پروژه کارآفرینی طرح احداث گلخانه براي توليد محصولات گلخانه اي

دسته بندي : کارآفرینی » کشاورزی و زراعت
پروژه کارآفريني طرح احداث گلخانه براي توليد محصولات گلخانه اي در 21 صفحه ورد قابل ويرايش




محل اجرا:
استان قزوين
شهرستان آبيك
روستاي قره قباد
متقاضي مجري طرح: جعفريانلو


خلاصه طرح:

- طرح احداث گلخانه توليد خيار هندوانه مكعبي و گلهاي تزئيني گلخانه اي در سطح 5000 متر مربع

- محل اجرا، استان قزوين- شهرستان آبيك- روستاي قره قباد

- زمين محل اجراي طرح: يك قطعه زمين از پلاك 41 اصلي واقع در بخش 15 به مساحت پنجهزار متر مربع بصورت استيجاري از اداره كل اوقاف و امور خيريه استان قزوين

- منبع تأمين آب: احداث يك حلقه چاه نيمه عميق

- سرمايه گذاري مورد نياز اجرا و بهره برداري طرح: 3/1821 ميليون ريال

- سرمايه گذاري ثابت 119/1318 ميليون ريال

- سرمايه گذاري جاري 183/503 ميليون ريال

- منابع مالي تأمين سرمايه:

تسهيلات بانكي: 75 درصد معادل 9/1365 ميليون ريال

سرمايه گذاري متقاضي طرح:25% معادل 3/455 ميليون ريال

- پيش بيني توليد ساليانه: 240 تن محصول خيار در دو دور كشت

- پيش بيني درآمد ساليانه: 600 ميليون ريال

- پيش بيني سود (زيان) طرح: 5/274 ميليون ريال در سال

- سرانه سرمايه گذاري ثابت طرح: 119829

- -سرانه سرمايه گذاري كل طرح: 2/145704

- نرخ بازده سرمايه: 22%

- دوره برگشت سرمايه: 6/3 سال

- اشتغال زائي طرح: 12 نفر نيروي ثابت و دائم

- مجري طرح: جعفرانيالو دوقوز

- كارشناسي تهيه كننده طرح سيد حمزه مير سليمي


مقدمه

با مهاجرت سريع روستائيان به شهرها و افزايش پديده شهرنشيني، در نتيجه صنعتي شدن شهرها آلودگي هوا افزايش يافته است. اين پديده مخصوص كشور خاصي نيست بطوريكه موضوع در سازمان ملل متحد مطرح شده و اين سازمان از كشورهاي مختلف جهان جهت مبارزه با آن استمداد نحوه است در كشور ما نيز بر اساس آمارهاي موجود به خصوص در سالهاي اوليه پس از پيروزي انقلاب اسلامي حدود دو ميليون هكتار از جنگلهاي شمال ايران نابوده شده است.

در شهرهاي مختلف نيز ساخت و ساز زمينهاي مزروعي و تبديل آن به آپارتمان ها و جاده هاي آسفالته و غيره به اين مفصل دامن زده است.

بديهي است مبارزه با رشد اين پديده افزايش سطح فضاي نسبي كه هم چون ريه براي انسان موجب بازگشت حيات به شهرها مي شود را مي طلبد.

با مطالعه وضع زندگي مردم در شهرهائي چون بابل كه مربوط به پانصد سال قبل از ميلاد مسيح مي باشد به اين نتيجه مي رسيم كه پيشينيان ما نيز به موضوع حياتي بودن توسعه فضاي سبز و توليدات كشاورزي توجه خاصي داشته اند.

مبحث توليد در مقوله و توسعه به دليل ايفاي نقش محوري از اهميت خاصي برخوردار است با پيدايش انقلاب صنعتي عصر تازه اي براي تمدن بشري بوجود آمده است اين نقطه عطف در تاريخ بشري تنها در پرتو توانائي انسان در به كار گرفتن عوامل توليد پديد آمده است.

پيشرفت چشمگيري كه در توليدات بخش كشاورزي همراه با صنعت در كشورهاي توسعه يافته و صنعتي روي داده و ضمن رفع نيازهاي داخلي و بالا بردن توان صادرات كشور تقويت بخش هاي بنيادي جامعه را نيز در پي داشته است.

از جمله دستاوردهاي اين پيشرفت مي توان اشتغال در سطح مطلوب، كاهش نسبي فقر و تويع عادلانه تر درآمد استفاده بهينه از منابع و عوامل توليد و افزايش بهره وري نام برد.

براي دستيابي به هدف هاي توسعه با شناسائي درست و تخصيص بهينه و بكارگيري مطلوب منابع و عوامل توليد در بخش هاي مختلف اقتصادي به ويژه كشاورزي يكي از راه كارهاي اصولي و بنيادي به ويژه در مناطق خشك و نيمه خشك جهان با محدوديت منابع آبي روبروست مي باشد در صورتي كه اين منابع استفاده نشود بهره برداري از آنها ناكار آمد خواهد بود.

از طرفي از نيروي انساني در ايران بعنوان مهمترين و حساسترين عامل توسعه بخوبي بهره برداري نمي شود و اكنون نرخ بيكاري در كشور دو رقمي است كه توسعه اجتماعي را تحت الشعاع قرار داده است تعبيرات در بخش كشاورزي از ديدگاه اقتصاد كلان با افزايش سرمايه گذاري تغيير نظام هاي بهره برداري تغيير ساختاري در شبكه مديريت كلان كشاورزي در نهايت رفع انحصارات دولتي و واگذاري امور خدماتي و تصديگري به بخش خصوصي است كه منجر به اشتغال مي شود. چنانچه سرمايه گذاري اوليه مورد نياز در بخش كشاورزي و مربوط به آن گونه مطلوب انجام نگيرد و بخصوص آموزش هاي كاربردي توسعه نيابد و عملاً متقاضيان كار در بخش درگير توليد نشوند منجر به هدر رفتن منابع انساني و مادي جبران ناپذيري كه هزينه كرده ايم مي شود.

ازدياد جمعيت و نياز مبرم به محصولات كشاورزي و محدوديت منابع آب و خاك و از طرفي تأمين زندگي قشر زحمتكش كشاورزي و نيز مسائل و مشكلات و محدوديت هائي كه در جهت افزايش سطح زير كشت وجود دارد باعث شده كه متقاضيان سرمايه گذاري در بخش كشاورزي با استفاده از تجهيزات و تأسيسات مختلف با مختصات فني و تكنيكي ويژه در جهت افزايش راندمان توليد در واحد سطح و توليد محصول خارج از فصل اقدام نمايند.

وجود امكانات مناسب در منطقه شامل فضاي مناسب، خاك، آب كافي، ساختمانها و ايجاد تأسيسات مناسب و نيز ايجاد يك محيط ملايم و دور از خشونت جهت حفظ سلامت روحي كارگراني كه در كارگاه و شركت به فعاليت سخت بدني از هدفهاي اجراي طرح مي باشد.



اهداف طرح:

- ايجاد يك محيط متعادل و سر سبز با هدف استفاده بهينه از منابع آب و خاك

- ايجاد يك محيط كنترل شده در جهت افزايش عملكرد در واحد سطح

- مبارزه با آفات و بيماريها در كشت گلخانه اي بسيار ساده تر و مؤثرتر از كشت در فضاي آزاد است.

- هزينه هاي كارگري در كشت گلخانه در مقايسه با كشت هاي فضاي باز و روش سنتي كمتر است

- كسب درآمد و افزايش سودآوري و نرخ بازده سرمايه

- با توجه به محدوديت منابع آبي در روش گلخانه اي با حداقل مصرف آب حداكثر بهره بري حاصل مي گردد.



شرح عمليات جنبي

در محل اجراي طرح جهت تأمين آب مورد نياز اجرائي حفر و تجهيز يك حلقه چاه نيمه عميق پيش بيني گرديده است كه حتي الامكان سعي خواهد شد با توجه به شرايط منطقه نسبت به خريد يك انشعاب برق سه فاز نيز اقدام گردد تا علاوه بر تأمين روشنائي مورد نياز سالن ها، برق مصرفي مشعل، فن و الكتروپمپ چاه را نيز تأمين نمايد.

همچنين مساحت 20 متر مربع اتاق نگهباني براي حضور دائم نگهباني از تأسيسات لحاظ و منظور شده طرح و 20 متر مربع هانكار و استخر جهت نگهداري آب و ساير نهاده هاي مورد نياز مي بايست ساخته و اجرا گردد.

جهت بسته بندي، سورتينگ درجه بندي محصول استحصالي از اجراي پروژه حداكثر به مساحت 20 متر مربع نيز سالن بسته بندي مورد نياز طرح ساخته و اجرا خواهد شد.

مديريت طرح، برنامه ريزي، رفع مسائل و مشكلات اجرائي حين طرح توسط مجري و حضور دائم وي در محل اجرا مستلزم ساخت و تجهيز دفتر كار و سرويس هاي بهداشتي و نمازخانه مي باشد كه در اين طرح در سطح حداكثر 40 متر مربع ديده شده است.

با عنايتي كه به جداول ارائه شده كاملاً روشن است كه با احداث پنج هزار متر مربع گلخانه تونلي جديد و با توجه به توضيحات كه در صفحات قبل شرح داده شده است مشخص مي شود كه در هر متر مربع گلخانه تعداد 5/2 نشاء (خيار) كاشته مي شود كه متوسط برداشت محصول خيار از هر بوته در هر دوره كه حدود 4 الي 5/4 ماه طول مي كشد حدود 10-5/9 كيلوگرم در نظر گرفته شده است لذا در هر دوره برداشت حدود

120000= كيلو محصول 69 * 5/2 عدد بوته در متر مربع*5000 متر گلخانه

كيلوگرم خيار برداشت مي شود و از آنجا كه در هر سال دو بار عمليات كاشت، داشت و برداشت انجام مي پذيرد بنابراين ميزان محصول قابل برداشت در هر سال 240000=2*120000 كيلوگرم پيش بيني مي گردد.

قيمت خريد خيار در بازار مثل تمام محصولات بسته به عرضه و تقاضا مي باشد و با توجه به متوسط سه ساله قيمت هاي موجود در بازار هر كيلوگرم خيار 2500 ريال مجاسبه گرديده است كه با احتساب 240 تن محصول درآمد ناخالص طرح 2500*240000 كيلوگرم برابر 600000000 ريال خواهد بود.

محاسبه قيمت تمام شده محصول:

هزينه هاي اجرائي جاري طرح 3/503183 هزار ريال

هزينه استهلاك ساليانه 61/94462 ريال

هزينه تسهيلات بانكي 68/136597 ريال

جمع 68/136597 ريال

ريال 3/1356= گيلوگرم محصول 240000 / 9/325522 هزار ريال هزينه

هزينه توليد هر كيلوگرم خيار 3/1356 ريال خواهد بود.

سود زيان طرح:

هزار ريال 1/477/274= ريال در آمد- 600000-9/325522 هزار ريال هزينه توليد ساليانه

نرخ بازار سرمايه: 22%

دوره برگشت سرمايه 6/3 سال




نتيجه گيري:

- طرح حاضر با نرخ بازده سرمايه 22% در سال داراي 5/274 ميليون ريال سود ساليانه مي باشد كه علاوه بر ايجاد توانائي بازپرداخت اقسار بانكي موجب اشتغالزايي تعداد 11 نفر نيروي دائم در منطقه خواهد شد.

دسته بندی: کارآفرینی » کشاورزی و زراعت

تعداد مشاهده: 1606 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.zip

فرمت فایل اصلی: doc

تعداد صفحات: 21

حجم فایل:18 کیلوبایت

 قیمت: 24,900 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل
  • محتوای فایل دانلودی: