گزارش کاراموزی سازمان آب

دسته بندي : فنی و مهندسی » شهرسازی
گزارش کاراموزي سازمان آب در 25 صفحه ورد قابل ويرايش


فهرست مطالب

عنوان صفحه

چكيده 1

مقاومت در برابر تغييرات 3

دفاتر آبهاي سطحي و زيرزميني 8

فعاليتهاي شاخص دفتر بصورت تيتر با اولويت فعاليتهاي جديد با... 9

پيشنهادات و راهكارها توسعه سيستمهاي آبياري تحت فشار...... 14

پيشنهادات 22



چكيده

يکي ازويژگيهاي بارز سازمانهاي پيشرو اعم از دولتي يا خصوصي، کاربرد موفقيت آميز اندازه گيري عملکرد به منظور دستيابي به بينش و قضاوت صحيح نسبت به کارايي و اثر بخشي برنامه ها ،فرايندها و افراد آنهاست. سازمانهاي متعالي درگردآوري و تحليل اطلاعات مربوط به عملکرد متوقف نمي مانند ، بلکه با استفاده از اندازه گيري عملکرد ،بهسازي راهدايت کرده و استراتژيها را بطور موفقيت آميز به اقدامهايي مشخص تبديل و ترجمه مي کنند.

در زمان کنوني سازمانها به صورت فرآيند هاي محيطي پويا ، با تغيير روبرو هستند و مجبور شده اند که خود را با عوامل محيطي سازگار نمايند . براي مثال تقريباً هر سازماني بايد خود را با محيط متشکل از فرهنگهاي گوناگون سازگار نمايند . سياستها و روشها يا مليتها بايد تغيير کند تا سازمان بتواند نيروي کار مختلف از نژادها ، گروهها و مليتها را جذب نمايد .

تکنولوژي : موجب تغيير کارها و سازمانها شده است . براي مثال بجاي سرپرستي مستقيم ، کارها به وسيله کامپيوتر کنترل مي شود که در نتيجه موجب گرديده تا حوزه کنترل مديران گسترش يابد و سازمانها در سطح افقي گسترده تر شوند . ما در عصر گسستگي ها به سر مي بريم . شوکها يا ضربه هاي اقتصادي به صورت دائم به سازمانها فرود مي آيد و آنها بايد پيوسته خود را با اين تغييرات سازگار نمايند . رقابت در حال تغييرات است . در سيستم اقتصادي جهاني ، رقبا از سراسر دنيا رو در روي يکديگر قرار گرفته اند . افزايش رقابت ايجاب مي کند که سازمانها خود را در برابر رقباي سنتي که دست به کار توليد محصولات جديد مي شوند و نيز سازمانهاي نوآور که دست به خلاقيت ، ابتکار عمل يا کارآفريني مي زنند ، بصورت کامل تجهيز نمايند ، سازمانهايي موفق خواهند بود که بتوانند در صحنه رقابت در برابر تغييراتي که به سرعت رخ مي دهد واکنشي مناسب از خود نشان دهند . با نگاهي به روند اجتماعي در دهه هاي اخير به اين نتيجه مي رسيم که سازمانها بايد خود را با تغييراتي که در آينده رخ خواهد داد ، سازگار نمايند . براي مثال درطي اين دو دهه روند ازدواج و طلاق مسير تازه اي درپيش گرفته است . جوانان ديرتر ازدواج مي کنند و درصد قابل توجهي از ازدواجها به طلاق مي انجامد . اگر قرار است يک سازمان ادامه حيات بدهد و بخواهد بقاي خود را تضمين نمايد ، بايد در برابر تغييراتي که در محيط رخ مي دهد از خود واکنش مناسب نشان دهد . از اين رو تغييرات برنامه ريزي شده ، در گرو تغييراتي است که در رفتار افراد گروههاي مشغول در سازمان رخ مي دهد و سازمان مي تواند با استفاده از انها افراد و کارکنان خود را وادار کند رفتار هاي متفاوتي در پيش گيرند و در شيوه انجام وظيفه و رابطه متقابل با همکاران ، تجديد نظر کنند .

بطور کلي تغيير را مي توان در انواع زير تقسيم بندي نمود :

1- تغيير در ساختار : ساختار شامل مسائلي از قبيل تقسيم بندي کار ، حوزه يا قلمرو کنترل و طرحهاي مختلف سازماني است منظور از "ساختار " سازماني است که سازمان کارها را چگونه بصورت رسمي تقسيم بندي ، طبقه بندي ، گروه بندي و هماهنگ مي کند . عامل تغيير ، مي تواند در طرح سازماني تغييراتي داده و يک يا چند مورد از اين عوامل اصلي را تغيير دهد . براي مثال مي توان مسئوليتهاي دواير سازمان را در هم ادغام کرد ، چندين سطح مديريت را حذف نمود و دامنه حوزه يا قلمرو کنترل را گسترش داد . که در نتيجه سازمان در سطح افقي گسترش بيشتري مي يابد و از نظر ديوانسالاري با بوروکراسي محدود تر مي گردد .

2- تغيير در تکنولوژي : امروزه بيشتر تغييرات تکنولوژي حول محور ارائه ماشين هاي جديد ، ابزارهاي نوين خودکار کردن دستگاهها يا به کارگيري رايانه هاي پيشرفته دور مي زند . اغلب عوامل رقابتي يا نوآوريهاي صنعتي ايجاب مي کند که عامل تغيير روشهاي عملي ، ابزارها يا ماشينهاي جديد عرضه نمايند . از طرفي با گسترش رايانه در اين سالها شاهد تغييرات تکنولوژيک بصورتي گسترده هستيم . در حال حاضر بسياري از شرکتها از سيستمهاي پيچيده اطلاعاتي مديريت ( MIS ) استفاده مي کنند .

3- تغيير در افراد : آخرين زمينه اي که عامل تغيير مي تواند بدان وسيله در سازمان به افراد و گروهها کمک کند تا کارها را بصورتي اثر بخش انجام دهند اينست که درصدد برآيد در افراد تغييراتي ايجاد کند . اصولاً اين مقوله در بر گيرنده تغييراتي است که در نگرش و رفتار اعضاي سازمان ( از مجراي فرآيند ارتباطات تصميم گيري و حل مساله ) رخ مي دهد .

مقاومت در برابر تغييرات:

يکي از دستاوردهاي بسيار مستند در مورد رفتار فرد و سازمان اينست که سازمان و اعضاي آن در برابر تغيير ايستادگي ( مقاومت ) مي کنند. ايستادگي در برابر تغيير مي تواند بصورت يکي از منابع ايجاد تعارض و اختلاف نظر ، در آيد . ايستادگي در برابر تغيير الزاماً به روشهاي استاندارد صورت نمي گيرد . افراد مي توانند بصورتي آشکار ، تلويحي ، غير مستقيم و يا آني از خود مقاومت نشان دهند . اگر مقاومت افراد بصورت آشکار يا آني باشد مديريت سازمان با مساله چندان مشکلي روبرو نخواهد بود . اما بدترين نوع مقاومت آنست که بصورت غير مستقيم باشد . يا اينکه اعضاي سازمان بکوشند تا آن را براي مدت زماني به تاخير اندازند . مقاومت تلويحي يا غير مستقيم جنبه ظريف تري به خود مي گيرد و وفاداري افراد نسبت به سازمان کم مي شود . اينک به منابعي مي پردازيم که منشاء اينگونه ايستادگي ها مي شوند از ديدگاه تجزيه و تحليل ، اين منابع به دو دسته فردي و سازماني تقسيم مي شوند:

الف)تآمين آب

ب)تآمين هزينه هاي مورد نياز سرمايه گذاري

ج)خرده مالکي و پراکندگي قطات زراعي

د)خدمات فني و پشتيباني

3-توسعه سيستمهاي آبياري تحت فشار از طريق روشهاي بخش نامهاي و بدون توجه به زمينه ها وپتانسيل هاي منطقه که موجب هدر رفتن بخشي از منابع کشور وناکامي بعضي از طرحها ي اجرا شده وآثار منفي آن به سبب گريزان شدن کشاورزان از اين روشها و بروز تلقي هاي منفي نسبت به آن گشته است.

4-سطح پذيرش کشاورزان (عوامل فرهنگي ،سرمايه گذاري ،انگيزه ها )

