پاورپوینت پروژه کارآفرینی باغبانی در شهرستان خلخال

دسته بندي : کارآفرینی » کشاورزی و زراعت
پاورپوينت پروژه کارآفريني باغباني در شهرستان خلخال در 45 اسلايد قابل ويرايش


توسعه بـاغـداري در شهرستـان خلـخال

•شهرستان خلخال با وسعتي معادل 292867 هکتار در جنوب استان اردبيل واقع شده است. اين شهرستان به لحاظ سيب زياد اراضي و غالب بودن مساحت مناطق مرتفع و کوهستاني، جزو مناطق متوسط از نظر کشاورزي محسوب شده و در ميان شهرستان هاي استان از نظر سطح اراضي کشاورزي در رتبه پاييني قرار دارد. به طوري که از مجموع مساحت شهرستان حدود 40780 هکتار آن را اراضي کشاورزي تشکيل مي دهد که بيش از 60 درصد آن در اراضي با شيب تند (شيب بيش از 8 درصد) قرار گرفته است.

•ارتفاع بلندترين نقطه منطقه 3300 متر (در قسمت مرکزي) و پست ترين نقطه آن 540 متر (در سمت جنوب و جنوب شرقي در حاشيه رودخانه قزل اوزن) مي باشد.

•بررسي نقشه مدل ارتفاعي (dem) شهرستان نشان مي دهد که روند تغييرات ارتفاعي آن از شمال و شرق به جنوب و جنوب غربي سير نزولي داشته و در محل قزل اوزن به حداقل مي رسد. به همين علت اکثر نزولات جوي از دامن هاي شمالي و شرقي به طرف جنوب و جنوب غربي جاري شده و از طريق رودخانه هاي اصلي و فرعي به رودخانه قزل اوزن مي ريزد. •متوسط بارندگي سالانه 360 ميلي متر و ميانگين دماي متوسط سالانه 9/7 درجه سانتيگراد است.

•همانطور که قبلاً اشاره شد شيب زياد اراضي و کوهستاني بودن منطقه، برداشت آب از منابع سطحي را براي کشاورزان مشکل ساخته است. به طوري که از مجموع 372 ميليون متر مکعب از آبهاي سطحي شهرستان خلخال تنها 58 ميليون متر مکعب براي کشاورزي برداشت مي گردد. بافت خيلي سنگين و عمق کم خاک زراعي، شيب زياد اراضي، پراکندگي اراضي کشاورزي و کوچک بودن سطح قطعات بهره برداري و بالاخره محدوديت هاي برداشت آب، توسعه باغداري را در اين شهرستان با مشکلاتي مواجه ساخته است. هر چند که در سالهاي اخير گام هاي مثبتي توسط مسئولين کشاورزي و باغباني استان و شهرستان خصوصاً از نظر تامين نهال هاي اصلاح شده و ساير نهاده هاي بخش باغباني برداشته شده و در جهت احداث باغهاي ميوه در سطوح محدود اقدامات موثري به عمل آمده ولي اين اقدامات در حدي نيست که بتواند حتي نياز خود شهرستان به محصولات باغي را تامين نمايد.

•توجه مسئولين به موضوع باغباني در اين منطقه سبب گرديد که براي اولين بار در بين استان هاي همجوار مستعد توسعه باغباني، سازمان جهاد کشاورزي استان اردبيل شرح خدمات جامعي که بکارگيري سيستم اطلاعات جغرافيايي (GIS) و استفاده از تصاوير ماهواره اي در آن منظور گرديده، تدوين و قرارداد انجام خدمات مهندسي مطالعات مکان يابي دقيق و تفصيلي اجرايي توسعه باغداري در شهرستان خلخال را با اين مهندسين مشاور منعقد نمايد. •در راستاي اهداف قرارداد فوق الذکر ابتدا مرحله اول مطالعات در سال 1384 انجام و گزارشات مربوط به وضع موجود منطقه، شامل مطالعات محيطي (هواشناسي و اقليم، منابع آبهاي سطحي و زير زميني، فيزيوگرافي و وضع موجود کشاورزي و باغداري) تهيه و تحويل گرديد.

•در اين مرحله، مطالعات خاکشناسي انجام شده در منطقه گردآوري و با انجام مطالعات ميداني و تکميل اطلاعات منابع خاک، نقشه هاي طبقه بندي اراضي در حد مطالعات اجمالي براي پهنه هاي مناسب تهيه و سپس با استفاده از نقشه هاي کاربري اراضي حاصل از نتايج تفسير تصاوير ماهواره اي، نقشه پهنه هاي مستعد براي توسعه باغداري آماده گرديد. •با تلفيق نتايج مطالعات مرحله اول و اطلاعات به دست آمده از مطالعات جديد، تناسب اراضي و الگوي کشت باغ هاي ميوه در طرح توسعه تهيه و گزارش حاضر چکيده اي از نتايج مطالعات فوق مي باشد.


•خلاصه طرح

•اين طرح با هدف توسعه باغداري در اراضي شيب دار که به لحاظ فني و اقتصادي براي زراعتهاي آبي و ديم فاقد اقتصادي مي باشد، در سال 1384 از محل اعتبارات استاني مورد مطالعه قرار گرفته است.

•بر اساس نتايج مطالعات، در مرحله اول حدود 134545 هکتار اراضي براي توسعه کشت باغات آبي و ديم در مناطق مختلف شهرستان خلخال (در 4 پهنه) انتخاب گرديد و پس از تدقيق مطالعات و لحاظ نمودن شرايط اقليمي، منابع خاک و آب، پتانسيلهاي بالقوه و بالفعل و حذف اراضي نامناسب، در مرحله نهايي 30092 هکتار براي احداث باغ (آبي و ديم) انتخاب و به عنوان مناطق مستعد تعيين و معرفي شده است.

•حدود 8000 هکتار از اراضي براي باغات ديم و 22092 هکتار براي احداث باغات آبي منظور گرديده است. •با توجه به پروژه هاي پيش بيني شده جهت تامين آب در پهنه هاي مستعد و مقدار آب قابل برداشت از منابع آب سطحي در فصول زراعي، در اين مرحله از مطالعات تنها براي 5700 هکتار از اراضي انتخابي براي احداث باغهاي آبي امکان تامين آب از طريق احداث ايستگاههاي پمپاژ وجود دارد که با احتساب سطح اراضي انتخابي براي احداث باغهاي ديم، کل اراضي توسعه معادل 13700 هکتار است. •هزينه هاي اجرايي طرح معادل مبلغ 402118 ميليون ريال است که از محل اعتبارات بانکي و در قلب تسهيلات بانکي کم بهره و دراز مدت تامين خواهد .

•با در نظر گرفتن نتايج نهايي تناسب کيفي اراضي منطقه، مجموع توليد محصولات باغي در اين طرح معادل 112000 تن برآورد شده که با احتساب توليدات فعلي، کل توليد محصولات باغي شهرستان به بيش از 130000 تن خواهد رسيد. •در اين طرح زمينه هاي ايجاد اشتغال مولد اعم از اشتغال مستقيم (دائم و فصلي) و اشتغال غير مستقيم براي 7167 نفر فراهم شده است که 5517 نفر آن به طور مستقيم در طرح اصلي و بيش از 1650 نفر نيز به صورت غير مستقيم در طرحهاي جانبي از جمله تبديلي، بسته بندي، بازرگاني داخلي و صادرات مشغول خواهند شد. •مدت زمان پيش بيني شده براي اجراي طرح با در نظر گرفتن اولويت تامين منابع آب جديد که عمدتاً از محل احداث 13 فقره ايستگاه پمپاژ قابل تامين مي باشد، 10 سال بوده و احداث باغهاي ديم در منطقه 4 توسعه در اولويت مي باشد.


برآورد ميزان توليد محصول در طرح توسعه:

•با توجه به نتايج حاصل از بررسي هاي انجام شده در منابع خاک و تناسب اراضي و با در نظر گرفتن حداکثر توليد نسبت به تناسب اراضي و کلاس تناسبي، در شرايط اجراي صحيح عمليات کاشت و داشت و برداشت و اعمال مديريت صحيح در انجام آبياري، هرس و ساير عوامل موثر در امور باغباني، ميزان توليد هر يک از محصولات باغي محاسبه و در جدول 6 درج شده است.
دسته بندی: کارآفرینی » کشاورزی و زراعت

تعداد مشاهده: 1168 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.rar

فرمت فایل اصلی: pps

تعداد صفحات: 45

حجم فایل:4,265 کیلوبایت

 قیمت: 24,900 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل
  • محتوای فایل دانلودی: