پروژه کارآفرینی نوشابه بدون گاز
دسته بندي :
کارآفرینی »
صنایع غذایی
پروژه کارآفريني نوشابه بدون گاز در 25 صفحه ورد قابل ويرايش
فهرست
عنوان صفحه
مقدمه............................................................................................................... 2
آشنايي جزيي در مورد كار كارخانه........................................................... 5
نمودار مراحل مختلف توليد نوشابه غير گازدار با استفاده از انواع...................... 10
محاسبه اجزاء و ميزان دارايي هاي ثابت.................................................................. 12
مساحت زمين و برآورد قيمت آن...............................................................12
مساحت و هزينه هاي ساختماني...................................................................... 13
هزينه ماشين آلات و تجهيزات خط توليد.......................................................... 14
سرمايه ثابت مورد نياز كارخانه......................................................................... 16
هزينه هاي توليد سرمايه در گردش........................................................................... 18
محاسبه كل سرمايه گذاري................................................................................. 20
نحوه سرمايه گذاري و تأمين منابع مالي......................................................... 20
سودآوري و چگونگي برگشت سرمايه............................................................. 21
مقدمه
- نوع محصول:
نوع محصول كارخانه عبارتست از انواع نوشابه بدون گاز به صورت آبميوه جات به غلظت 14-10 درجه بريكس كه از كنسانتره به غلظت 70-60 درجه بريكس بازسازي شده و در بطري هاي نوشابه به ظرفيت 285 سي سي و با درب طشتكي بسته بندي خواهد شد.
بطري مذبور داراي ارتفاع 240 ميليمتر و قطر 57 ميليمتر است و بر روي آن بر چسب مربوطه به ابعاد 80*200 ميليمتر چشبانده خواهد شد.
آبميوه توليدي با استفاده از كنسانتره پرتقال، سيب و انگور و به صورت آب اين ميوه جات تهيه مي گردد و در مورد آب پرتقال بر اساس نوع كنسانتره مصرفي تهيه آن تا بريكس 7 نيز معمول است
آشنايي جزيي در مورد كار كارخانه
- روش كار و نحوه فرآيند:
عمليات بازسازي يا Reconstitution جهت توليد آبميوه با فزودن آب به كنسانتره و رساندن بريكس كنسانتره از حدود 65 درجه به 12 درجه انجام مي شود و در اين سيستم چنانچه كنسانتره در شرايط استاندارد تهيه شده باشد عملاً نيازي به اضافه كردن مواد افزودني براي بهبود طعم و شيريني آبميوه نيست. ليكن با توجه به نوع پرتقال ايران و ترشي مربوطه افزودن شكر به آب پرتقال تا ميزان 10% جهت بعبود طعم و مزه قابل انجام است. اين عمليات شامل مراحل زير است:
1-نگهداري كنسانتره مصرفي:
كنسانتره معمولاً در گالن هاي پلاستيكي 120 كيلوئي به كارخانه تحويل مي گردد و از آنجائيكه اين بشكه ها معمولاً به كارخانه سازنده كنسانتره برگردانده مي شود، لذا كارخانه بايد حداقل براي مصرف يك هفته كنسانتره مورد نياز مجهز به مخازن استيل نگهداري به ظرفيت هر كدام در حدود 4000 ليتر باشد.
2-بازسازي آبميوه از كنسانتره
در اين مرحله كنسانتره با 6-5 برابر خود آب مخلوط و به غلظت مورد نظر مي رسد.
اين عمليات در دستگاه بازسازي كه شامل 2 مخزن استيل است انجام مي شود كه دو مخزن تحتاني به صورت دو جداره و مجهز به همزن با دور سريع و محزن فوقاني جهت ذخيره آبميوه بازسازي شده مي باشد.
در مخازن تحتاني ابتدا آب وارد شده و گرم مي شود و سپس كنسانتره به داخل مخزن پمپ مي گردد و عمل اختلاط توسط همزن با دور خيلي سريع انجام مي شود. عمليات افزورن و اختلاط شكر به آبميوه نيز در اين مرحله انجام مي گيرد.
3-پاستوريزاسيون آبميوه:
جهت توليد آبميوه سالم و قابل نگهداري كه داراي عمر مفيد (SHELF_LIFE) بالا باشد مي بايستي با انجام عمليات حرارتي در حداقل زمان ممكن كليه ميكرو ارگانيسمهاي احتمالي در آن را از بين برد كه اين عمل توسط دستگاه پاستوريزاتور از نوع فلاش FLASH- PASTEURIZER انجام مي شود.
4-هواگيري آب ميوه:
از آنجائيكه در هنگام اختلاط و خصوصاً با توجه به دور همزن مقداري هوا و اكسيژن در آب ميوه وارد مي شود و چنانچه اين هوا تخليه نگردد، موجبات اكسيداسيون و كاهش ويتامين C و نيز ساير واكنش هاي شيميايي گرديده وط بعاً با تغييراتي در طعم و رنگ كيفيت فرآورده كاهش مي يابد، لذا بايد عمليات هواگيري يا DEAERATION توسط دستگاه مربوطه به نام دي اريتور انجام شود.
5-پركني آبميوه در بطري:
پركني آبميوه توليدي در بطري ها به صورت گرم و توسط دستگاه فيلر بطري همراه با طشتك زن مربوطه انجام مي شود.
البته بطري ها قبلاً در دستگاه بطري شور توسط آب و بخار آب كاملاً شستشو گرديدهاند.
7-برچسب زني، كارتن كني و انبار:
در آخرين مرحله و پس از خروج بطري ها از استريليزاتور تونلي، بطري ها بر چسب خورده و به تعداد 24 عدد در كارتن مربوطه قرار گرفته و بسته بندي و انبار مي شوند.
در صفحات بعد چگونگي خط توليد آبميوه از كنسانتره و مراحل مختلف صورت نمودار ملاحظه مي گردد.
سؤال- فرآيند انتخابي توليد كالا را شرح دهيد و (Process Flow Sheet) را رسم كنيد.
عمليات بازسازي يا Reconstitution جهت توليد نوشابه شامل مراحل زير است:
اختلاط كنسانتره با آب بر اساس درجه بريكس مورد نظر در مخازن مجهز به گرم كن و همزن با دور سريع- پاستوريزاسيون نوشابه توليدي به صورت فلاش هواگيري نوشابه توسط DEAERATOR- هموژنيزه كردن نوشابه جهت جلوگيري از دو فاز شدن محلول- شستشوي بطري هاي خالي- پركن نوشابه در بطري و طشتك زني توسط دستگاه فيلر و طشتك زن اتوماتيك- انجام پروسس حرارتي بر روي بطري ها در استرايليزاتور تونلي بر چسب زني- كارتن كني و انبار.
نمودار مراحل مختلف توليد (process floe sheet) در طرح ضميمه ملاحظه مي گردد.
فرآيند صحيح و قابل توصيه جهت توليد نوشابه بازسازي شده در تمام دنيا روش فوق است و در صورت اجراي اين فرآيند محصول داراي عمر مفيد- shelf life) بالا خواهد بود.
فهرست
عنوان صفحه
مقدمه............................................................................................................... 2
آشنايي جزيي در مورد كار كارخانه........................................................... 5
نمودار مراحل مختلف توليد نوشابه غير گازدار با استفاده از انواع...................... 10
محاسبه اجزاء و ميزان دارايي هاي ثابت.................................................................. 12
مساحت زمين و برآورد قيمت آن...............................................................12
مساحت و هزينه هاي ساختماني...................................................................... 13
هزينه ماشين آلات و تجهيزات خط توليد.......................................................... 14
سرمايه ثابت مورد نياز كارخانه......................................................................... 16
هزينه هاي توليد سرمايه در گردش........................................................................... 18
محاسبه كل سرمايه گذاري................................................................................. 20
نحوه سرمايه گذاري و تأمين منابع مالي......................................................... 20
سودآوري و چگونگي برگشت سرمايه............................................................. 21
مقدمه
- نوع محصول:
نوع محصول كارخانه عبارتست از انواع نوشابه بدون گاز به صورت آبميوه جات به غلظت 14-10 درجه بريكس كه از كنسانتره به غلظت 70-60 درجه بريكس بازسازي شده و در بطري هاي نوشابه به ظرفيت 285 سي سي و با درب طشتكي بسته بندي خواهد شد.
بطري مذبور داراي ارتفاع 240 ميليمتر و قطر 57 ميليمتر است و بر روي آن بر چسب مربوطه به ابعاد 80*200 ميليمتر چشبانده خواهد شد.
آبميوه توليدي با استفاده از كنسانتره پرتقال، سيب و انگور و به صورت آب اين ميوه جات تهيه مي گردد و در مورد آب پرتقال بر اساس نوع كنسانتره مصرفي تهيه آن تا بريكس 7 نيز معمول است
آشنايي جزيي در مورد كار كارخانه
- روش كار و نحوه فرآيند:
عمليات بازسازي يا Reconstitution جهت توليد آبميوه با فزودن آب به كنسانتره و رساندن بريكس كنسانتره از حدود 65 درجه به 12 درجه انجام مي شود و در اين سيستم چنانچه كنسانتره در شرايط استاندارد تهيه شده باشد عملاً نيازي به اضافه كردن مواد افزودني براي بهبود طعم و شيريني آبميوه نيست. ليكن با توجه به نوع پرتقال ايران و ترشي مربوطه افزودن شكر به آب پرتقال تا ميزان 10% جهت بعبود طعم و مزه قابل انجام است. اين عمليات شامل مراحل زير است:
1-نگهداري كنسانتره مصرفي:
كنسانتره معمولاً در گالن هاي پلاستيكي 120 كيلوئي به كارخانه تحويل مي گردد و از آنجائيكه اين بشكه ها معمولاً به كارخانه سازنده كنسانتره برگردانده مي شود، لذا كارخانه بايد حداقل براي مصرف يك هفته كنسانتره مورد نياز مجهز به مخازن استيل نگهداري به ظرفيت هر كدام در حدود 4000 ليتر باشد.
2-بازسازي آبميوه از كنسانتره
در اين مرحله كنسانتره با 6-5 برابر خود آب مخلوط و به غلظت مورد نظر مي رسد.
اين عمليات در دستگاه بازسازي كه شامل 2 مخزن استيل است انجام مي شود كه دو مخزن تحتاني به صورت دو جداره و مجهز به همزن با دور سريع و محزن فوقاني جهت ذخيره آبميوه بازسازي شده مي باشد.
در مخازن تحتاني ابتدا آب وارد شده و گرم مي شود و سپس كنسانتره به داخل مخزن پمپ مي گردد و عمل اختلاط توسط همزن با دور خيلي سريع انجام مي شود. عمليات افزورن و اختلاط شكر به آبميوه نيز در اين مرحله انجام مي گيرد.
3-پاستوريزاسيون آبميوه:
جهت توليد آبميوه سالم و قابل نگهداري كه داراي عمر مفيد (SHELF_LIFE) بالا باشد مي بايستي با انجام عمليات حرارتي در حداقل زمان ممكن كليه ميكرو ارگانيسمهاي احتمالي در آن را از بين برد كه اين عمل توسط دستگاه پاستوريزاتور از نوع فلاش FLASH- PASTEURIZER انجام مي شود.
4-هواگيري آب ميوه:
از آنجائيكه در هنگام اختلاط و خصوصاً با توجه به دور همزن مقداري هوا و اكسيژن در آب ميوه وارد مي شود و چنانچه اين هوا تخليه نگردد، موجبات اكسيداسيون و كاهش ويتامين C و نيز ساير واكنش هاي شيميايي گرديده وط بعاً با تغييراتي در طعم و رنگ كيفيت فرآورده كاهش مي يابد، لذا بايد عمليات هواگيري يا DEAERATION توسط دستگاه مربوطه به نام دي اريتور انجام شود.
5-پركني آبميوه در بطري:
پركني آبميوه توليدي در بطري ها به صورت گرم و توسط دستگاه فيلر بطري همراه با طشتك زن مربوطه انجام مي شود.
البته بطري ها قبلاً در دستگاه بطري شور توسط آب و بخار آب كاملاً شستشو گرديدهاند.
7-برچسب زني، كارتن كني و انبار:
در آخرين مرحله و پس از خروج بطري ها از استريليزاتور تونلي، بطري ها بر چسب خورده و به تعداد 24 عدد در كارتن مربوطه قرار گرفته و بسته بندي و انبار مي شوند.
در صفحات بعد چگونگي خط توليد آبميوه از كنسانتره و مراحل مختلف صورت نمودار ملاحظه مي گردد.
سؤال- فرآيند انتخابي توليد كالا را شرح دهيد و (Process Flow Sheet) را رسم كنيد.
عمليات بازسازي يا Reconstitution جهت توليد نوشابه شامل مراحل زير است:
اختلاط كنسانتره با آب بر اساس درجه بريكس مورد نظر در مخازن مجهز به گرم كن و همزن با دور سريع- پاستوريزاسيون نوشابه توليدي به صورت فلاش هواگيري نوشابه توسط DEAERATOR- هموژنيزه كردن نوشابه جهت جلوگيري از دو فاز شدن محلول- شستشوي بطري هاي خالي- پركن نوشابه در بطري و طشتك زني توسط دستگاه فيلر و طشتك زن اتوماتيك- انجام پروسس حرارتي بر روي بطري ها در استرايليزاتور تونلي بر چسب زني- كارتن كني و انبار.
نمودار مراحل مختلف توليد (process floe sheet) در طرح ضميمه ملاحظه مي گردد.
فرآيند صحيح و قابل توصيه جهت توليد نوشابه بازسازي شده در تمام دنيا روش فوق است و در صورت اجراي اين فرآيند محصول داراي عمر مفيد- shelf life) بالا خواهد بود.