پروژه کارآفرینی کارگاه تولید نمک تصفیه شده
دسته بندي :
کارآفرینی »
صنایع غذایی
پروژه کارآفريني کارگاه توليد نمک تصفيه شده در 48 صفحه ورد قابل ويرايش
فهرست مطالب
عنوان شماره صفحه
خلاصه طرح :............................................................................................................................................................. 3
فصل اول - کليات............................................................................................................................................. 5
1- 1 مقدمه :.............................................................................................................................................................. 6
1 – 2 نام کامل طرح و محل اجراي آن :.................................................................................................................. 7
محل اجرا :.................................................................................................................................................................. 7
1 – 3 – مشخصات متقاضيان :................................................................................................................................. 7
1 – 6 - وضعيت و ميزان اشتغالزايي :.................................................................................................................... 7
مجوز هاي قانوني :..................................................................................................................................................... 8
مراحل صدور جواز تاسيس :..................................................................................................................................... 8
شرايط عمومي متقاضيان ( اعم از اشخاص حقيقي يا حقوقي ) دريافت جواز تاسيس............................................ 9
1- اشخاص حقيقي................................................................................................................................................. 9
2- اشخاص حقوقي................................................................................................................................................. 9
مدارك مورد نياز:........................................................................................................................................................ 9
اصلاحيه جواز تاسيس :........................................................................................................................................... 10
تعريف:...................................................................................................................................................................... 11
صدور پروانه بهره برداري :..................................................................................................................................... 11
مراحل صدور توسعه طرح :..................................................................................................................................... 11
فصل دوم - روش انجام کار...................................................................................................................... 13
گزارش مختصر بازديد از واحد ها توليدي با خدماتي مرتبط با موضوع پروژه :.................................................. 14
بازديد از کارخانه توليد نمک تصفيه شده................................................................................................................ 14
جنبه هاي ابتکاري بودن و خلاقيت به کار رفته شده :........................................................................................... 14
فهرست تجهيزات و ماشين آلات مورد نياز و برآورد قيمت آنها :........................................................................ 15
مشخصات نيروي انساني مورد نياز از لحاظ مفيد بودن و توانايي کار :................................................................. 16
روشهاي بازاريابي و تبليغات جهت ( جهت فروش کالا ).................................................................................... 16
فصل سوم - امور مالي طرح...................................................................................................................... 17
جدول 1 نمونه ترکيب شيميايي نمک طعام........................................................................................................... 18
جدول 2 ويژگي هاي شيميايي و فيزيکي نمک خوراکي........................................................................................ 18
جدول 3 بيشينه مقدار مجاز آلاينده ها.................................................................................................................... 19
جدول 4 افزودني هاي مجاز در توليد نمک خوراکي............................................................................................. 19
شکل 1 سهم کشورهاي برتر توليد کننده نمک در جهان در سال 2001.............................................................. 20
شکل 2 ميزان نمک توليد شده در ايران در سال هاي (1997- 2003).............................................................. 20
جدول 5 جمعيت تخمين زده شده و مصرف نمک در غذا در نواحي مختلف جهان در سال 1996................. 21
جدول 6 مصرف تخين زده شده نمک خوراکي در جهان طي سال هاي 1978 تا 1996 بر حسب هزار تن.... 21
جدول 7 نمک مصرف شده بوسيله صنايع غذايي آمريکا در سال هاي 1995 و 2000 و 2001 و 2002 (هزار تن) 22
جدول 8 واحدهاي توليدي فعال در کشور از آغاز برنامه سوم توسعه تا پايان سال 1385................................... 22
جدول 9 واحدهاي در دست احداث با پيشرفت فيزيکي بيش از 40 %............................................................... 23
جدول 10 بررسي روند واردات محصول از آغاز برنامه سوم توسعه تا سال 1385............................................ 24
واردات سال 1379................................................................................................................................................. 24
واردات سال 1380................................................................................................................................................. 24
واردات سال 1381................................................................................................................................................. 25
واردات سال 1382................................................................................................................................................. 25
واردات سال 1383................................................................................................................................................. 26
نمودار روند واردات نمک از سال 1379 تا 1383............................................................................................... 26
جدول 11 ميزان توليد نمک در کشور بين سال هاي 1385 - 1379................................................................. 27
نمودار روند توليد نمک در کشور بين سال هاي 1385 تا 1379......................................................................... 27
جدول 12 ميزان مصرف نمک در کشور بين سال هاي 1385 - 1379.............................................................. 28
نمودار روند مصرف نمک در کشور بين سال هاي 1385 - 1379..................................................................... 28
صادرات سال 1379................................................................................................................................................ 29
صادرات سال 1380................................................................................................................................................ 30
صادرات سال 1381................................................................................................................................................ 31
نمودار روند صادرات نمک از سال 1379 – 1385............................................................................................. 33
نمودار روند نياز به محصول تا سال 1389............................................................................................................ 33
نمودار شماتيک گردش مواد در روش انحلال........................................................................................................ 34
جدول 13 ليست تجهيزات و ماشين آلات مورد نياز............................................................................................. 35
جدول 14 برآورد هزينه تامين ماشين الات و تجهيزات خط توليد....................................................................... 36
جدول 15 محاسبه مساحت مورد نياز طرح........................................................................................................... 37
جدول 16 برآورد مساحت بخش هاي محوطه سازي............................................................................................ 38
جدول 17 هزينه زمين ، ساختمان و محوطه سازي................................................................................................ 38
جدول 18 هزينه تاسيسات و تجهيزات عمومي...................................................................................................... 39
جدول 19 برآورد هزينه وسائل حمل و نقل........................................................................................................... 40
جدول 20 برآورد هزينه هاي قبل از بهره برداري.................................................................................................. 40
جدول 21 جمع بندي و برآورد سرمايه ثابت......................................................................................................... 41
جدول 22 محاسبه ميزان مواد اوليه مصرفي جهت توليد ساليانه 12000 تن نمک طعام.................................... 41
جدول 23 برنامه توليد ساليانه................................................................................................................................. 42
جدول 24 برآورد هزينه تامين مواد اوليه مصرفي.................................................................................................. 42
جدول 25 تعداد نيروي انساني مورد نياز طرح...................................................................................................... 43
جدول 26 برآورد برق مصرفي واحد..................................................................................................................... 43
جدول 27 ميزان آب مصرفي (روزانه)................................................................................................................... 44
جدول 28 تاسيسات مورد نياز................................................................................................................................ 44
جدول 29 برآورد هزينه انواع انرژي....................................................................................................................... 45
فصل چهارم - جمع بندي – نتيجه گيري و پيشنهادات.............................................................. 46
نتايج حاصله از اجراي طرح :.................................................................................................................................. 47
خلاصه طرح :
در اين طرح به بررسي توليد نمک تصفيه شده پرداخته شده است ، براي بررسي طرح از روش هاي آماري و اقتصادي و برآورد هاي مالي استفاده شده است ، اين طرح شامل چهار فصل ميباشد ، فصل اول به بيان کلياتي از قبيل مقدمه ، تاريخچه ، مجوز هاي قانوني مورد نياز ، وضعيت بازار ، ميزان واردات و صادرات و ... پرداخته است ، فصل دوم به بيان روش انجام کار پرداخته است ، بازديد از واحد کاري مشابه ، نيروي انساني ، نحوه تامين سرمايه و ... از جمله عناوين موجود در اين فصل ميباشد ، فصل سوم به بررسي طرح از ديدگاه اقتصادي پرداخته است ( طرح توجيهي يا BP ) ، عناويني از قبيل نيروي انساني مورد نياز ، ميزان سرمايه گذاري ، مواد اوليه مورد نياز ، ماشين آلات مورد نياز و ... از جمله عناوين موجود در اين فصل ميباشد ، در نهايت فصل چهارم به بيان نتيجه اجراي طرح مي پردازد .
- 1 مقدمه :
نمک صعام يکي از مواد ضروري در رژيم غذايي و مهمترين ماده الکتروليت موجود در مايعات سلولي و خارج سلولي است . افزايش روزافزون و گستردگي کاربردهاي آن سبب شده تا از آن به عنوان ماده اي با 14000 کاربرد ياد شود .
عمومي ترين گريد نمک مورد مصرف در ايران نوع خوراکي آن بوده که خود به سه دسته عمده از لحاظ درجه خلوص تحت عناوين نمک صنايع غذايي ، نمک سفره و نمک آشپزخانه تقسيم مي شود . نمک طعام به صورت کريستال هاي سفيد مکعبي شکل يا دانه هاي ريز (گرانول) و يا پودري شکل است . هنگامي که داراي کريستال هاي بزرگ باشد بيرنگ ، شفاف يا سفيد است . بررسي ساختمان بلورين اصلاح نمک بوسيله اشعه ايکس ثابت کرده است که اين املاح در حالت جامد بصورت يون ، داراي ساختمان مکعبي شکل با وضعيت هشت وجهي هستند . بلورهاي نمک طعام داراي نقطه ذوب و نقطه جوش بالايي بوده و نمک طعام مذاب داراي خاصيت هدايت الکتريکي زيادي است . به همين دليل در حلال هايي که ثابت دي الکتريک بالايي دارند مانند آب کاملاً قابل تفکيک است .
علاوه بر مصارف خوراکي ، نمک عامل حجيم کننده براي پاک کننده هاي سنتزي و استاندارد کننده هاي رنگ ها مي باشد . در سرم سازي ، حمام هاي نمک و پرکننده هاي قرص ها و تهيه آنزيم نيز کاربرد دارد .
به عنوان علف کش ، قارچ کش و ضد باکتري و ميکروب نيز مصرف مي شود . از اينرو نقش محافظت کنندگي خاصي در صنايع غذايي دارد . علاوه بر اين ها براي سخت گيري و عمل احيا رزين هاي تبادل يوني نيز استفاده مي شود .
نمک يد دار نوع ديگري از نمک طعام است که با ترکيباتي از جمله يد پتاسيم ، کربنات منيزيم و تيوسولفات سديم غني شده است . به طور کلي افزودن ترکيباتي مانند يد به نمک به پيشنهاد سازمان بهداشت و خواربار جهاني و به منظور جلوگيري از بيماري هايي مانند گواتر انجام شده است .
1 – 2 نام کامل طرح و محل اجراي آن :
توليد نمک تصفيه شده
محل اجرا :
1 – 3 – مشخصات متقاضيان :
نام
نام خانوادگي
مدرک تحصيلي
تلفن
1 – 6 - وضعيت و ميزان اشتغالزايي :
تعداد اشتغالزايي اين طرح 40 نفر ميباشد .
مجوز هاي قانوني :
تعريف: جواز تاسيس مجوزي است که جهت احداث ساختمان ، تاسيسات و نصب ماشين آلات بنام اشخاص حقيقي و حقوقي در زمينه صنايع تبديلي و تکميلي بخش کشاورزي (زراعي ، باغي ، شيلاتي ، دام و طيور، جنگل و مرتع) صادر ميگردد.
مراحل صدور جواز تاسيس :
1- پذيرش درخواست متقاضي صدور جواز تأسيس فعاليتهاي صنعتي و تكميل پرونده توسط مديريت جهاد كشاورزي شهرستان و يا مديريت صنايع كشاورزي و روستائي استان .
2- بررسي پرونده از نظر مدارك و تطبيق با مصاديق والويتهاي سرمايه گذاري در واحد صدور مجوز مديريت صنايع كشاورزي و روستائي .
3- تكميل پرسشنامه جواز تاسيس ( فرم شماره يك ) توسط متقاضي
4- ارسال پرونده منضم به فرم شماره يك به اداره مربوطه بمنظور بررسي ، اصلاح و تائيد فرم پرسشنامه جواز تاسيس با استفاده از اطلاعات طرحهاي موجود ، طرحهاي تيپ و تجربيات كارشناسي و ارجاع پرونده به مديريت .
5- ارجاع پرونده توسط مديريت به واحد صدور مجوز جهت مراحل صدور جواز تأسيس .
شرايط عمومي متقاضيان ( اعم از اشخاص حقيقي يا حقوقي ) دريافت جواز تاسيس
1- اشخاص حقيقي
- تابعيت دولت جمهوري اسلامي ايران
- حداقل سن 18 سال تمام
- دارا بودن كارت پايان خدمت يا معافيت دائم
2- اشخاص حقوقي
- اساسنامه ( مرتبط با نوع فعاليت )
- ارائه آگهي تاسيس و آگهي آخرين تغييرات در روزنامه رسمي كشور
گزارش مختصر بازديد از واحد ها توليدي با خدماتي مرتبط با موضوع پروژه :
بازديد از کارخانه توليد نمک تصفيه شده
براساس هماهنگي هاي بعمل آمده در بازديد از کارخانه توليد نمک تصفيه شده به بررسي سيستم ها و دستگاهها و ماشين آلات موجود در کارخانه پرداختيم و سيستم مديريت و روش هاي تامين مواد اوليه را در کارخانه مورد ارزيابي قرار داديم ،
جنبه هاي ابتکاري بودن و خلاقيت به کار رفته شده :
ابتکار و نوآوري در کليه رشته ها مي تواند عامل پيشرفت و توسعه قرار گيرد در بخش صنعت و در توليد نمک تصفيه شده استفاده از ايده هاي نو و نوآوري و خلاقيت مي تواند به عامل موفقيت تبديل شود ، طراحي هاي گرافيکي تبليغاتي يکي از عوامل پيشرفت و توسعه اقتصادي در کشور هاي صاحب سبک در صنعت ميباشد ، الگوبرداري از اين روشها براي معرفي کالا و محصولات مي تواند به عنوان يک ايده نو مورد استقيال قرار گيرد .