چوب و پلاستيك درست مي شود و در اندازه هاي بزرگ متوسط و كوچك وجود دارد، دو نوع گونيا در نقشه كشي لازم است

1-گونياي و 2-گونياي و جهت نقشه كشي بهتر است از گونياي متوسط استفاده شود. و معمولاً طول وتر آن 20 تا 25 سانتيمتر باشد.

خط كش مدرج: وسيله اي است مدرج جهت تعيين و انتقال اندازه و رسم

خطوط روي كاغذ نقشه كشي كه به حد نوع چوبي، فلزي و پلاستيكي وجود دارد.

صندلي نقشه كشي:

صندلي نقشه كشي وسيله اي است براي نقشه كش كه معمولاً گردان است و ارتفاع آن قابل تنظيم مي‌باشد.

خط كش اشل (مقياس): خط كشي است به طول 30 سانتيمتر كه از جنس پلاستيك و يا فلز مخصوص ساخته شده است و داراي سه پره و 6 شش لبه مي‌باشد كه هر يك از پره ها دو مقياس دارند و در مجموع شش مقياس را داراست و وسيله اي است جهت تغيير مقياس و يا تبديل مقياس به بزرگتر و يا كوچكتر.

خط كش اشل معمولاً داراي مقياس هاي زير است.



بورس نقشه كشي: وسيله اي است جهت پاك نمودن براده هاي پاكن از روي نقشه و همچنين جلوگيري از كثيف بودن نقشه.

نقاله:وسيله اي است مدرج جهت تعيين و دهم زواياي مختلف.

مدادهاي نقشه كشي:با توجه به اهميتي كه مدادهاي نقشه كشي دارند آنها را به سه دسته تقسيم مي نمايند. مدادهاي B كه پر رنگ و نرم هستند كه شامل 2B و 4B و 6B هستند.

مدادهاي گروه F كه جزء گروه هاي متوسط محسوب مي شوند.

5-با توجه به اينكه نقش مهمي در ساختمان دارد لذا بايد اندازه و موقعيت آن به دقت و خوبي طراحي شود. چنانچه زير بناي ساختمان زياد باشد و مسائل اقتصادي در ساختمان چندان مطرح نباشد بايد براي هر اتاق خواب يك حمام در نظر گرفته شود.

اما در صورت امكانات و يك حمام مركزي براي خانه كافي است، و در اين رابطه بهتر حمام توسط سروين ساختمان جدا باشد؛ و همچنين در كنار اتاق خوابها تهويه گردد و پنجره جهت نور و تهويه داشته باشد. ابعاد و اندازة‌ حمام بايد متناسب با متراژ ساختمان باشد.

6-اتاقهاي پذيرائي و غذاخوري:با توجه به اين كه اكثر ميهماني ها و دعوتهاي خانوادگي در اتاقهاي غذاخوري و پذيرائي صورت مي گيرد بهتر است اين دو اتاق در مجاورت هم و در صورت امكان بصورت L طراحي گردد. تعداد اتاقهاي غذاخوري و پذيرائي با متناسب با زيربناي ساختمان در نظر گرفته مي شود.

7-طراحي آشپزخانه:چون آشپزخانه محلي است جهت تهيه غذا و يا صرف غذا لذا بايد آن را به سه قسمت اساسي تقسيم كرد.

1-محل انباري 2-محل تميز كردن غذا و وسايل آن 3-قسمت پخت و پز مواد غذائي

1-قسمت انباري:در اين قسمت مواد غذائي نگهداري مي شود و همچنين قفسه هاي نگهداري ظروف قرار دارد.

2-قسمت تهيه و تميزسازي وسايل مصرفي:در اين قسمت وسايل مورد نياز ظرفشويي و قفسه هاي نگهداري ظروف قرار دارد.

3-قسمت پخت و پز:كه شامل اجاق گاز، نيزكار و غيره مي‌باشد.

آشپزخانه معمولاً با اشكال گوناگون مي سازند نظير L و U، كوريدوري يا دالاق يا جزيره اي

8-اتاقهاي مطالعه:چنانچه در ساختمان امكان و فضاي كافي باشد اتاق مطالعه هم در محل ساكت و آرام ساختمان طراحي مي گردد.

9-دستشويي و توالت:طراحي دستشويي و توالت بايد به گونه اي باشد كه امكان تهوية آن باشد و معمولاً توالت و دستشوئي را در غرب، شمال و يا شرق ساختمان طراحي مي كنند البته بايد توجه داشت چنانچه توالت پنجره به بيرون ساختمان نداشت بايد يك هواكش كوچك حتماً در نظر گرفت.

10-هال:هال محلياست كه اتاقهاي مختلف ساختمان را به يكديگر مرتبط مي نمايد به نحوي كه رفت و آمد در ميان اتاق ها و قسمت هاي مختلف به آساني صورت گيرد. بدين منظور در طراحي بايد نكات زير مورد توجه قرار گيرد.

1-هال نبايد تاريك دراز و بدقواره نباشد

2-بايستي گردش و يا فاصله ي عبور و مرور ساكنين در نظر گرفته شود.

11-ايوان:قسمت سر پوشيد اي كه به ورودي خانه راه داشته باشد. ايوان بايستي طوري طراحي گردد كه براي استفاده از آفتاب و نما و فضا نورگير باشد و معمولاً آن را رو به جلو مي سازند.

12-نقش «در» ساختمان:«در، در ساختمان جهت كنترل رفت و آمد افراد تهويه و طراحي مي گردد و به چند نوع تقسيم مي شود.

1-درب اصلي ورودي ساختمان

2-درب مربوط به ورودي هال و اتاقها و 3 درب حمام و سرويس ها.

عرض و ارتفاع درب بستگي به نوع و كاربرد آن دارد.

13-پنجره:پنجره ها بايد تناسب لازم را با نماي ساختمان داشته باشند. و در عين حال نور كافي را براي ساختمان تأمين نمايند.

طره هاي باز و بسته در معماري ساختمان:

چنانچه در طرح نقشه اي ديوار بين آشپزخانه، درب ورودي، نشيمن، پذيرائي، خواب و غيره وجود نداشته باشد اين طرح را طرح باز مي گويند.

طرح هاي باز:به طرح هايي مي گويند كه قسمت هاي مختلف ساختمان توسط درب ياديوار كاملاً از هم جدا شده اند.

ابعاد نسبي فضاها در يك واحد مسكوني تقريباً به شكل زير است:

اتاق خواب اصلي 35*5

اتاق خواب بچه 4*35

اندازة حمام 2*25 يا 2*15

اندازه هاي درب ها در خانه:

1-درب ورودي اصلي 120*280

2-اندازة درب اطاقها cm220*1 (بدون كتيبه)

3-درب حمام و دستشويي و توالت 180*2

سفت مي شود.



3-ريسمان:سيمان تركيبي ارست از 60 تا 70 درصد سنگ آهك و 20 تا 25 درصد و مقداري گچ و مقداري از اكسيدهاي ديگر و به عبارتي مواد اصلي سيمان عبارتند از سيليس، آهك و آلومين و مقداري اكسيد اديس سيمان را به دو طريقة خشك و تر تهيه مي نمايند. اختلاف دو طريقه اين است كد در طريقة تر مواد اوليه سيمان همراه مقداري آب سائيده و مخلوط شده و بعداً پخده مي گردد. كورة سيمان پزي استوانه اي شكل است به طول 160 تا 110 متر و نسبت به خط افق داراي شيب ملايمي است با حركت دوراني و مواد خام سيمان در درون كوره در اثر حركت دوراني به آرامي به دهانة خروجي حركت مي‌كند و در درجة cg به تدريج پخته و تبديل به دانه‌هاي فندقي شكلي به نام كلينكر مي گردد كه آن را با 4% درصد پودر گچ مخلوط نموده و در آسياب پودر مي نمايند و بدين ترتيب سيمان بدست مي آيد و آن را به شيوه هاي گوناگون به بازار عرضه مي نمايند.

-آجر:آجر تركيبي است از 70 تا 80 درصد خاك رس و 20 تا 30 درصد ماسة بادي.

ابتدا خاك رس فاقد سنگ ريزه هاي آهكي را با آب و ماسه مخلوط نموده و خوب ورز مي دهند تا خمير سفتي به دست بيايد سپس اين خميرها را در قالبهاي مخصوص ريخته و قالبگيري مي كنند و به شكل خشت در مي آورند و پس از خشك شدن خشت ما آنها را در كوره چيده و هشتصد تا 1000 درجة سانتيگراد حرارت مي دهند و به اين ترتيب بعد از مدتي آجر بدست مي آيد.
آجرها را در سه نوع كوره تهيه مي نمايند

1-كوره هاي سنتي يا چاهي:در اين صورت خشت ها را بر روي آتش خان كوره چيد. و سپس به آن حرارت مي دهند در اين حالت آجر و آتش ثابت است با توجه به اينكه حرارت در اين نوع كوره ها متغير است در نتيجه جنس آجرها متفاوت خواهد بود. بطور مثال به آجرهائي كه حرارت بيش از حد مي دهند مبدل به آجر جوش مي گردد كه به درد كار ساختماني نمي خورد. و آجرهاي وسط جزء آجرهاي خوب محسوب مي شود و معمولاً به رنگ زرد كمرنگ (بهي) و سفيد است و آجرهاي بالاي آجرهاي نيمپخته است كه معمولاً قرمز رنگ است و در اثر ضربه صداي زنگ نمي دهد.

4-كورة هوفمن:در اين نوع كوره حرارت متغير و آجر ثابت است و كار كوره بصورت دائمي است. در اين كوره مشعل ها بطور متحرك روي سقف كوره حركت داده مي‌شوند و آتش توسط آنها به داخل اتاقكها مي رسد و بدين ترتيب بتدريج خشت ها پخته مي گردند و تبديل به آجر مي گردند.

3-كوره هاي تونلي:در اين كوره ها آتش ثابت و خشتها متحرك است. خشت ها به وسيلة واگن متحرك به داخل كوره رانده و بسوي كانون آتش حركت داده مي شوند و خشتها به تدريج نيم پخته و سپس پخته مي گردند.
دسته بندی: فنی و مهندسی » معماری

تعداد مشاهده: 1625 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.zip

فرمت فایل اصلی: doc

تعداد صفحات: 34

حجم فایل:43 کیلوبایت

 قیمت: 24,900 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل
  • محتوای فایل دانلودی: