گزارش کاراموزی سازمان تامين اجتماعي در يك نگاه
دسته بندي :
علوم انسانی »
علوم اجتماعی
گزارش کاراموزي سازمان تامين اجتماعي در يك نگاه در 35 صفحه ورد قابل ويرايش
فهرست مطالب
عنوان صفحه
مقدمه 1
آشنايي با محل كار آموزي 1
سازمان تامين اجتماعي در يك نگاه 2
تاريخچه سازمان تامين اجتماعي 3
تعهدات و حمايت هاي سازمان تامين اجتماعي 4
مروري بر پيشينه برنامه ريزي در سازمان تامين اجتماعي ايران 7
برنامه ريزي استراتژيك 10
اساسنامه سازمان تامين اجتماعي نيروهاي مسلح 14
معرفي جايگاه سازمان تامين اجتماعي در نظام سلامت كشور 23
ضمائم 30
مقدمه
آشنايي با محل كارآموزي
خرمدره خيايان امام خميني جنب فرمانداري با داشتن حدود 22 نفر پرسنل و با مساحت حدود سه هزار متر مربع كه داراي درب جنوبي و شمالي است كه ورود و خروج ارباب رجوع از طريق درب جنوبي بوده و داراي پنج طبقه كه طبقه زيرين كه شامل پاركينگ ، بايگاني ، نمازخانه و نيز موتور خانه واقع گرديده و طبقه همكف شامل واحدهاي امور فني بيمه شدگان امور نامنويسي ،حسابهاي انفرادي و اطلاعات و بايگاني فني را شامل مي گردد.
طبقه اول شامل اتاق رئيس شعبه ، امور اداري ، امور بازرسي ، اجرائيات و نيز واحد در آمد حق بيمه و واحد ريالي را به همراه آبدارخانه در بر مي گيرد.
طبقه دوم شامل واحد سالن كنفرانس و سالن غذا خوري را شامل مي گردد.
طبقه سوم نيز داراي موتور خانه، بايگاني و وسايل اداري مجهز مي باشد.
علاوه بر واحد اداري اين سازمان داراي هفت واحد مسكوني است كه براي همكاران غير بومي در نظر گرفته شده است كه هر واحد داراي دو اتاق خواب و مجهز به تمام وسايل زندگي را در بر مي گيرد و در نهايت با ساير مساحت آن داراي فضاي سبز مي باشد.
سازمان تامين اجتماعي در يک نگاه
امنيت فردي و اجتماعي و جست و جوي بي وقفه آن همواره يکي از نيازهاي عمده بوده ومردم پيوسته کوشيده اند خود و خانواده خويش را از تهديدها و پيشامدهاي ناگوار مانند حوادث و سوانح و بيماريها و ديگر خطرات مصون دارند.شواهد تاريخي نشان مي دهد که اغلب بروز اين بحرانها بيشترين فشار را بر اقشار آسيب پذير وارد نموده و آثار ناگواري را بر وضعيت اقتصادي و معيشتي آنان بر جاي گذاشته .
در اين راستا تامين اجتماعي به مثابه ابزار توزيع مجدد درآمدها، مظهر استقرار و تضمين امنيت و عدالت اجتماعي و موجب آرامش خاطر و عزت نفس در افراد مي تواند نقش به سزايي در حمايت از آحاد مردم در برابر تمامي مخاطرات ناشي از بحران هاي اقتصادي ايفا نمايد به نحوي که امروزه به جهت اهميت سياسي، اقتصادي، اجتماعي و حتي امنيتي از آن به عنوان ابزار و بستر توسعه بلکه يکي از ((اهداف توسعه پايدار ))نام مي برند.
در اين نوشتار با اشاره به تاريخچه شکل گيري تامين اجتماعي مهمترين خدمات و حمايت هاي متنوع بيمه اي و درماني سازمان تامين اجتماعي و عملکرد کلان آن در بخشهاي مختلف ارايه مي شود.
تاريخچه سازمان تامين اجتماعي
فعاليت بيمه هاي اجتماعي در ايران با تشکيل صندوق احتياط کارگران شبکه راه آهن کشور در سال 1310 پايه ريزي شد. گسترش شمول حمايت هاي بيمه اي منجر به تصويب لايحه بيمه کارگران در 29 آبان 1322 و سپس تصويب لايحه بيمه هاي اجتماعي کارگران در سال 1332 و آغاز به کار سازمان بيمه هاي اجتماعي کارگران در دولت ملي دکتر مصدق گرديد.
سازمان بيمه هاي اجتماعي کارگران در سال 1342 بنا به پيشنهاد وزارت کار و امو راجتماعي و تائيد هيات وزيران وقت به سازمان بيمه هاي اجتماعي تغيير نام يافت و متعاقبا در تير ماه 1354 با الگو گرفتن از قوانين برخي ممالک اروپايي با نام سازمان تامين اجتماعي تشکيل گرديد. يک سال بعد صندوق تامين اجتماعي با هدف تمرکز وجوه و ساير وجوه حق بيمه و ساير وجوه درآمدي و انجام تعهدات قانوني سازمان تامين اجتماعي آغاز بکار کرد.
پس از پيروزي انقلاب اسلامي تعميم و گسترش تامين اجتماعي ملهم از اصل 29 قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران با تکيه بر برخورداري آحاد مردم از مزايا تامين اجتماعي به عنوان حقي همگاني سرلوحه کار قرار گرفت. در سال 1358 صندوق تامين اجتماعي مجددا تحت عنوان سازمان تامين اجتماعي ادامه فعاليت داد.
اهم تعهدات و حمايت هاي بيمه اي سازمان تامين اجتماعي به قرار زير است :
- حوادث و بيماريها : غرامت دستمزد (شامل : غرامت دستمزد ايام بارداري ، غرامت دستمزد ايام بيماري ) از كارافتادگي ( شامل : از كارافتادگي جزيي ناشي ازكار ، از كارافتادگي كلي ناشي از كار ، غرامت نقص عضو مقطوع )
- بازنشستگي (مستمري بازنشستگي )
- فوت (شامل مستمري بازماندگان و كمك هزينه كفن و دفن )
- مقرري بيمه بيكاري
سازمان تامين اجتماعي خدمات ذيل را نيز فراتر از تعهدات قانوني خود به منظور تامين بيشتر بيمه شدگان و خانواده هاي آنها ارايه مي كند :
- كمك هزينه ازدواج
- كمك هزينه زنان سرپرست خانوار متكفل فرزند
- - حق عائله مندي ، حق اولاد ، حق مسكن و بن مستمري بگيران
- - ارايه تسهيلات مالي به بيمه شدگان شامل وام ضروري ، وام احداث مسكن ، وام خريد مسكن
- ارايه خدمات درماني :
- يكي ازمهمترين تعهدات قانوني سازمان تامين اجتماعي در قبال بيمه شدگان اصلي وتبعي ، حمايت در برابر حوادث و بيماريها و حفظ سلامت آنها از طريق ارائه خدمات بهداشتي – درماني مورد نياز در 2 بخش درمان مستقيم و غيرمستقيم مي باشد .
- الف- بخش درمان مستقيم
- در بخش درمان مستقيم بيمه شده تامين اجتماعي با استفاده از دفترچه خدمات درماني تامين اجتماعي بدون پرداخت وجه از تمامي خدمات مورد نياز خود با مراجعه به مراكز درماني متعلق به سازمان بهره مند مي گردد ( بيمه شدگان حرف و مشاغل آزاد و اختياري ، مبلغي را بعنوان فرانشيز مي پردازند) هم اكنون اين خدمات از طريق بيمارستان اختصاصي ، و يك پلي كلينيك و 7درمانگاه عمومي و تخصصي در گستره استان به بيمه شدگان ارائه مي شود . از فعاليت هاي شاخص بخش درمان مستقيم سازمان ، خدماتي است كه از طريق بيمارستان خليج فارس در اختيار بيمه شدگان سازمان قرار مي گيرد .
ب- بخش درمان غيرمستقيم
- بخش ديگري از خدمات درماني سازمان به صورت خريد خدمت و از طريق عقد قرارداد با پزشكان و مراكز در ماني ، دارويي و تشخيصي متعلق به بخش خصوصي و دولتي با هدف تامين نيازهاي بيمه شدگان و خانواده هاي آنان و بمنظور جبران كمبود مراكز درماني تابعه با پرداخت بخشي از هزينه ها تحت عنوان فرانشيز با سهم بيمه شده كه بر اساس مصوبات شورايعالي بيمه خدمات درماني تعيين مي شود ارايه مي گردد.
اجتماعي نيروهاي مسلح را ابلاغ كرد.
به گزارش پايگاه اطلاع رساني دولت، بر اساس اين اساسنامه سازمان تأمين اجتماعي نيروهاي مسلح که در اجراي ماده (174) قانون برنامه سوم توسعه اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي جمهوري اسلامي ايران ـ مصوب 1379ـ از ادغام سازمان بيمه و بازنشستگي ارتش جمهوري اسلامي ايران و سازمان بيمه و بازنشستگي سپاه پاسداران انقلاب اسلامي و بيمه و بازنشستگي نيروي انتظامي جمهوري اسلامي ايران و سازمان خدمات درماني نيروهاي مسلح ايجاد گرديده است براساس مفاد اين اساسنامه فعاليت ميکند.
بر اين اساس ، سازمان داراي شخصيت حقوقي و استقلال مالي و اداري بوده و وابسته به وزارت دفاع و پشتيباني نيروهاي مسلح و بر اساس تدابير ابلاغي فرماندهي معظم کل قوا و طبق اين اساسنامه و آييننامههاي مذکور در آن اداره ميشود.
ماده چهارم اين اساسنامه نيز تصريح کرده است كه شرکتـها و واحدهايي از وزارت دفاع و پشتيباني نـيروهاي مسلح که فـعاليت آنها در راستاي اهداف سـازمان است به پيشنـهاد وزير دفاع و پشتـيباني نيروهاي مسلح و تصويب شوراي عالي به شرکتها و واحدهاي زيرمجموعه سازمان با رعايـت قوانين و مقـررات مربوط ملحق ميشوند.همچـنين در صورت ضرورت و در قالب قوانين و مقررات مربوط، شرکتها و مؤسسات جديد بنا به تصويب شوراي عالي ايجاد ميمي شوند.
بر اين اساس، مشمولين خدمات سازمان کارکنان نيروهاي مسلح (ارتش جمهوري اسلامي ايران، سپاه پاسداران انقلاب اسلامي، نيروي انتظامي جمهوري اسلامي ايران و وزارت دفاع و پشتيباني نيروهاي مسلح) و سازمانهاي تابعه و وابسته به آنها اعم از پايور، پيماني، وظيفه، بسيجي ويژه و نيز بازنشستگان، وظيفهبگيران و عائله تحت تکفل آنها و مستمريبگيران را در بر مي گيرد.
بر اساس اين اساسنامه،مدت فعاليت سازمان نامحدود و مرکز اصلي آن در تهران است. سازمان مجاز است در تهران و ساير مناطق کشور شعبه يا نمايندگي ايجاد كند و سازمان با رعايت مقررات اين اساسنامه و ساير قوانين و مقررات مربوط، وظيفه هدايت متمرکز، هماهنگي، برنامهريزي، اجرا، پشتيباني، نظارت و کنترل فعاليت زيرمجموعههاي خود را برعهده دارد و در چارچوب تدابير فرماندهي معظم کل قوا وظايف و اختياراتي چون تأمين خدمات اجتماعي (تأمين نيازهاي اساسي و رفاهي مشمولين خدمات سازمان در موارد محوله به سازمان با توجه به بند يکم اصل چهل و سوم قانون جمهوري اسلامي ايران اساسي) ،انجام کليه امور بيمهاي و خدمات درماني مربوط به نيروهاي مسلح ، انجام امور مربوط به بازنشستگان، وظيفهبگيران و مستمريبگيران ، استفاده از ظرفيت و توان درماني و خدمات کشور بر اساس طرحهاي مصوب نيروهاي مسلح، انجام فعاليتهاي اقتصادي، بازرگاني و سرمايهگذاري و بهرهبرداري از وجوه و ذخاير سازمان و صندوقهاي تابعه، انجام فعاليتهاي حمايتي، امدادي و مشاورهاي در چارچوب اساسنامه سازمان، جمعآوري کليه کسورات قانوني اعم از سهم بيمه شده و سهم دولت و اعتبارات و درآمدهاي حاصل از سرمايهگذاري (فعاليت اقتصادي) با رعايت سهم هر صندوق و بهرهبرداري از آنها در چارچوب قوانين و مقررات مربوط و حمايت و پشتيباني از کانونهاي بازنشستگي نيروهاي مسلح در چارچوب اهداف اين اساسنامه را بر عهده خواهد داشت.
بر اساس اين اساسنامه،سازمان ميتواند اعضاء بسيج سپاه پاسداران انقلاب اسلامي و عائله تحت تکفل آنها را با تعيين اولويت خصوصاً اولويت سابقه حضور در جبهه و عضويت فعال چنانچه تحت پوشـش بيمه ديگري نباشند با دريافت حق بيمه مناسب به موجب آييننامهاي که به پيشنهاد شوراي عالي و به تصويب هيئت وزيران خواهد رسيد تحت پوشش بيمه درمان قرار دهد.
فصل سوم نيز به ارکان سازمان تامين اجتماعي نيروهاي مسلح پرداخته که در ماده يازدهم ارکان سازمان شامل شوراي عالي ،هيئت مديره ،مديرعامل و بازرس (حسابرس) مي باشد و اعضاي شوراي عالي تامين اجتماعي نيروهاي مسلح را نيز وزير دفاع و پشتيباني و نيروهاي مسلح (رييس شورا) ،رييس ستاد کل نيروهاي مسلح يا معاون وي ، فرمانده کل ارتش جمهوري اسلامي ايران يا معاون وي ، فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامي يا معاون وي ، فرمانده نيروي انتظامي جمهوري اسلامي ايران يا جانشين وي ، وزير دفاع و تأمين اجتماعي ، وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشکي ، وزير امور اقتصادي و دارايي ،معاون توسعه مديريت و سرمايه انساني رييسجمهور ، معاون برنامهريزي و نظارت راهبردي رييسجمهور و مديرعامل سازمان تأمين اجتماعي نيروهاي مسلح (دبير شورا) تشكيل مي دهد.