همانگونه که مي دانيم به دليل عوامل جوي ،قيمت بازار ،کمبود نهاده ها ويا نوسان قيمت نهاده ها ،کشاورزان در امر سرمايه گذاري دقت بيشتري در مقايسه با ساير فعاليتهاي صنعتي وخدماتي به خرج مي دهند .به عبارتي ديگر ريسک پذيري اين بخش کمتر مي باشد ،لذا هر گونه تغيير روش آبياري سطحي به کمک اجراي طرحهاي الگويي سازنده مي باشد .تلاش توليد کنندگان اين گونه سيستمهاي تحت فشار مي بايست حساب شده و با آگاهي صورت پذيرد نقش ترويج آموزش در معرفي سيستمهاي آبياري تحت فشار به کمک اجراي طرحهاي الگويي سازنده مي باشد تلاش توليد کنندگان اين گونه سيستمهاي و به نمايش گذاشتن انها در مزارع و مشاهده عيني آن توسط کشاورزان مي تواند انگيزه روحي را در پذيرش اين سيستمها ، سرمايه گذاري اوليه مي باشد . توضيحات کافي توسط کشاورزان و روشن نمودن مراحل اخذ وام از تسهيلات بانکي مي تواند اين نگراني را رفع نمايد .ضمن انکه بعضي از کشاورزان بعد از 2تا 3 سال توانسته اند هزينه را جبران نمايند . اين امر با کاهش هزينه کارگري ،ماشين آلات تهيه زمين واداشت انرژي، مصرف آب ،ساغات کار ايستگاه پمپاژ ،مصرف کود همراه مي باشد . نتايج بعضي آزمايشات نشان مي دهد که افزايش محصول وگاهي بهبود کيفيت محصول نيز حاصل ميشود . کشاورزاني که به دليل کمبود آب همواره قسمتي از زمين را آبياري مي نمود ند .با تغيير روش به آبياري تحت فشار از محل آب صرفه جويي شده مي تواند سطح بيشتري از مزرعه را کشت کنند .در اينجا چنانچه عملکرد محصول را يکسان فرض کنيم به دليل افزايش سطح زير کشت ،کشاورز سود بيشتري را بد ست مي آورد .

5-وزارتخانه ها ،موسسات و ادارات دولتي وسيستم بانکي و مراکز قانون گذاري مطابق با آنچه در ابتداي برنامه دوم عمراني کشور پيش بيني شده است دست به دست يکديگر داده و علاوه بر انجام شرح وظايف خود هماهنگي با ديگر ارگانها و ادارات را به عمل آورده و در کوتاه ترين مسير موجبات اجراي اين روش ها را فراهم آورند .

6- تنوع ساخت قطعات وسيستمها در چند سال گذ شته چشمگير بوده است اين در حالي است که حمايتهاي لازم در مورد تاءمين و توزيع مواد اوليه که در اختيار دولت مي باشد کامل انجام نشده است مواد اوليه دير هنگام و يا کمتر از ميزان تعيين شده توزيع شده است در بعضي از موارد توليد کنندگان طبق قرارداد منعقد شده تجهيزات و يا سيستم کامل آبياري را ساخته و تحويل ادارات دولتي نموده اند ولي نتوانستند بهاي کالاي ساخته شده را دريافت نمايد و يا تعطيل شده اند ، رسيدگي به سرنو شت اين واحدهاي توليدي اهميت دارد

7- تعداد مراکز تصميم گيري: بطور مثال توليد کننده با دريافت اصولي ومجوز ساخت و هماهنگي با ادارات کشاورزي فعاليت را شروع مي نمايند ولي بعد از نظر تعداد ماشين آلات و خط توليد توسط اداره ديگري بجز وزارت صنايع مورد بازرسي قرار مي گيرد و يا شرايطي براي ادامه کار و توليد براي او تحميل مي شود که در ابتداي کار پيش بيني نشده و يا ضرورت ندارد در اين مورد نيز بايد اصلاحاتي صورت پذيرد .

8- تسهيلات بانکي که قبل از شروع سال مي بايست اعلام گرديده اکثر آنها در پايان شش ماه اول سال ويا اوايل شش ماه دوم سال اعلام مي گردد .بعضي از استانها به دليل سرماي بهار ،تابستان را براي اجراي سيستمها منظور مينمايد و اعلام دير هنگام اعتبارات بانکي و کارمزد مربوط ادامه کار را به پايان همان سال و يا سال بعد موکول نمايدو در اين مدت علاوه بر انتظار طولاني مدت کشاورزان ، قيمتها نيز افزايش مي يابد .

9-جهت رفع مشکلات مالي کشاورزان در هر طرح مي بايستي اعتبارات و تسهيلات بانکي ،با سهولت ،با بهره کم و اقساط دراز مدت در اختيار کشاورزان قرار گيرد تا انگيزه کافي براي سرمايه گذاري اوليه زياد داشته باشند .





10-تضمين کيفيت قطعات و دستگاههاي آبياري توسط شرکت هاي سازنده ضرورت دارد ضمن اينکه بيمه سرقت لوازم آبياري تحت فشار از مواردي است که مي تواند در افزايش انگيزه کشاورزان در روي آوردن به اين سيستم ها موءثر باشد .

11-جهت ورود فرهنگ قبل از تکنولوژي مي توان از آموزشهاي ترويجي و يا از مزارع آزمايش ترويجي براي کشاورزان استفاده نمود.
دسته بندی: فنی و مهندسی » شهرسازی

تعداد مشاهده: 1544 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.zip

فرمت فایل اصلی: doc

تعداد صفحات: 25

حجم فایل:22 کیلوبایت

 قیمت: 24,900 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل
  • محتوای فایل دانلودی: