پروژه کارآفرینی آموزشگاه موسیقی
دسته بندي :
کارآفرینی »
خدماتی و آموزشی
پروژه کارآفريني آموزشگاه موسيقي در 36 صفحه ورد قابل ويرايش
1- 1 مقدمه :
موسيقي، به هر نوا و صدايي گفته ميشود که شنيدني و خوشآيند باشد و انسان يا موجودات زنده را دچار تحولي کند. موسيقي بيان احساسات انسان است به وسيله اصوات. موسيقي هنري است داراي نوا و سکوت. واژه موسيقي از واژهاي يوناني و گرفته شده از کلمه Mousika و مشتق از کلمه Muse ميباشد که نام رب النوع حافظ شعر و ادب و موسيقي يونان باستان ميباشد. موسيقي را هنر بيان احساسات به وسيله آواها گفتهاند که مهمترين عوامل آن صدا و ريتم هستند و همچنين دانش ترکيب صداها به گونهاي که خوش آيند باشد و سبب انبساط و انقلاب روان گردد نيز ناميده ميشود.
پيشينيان موسيقي را چنين تعريف کردهاند: معرفت الحان و آنچه التيام الحان بدان بود و بدان کامل شود. ارسطو موسيقي را يکي از شاخههاي رياضي ميدانسته و فيلسوفان اسلامي نيز اين نظر را پذيرفتهاند، همانند ابن سينا که در بخش رياضي کتاب شفا از موسيقي نام بردهاست ولي از آنجا که همه ويژگيهاي موسيقي مانند رياضي مسلم و غيرقابل تغيير نيست، بلکه ذوق و قريحه سازنده و نوازنده هم در آن دخالت تام دارد، آن را هنر نيز ميدانند. در هر صورت موسيقي امروز دانش و هنري گستردهاست که داراي بخشهاي گوناگون و تخصصي ميباشد. صدا در صورتي موسيقي ناميده ميشود که بتواند پيوند ميان اذهان ايجاد کند و مرزي از جنس انتزاع آن را محدود نکند.
1 – 2 نام کامل طرح و محل اجراي آن :
آموزشگاه موسيقي
محل اجرا :
1 – 3 – مشخصات متقاضيان :
نام
نام خانوادگي
مدرک تحصيلي
تلفن
1 – 4 – دلايل انتخاب طرح :
يکي از مسايل فرهنگي مهم در هر جامعه اي هنر و آموزش هنر مي باشد. چرا که نيروي حياط و شادماني در جامعه تزريق کرده باعث نشاط و آرامش اعضاي جامعه مي گردد، در اين ميان هنر اول يعني موسيقي جايگاه ويژه اي را دارد چرا که بيشترين اثرات در باز شدن ذهن و بالا بردن قدرت فراگيري براي محصلان و ايجاد ثبات شخصيت و بالا بردن اراده و اعتماد به نفس و جلوگيري از افسردگي در بين جوانان و آحاد جامعه مي گردد.
1 – 5 ميزان مفيد بودن طرح براي جامعه :
اين طرح از جهات گوناگون براي جامعه مفيد است ، چرا که يکي از ابزارهاي تجارت و تبليغات عنصر موسيقي است که نبايد ناديده گرفته شود و نيز اکنون که دنياي تبليغات غرب با انواع روش ها با يک هجوم فرهنگي غربي مآبي فرهنگ و تمدن ايران اسلامي و جوانان ما را تهديد مي کند، استفاده و آموزش به جاي هنر موسيقي در اين راستا مي تواند نقش مهمي را در جامعه بر عهده داشته باشد.
1 – 6 - وضعيت و ميزان اشتغالزايي :
تعداد اشتغالزايي اين طرح 21 نفر ميباشد .
تاريخچه و سابقه مختصر طرح :
انسانها هنر را براي تسکين خود برگزيدهاند ، چه هنرمندان و چه مخاطبان اثر هنري در هنر مايه آرامش ميجويند .آنچه در هنر به نظر اصل است ، زيبايي است . هرچند در هرزماني زيبايي را به شکلهاي مختلفي درک ميکنند. بعضي هنر را آينه واقعيتهاي موجود درجهان از طبيعت تا زندگي آدمها به حساب ميآورند . يعضي زماني نام هنر را بر چيزي ميگذارند که سازنده اش با آن احساس آرامش کند و آنچه در نظر دارد به تمامي بيان کرده باشد .بعضي ميگويند ؛ اگر مخاطب به درستي نفهمد که هنرمند چه ميگويد ، اثر چه ارزشي ميتواند داشته باشد .بعضي از شکل اثر حرف ميزنند که اگر اثر هنري از قواعد و شکل درست هنر پيروي نکند ، يک اثر هنري خلق نکرده است .
اما اکنون همه اين گروهها بعد از قرنها بحث ميدانند که اثر هنري درواقع همه اينهاست . و تک تک اين گروهها حق دارند ولي بدون بقيه ناقص هستند .
بسته به آنکه هنرمند چه ابزاري را براي بيان هنرش انتخاب کند ، هنرها شاخههاي مختلفي را تشکيل دادهاند.
همچنان که بايد بدانيم بعضي سخنها را فقط با بعضي ابزارها ميتوان گفت . مثلا شايد هيچوقت نتوانيم ،صرفا از روي يک شعر حافظ يک فيلم سينمايي بسازيم ، زيرا حافظ با دقت مطلبي را انتخاب کرده که صرفا با شعر بيان ميشود . د راين صورت اين اثر براي هميشه بصورت يک شعر باقي است و هيچکس خود آنرا به زبان ديگر درنميآورد . و لي شده است که يک اثر هنري با يک ابزار ديگر بيان بسيار زيبايي به خود گرفته است .
اما همچنان که گفته شد ،اصل در هنر زيبايي است . باهر ابزاري که ميطلبد ،بايد چيز زيبا را خلق کنيم و آنرا به جهان و آدمها هديه کنيم . اين ميتواندبراي هميشه ماندگار باشد. مانند مجسمه سازي در دورهاي از يونان يا نگارگري دوره عباسي در ايران.
يکي از مسائل مهم در هنر امروز بصري شدن بيش از اندازه آن است ،بصري شدن يعني آثار هنري از راه ديدن در ما تاثير ميگذارند . امروز هر کسي ميداند که معني يک قلب ، عشق است . يا همه وقتي تصوير ميکي ماوس راميبينيم ،در حاليکه بکلي با يک موش واقعي فرق ميکند آنرا تشخيص ميدهيم . همچنانکه بسياري از رنگ ها تاثيرات خاصي روي بيننده خود ميگذارند.اين کاري است که هنرمندان در طول قرنها انجام دادهاند . و همچنان هم معاني جديدي را در ذهن ما ميکارند .
هنرهاي بصري به انواع مختلفي موجود هستند . اما بايد بدانيم که هميشه هنرها درهم تاثير ميگذارند و گاه از هم جدا ميشوند . يک عکاس ميتواند از يک نقاشي ايده عکس بگيرد ،يا نقاشي با شنيدن يک موسيقي به فکر کشيدن يک تصوير بيافتد . يا طراحي صحنه از نقاشي ساده پردهها شروع کند ولي آنقدر دور شود که از دل آن نورپردازي ، طراحي لباس و رشته مجزايي بنام طراحي صحنه شکل بگيرد .همچنين بسياري از رشتهها نه بصورت غير مستقيم با هنر در ارتباط هستند ،مانند معماري که يک رشته مهندسي به حساب ميآيد ولي معماربايد يک هنرمند خوب هم باشد ، يا سينما بصورت عکس علاوه برآنکه هنر است با مسائل فني و تکنيک هاي فني دست و پنجه نرم ميکند .
درهر زمينهاي سعي برآن شده علاوه برآنکه توضيحات به سادگي ارائه شود ،ولي يک قسمت براي دوستاني که علاقهمند هستند درآن رشته دست به تجربههاي شخصي بزنند، در نظر گرفته شود.
راهنماييهاي سريع و فقط براي اين دسته از دوستان جدا از مطالب اصلي آورده ميشود .واژه موسيقي از واژهاي يوناني و گرفته شده از کلمه Mousika و مشتق از کلمه Muse ميباشد که نام رب النوع حافظ شعر و ادب و موسيقي يونان باستان ميباشد.
موسيقي را هنر بيان احساسات به وسيله آواها گفتهاند که مهمترين عوامل آن صدا و ريتم هستند و همچنين دانش ترکيب صداها به گونهاي که خوش آيند باشد و سبب انبساط و انقلاب روان گردد نيز ناميده ميشود.
پيدايش موسيقي
پس از سپري شدن هزاران يا حتي ميليونها سال آنطور که انجيل ميگويد :
« هنوز بر از بحر جدا نگشته بود »
اما با اين وجود در آن عهد نيز که هنوز جنبندهاي روي زمين نميزيست جهان ماواي خاموشان نبود. امواج کوه پيکر با صخرههاي عظيم برخورد ميکرد .باد در شاخسارها ميپيچيد و از تماس آب ا سنگها و سنگريزهها آواي دلنشيني بر ميخاست .بعدها جانوران در روي زمين پديدار شدند و با اصوات به سخن گفتن با يکديگر آغاز کردند و پرندگان به هنگام دميدن صبح صادق به نغمه پردازي پرداختند .
اما به اين اصوات نميتوان موسيقي اطلاق کرد . موسيقي فقط وفقط ازآن انسان هاست . زيرا فقط انسان به زيور دانائي آراسته شدهاست به کمک موسيقي است که انسانها هيجانات دروني خود را بيان ميدارند . :موسيقي چيزي برتر از اصوات و سر وصدا هاست . موسيقي يکي از طريق بيان و اظهار آگاهانه انسان هاست.
چه سبب شد که انسان موسيقي را اختراع کند ؟ بشر چگونه کشف کرد که بازي اصوات ميتواند مبين و ترجمات روح و احساسات او باشد ؟ از هزاران سال پيش يعني تقريبا از زمان پديد آمدن موسيقي تا به حال بشر به تحقيق و تدبير در اين باره مشغول است حتي انسانهاي اوليه نيز ميکوشيدند براي اين سوال پاسخي بيابند . آنان ماهيت سحر آساي موسيقي را جز اينکه بگويند عطيه خداست به طريق ديگري نميتوانستند توجيه کنند.
گزارش مختصر بازديد از واحد ها توليدي با خدماتي مرتبط با موضوع پروژه :
بازديد از محل آموزشگاه موسيقي
بر اساس هماهنگي هاي بعمل آمده در بازديد از مرکز آموزشگاه موسيقي به بررسي سيستم ها و دستگاههاي موجود در محل پرداختيم و سيستم مديريت و روش هاي آموزش را در محل مورد ارزيابي قرار داديم ،
جنبه هاي ابتکاري بودن و خلاقيت به کار رفته شده :
ابتکار و نوآوري در کليه رشته ها مي تواند عامل پيشرفت و توسعه قرار گيرد در بخش هنر نيز که بازار رقابتي بسيار شديدي دارد استفاده از ايده هاي نو و نوآوري و خلاقيت مي تواند به عامل موفقيت تبديل شود ، طراحي هاي گرافيکي تبليغاتي و استفاده از شيوه هاي نوين هنري از عوامل پيشرفت و توسعه اقتصادي در کشور هاي صاحب سبک در صنعت ميباشد ، الگوبرداري از اين روشها براي معرفي کالا و محصولات مي تواند به عنوان يک ايده نو مورد استقيال قرار گيرد .