پروژه طرح کارآفرینی کشتارگاه دام
دسته بندي :
کارآفرینی »
دام و طیور
پروژه طرح کارآفريني کشتارگاه دام در 66 صفحه ورد قابل ويرايش
فهرست مطالب
عنوان شماره صفحه
خلاصه طرح :.............................................................................................................................................................. 4
فصل اول - کليات............................................................................................................................................... 6
1- 1 مقدمه :.............................................................................................................................................................. 7
جدول شماره 1 ، محصولات توليدي کشتارگاه صنعتي............................................................................................. 8
تاريخچه :.................................................................................................................................................................... 9
1 – 2 نام کامل طرح و محل اجراي آن :................................................................................................................ 10
محل اجرا :................................................................................................................................................................ 10
1 – 3 – مشخصات متقاضيان :............................................................................................................................... 10
1 – 6 - وضعيت و ميزان اشتغالزايي :................................................................................................................... 10
مجوز هاي قانوني :.................................................................................................................................................... 10
مراحل صدور جواز تاسيس :..................................................................................................................................... 11
شرايط عمومي متقاضيان ( اعم از اشخاص حقيقي يا حقوقي ) دريافت جواز تاسيس............................................. 11
1- اشخاص حقيقي................................................................................................................................................ 11
2- اشخاص حقوقي................................................................................................................................................ 12
مدارك مورد نياز:...................................................................................................................................................... 12
اصلاحيه جواز تاسيس :............................................................................................................................................. 13
تعريف:...................................................................................................................................................................... 13
صدور پروانه بهره برداري :........................................................................................................................................ 13
مراحل صدور توسعه طرح :....................................................................................................................................... 14
فصل دوم - روش انجام کار.......................................................................................................................... 15
گزارش مختصر بازديد از واحد ها توليدي با خدماتي مرتبط با موضوع پروژه :....................................................... 16
بازديد از کارخانه توليد کشتارگاه دام....................................................................................................................... 16
جنبه هاي ابتکاري بودن و خلاقيت به کار رفته شده :............................................................................................ 16
فهرست تجهيزات و ماشين آلات مورد نياز و برآورد قيمت آنها :............................................................................. 17
مشخصات نيروي انساني مورد نياز از لحاظ مفيد بودن و توانايي کار (ارقام به ميليون ريال) :.............................. 19
روشهاي بازاريابي و تبليغات جهت ( جهت فروش کالا )........................................................................................ 19
فصل سوم - امور مالي طرح........................................................................................................................ 20
تعرفه واردات محصولات کشتارگاه گاوي.................................................................................................................. 21
تعرفه واردات محصولات کشتارگاه گوسفندي.......................................................................................................... 21
جدول 2 عناوين استانداردهاي ملي ايران در خصوص گوشت................................................................................. 22
درجه بندي گوشت گوسفند يا بز به روش زير انجام مي شود................................................................................. 24
جدول 3 چگونگي ارزيابي کيفي نوع قطعه هاي گوناگون گوشت گاو يا گاوميش بر روي يک لاشه و نمره امتيازهاي آن ها 24
جدول 4 پليمرهاي انتخابي و به کار رفته در بسته بندي غذاهاي گوشتي............................................................. 25
نمودار کلي مراحل پياده سازي و استقرار سيستم HACCP................................................................................. 26
نمودار آلودگي و نقاط کنترل بحراني قبل و بعد از کشتار گو.سفند و گاو............................................................... 27
جدول 5 آمار متوسط قيمت گوشت در سال هاي 1378 تا 1385........................................................................ 28
جدول 6 قيمت گوشت در بازار آمريکا.................................................................................................................... 28
جدول 7 قيمت گوشت در بورس لندن.................................................................................................................... 29
جدول 8 ارزش غذايي پروتئين در برخي فراورده هاي دامي.................................................................................... 29
جدول 9 بررسي رتبه ايران در زمينه توليد گوشت در جهان.................................................................................. 29
جدول 10 کشورهاي عمده صادر کننده در سال 2005......................................................................................... 30
جدول 11 کشورهاي عمده وارد کننده در سال 2005........................................................................................... 30
نمودارهاي زير سهم صادرات گوشت گاوي صادر کنندگان عمده جهاني را نشان مي دهد . (سال 2000 و 2005) 31
جدول 12 ميزان توليد و مصرف گوشت قرمز در جهان (با احتساب متوسط تمامي کشورها ) و ايران از سال 1350 تا سال 1382 32
بررسي وضعيت بهره برداري و روند توليد از آغاز برنامه سوم تا کنون..................................................................... 33
واحدهاي فعال قبل از سال 1379........................................................................................................................... 33
آمار واحدهاي فعال از آغاز برنامه سوم تا کنون....................................................................................................... 34
جمع ظرفيت واحدهايي که درصد پيشرفت آنها زير 40% مي باشد....................................................................... 34
واحدهايي که داراي پيشرفت فيزيکي بالاتر از 40% مي باشند به تفکيک استان به قرار زير است......................... 35
جدول 17 مصرف سرانه گوشت قرمز کشور طي دوره 82 – 1375 ( از محل تولد و واردات).............................. 36
جدول 18 روند رشد جمعيت طي سال هاي 1370 تا 1384 و برآورد جمعيت در سال هاي 1385 و 1386... 36
جدول 19 بررسي آمار توليد گوشت گاو و گوسفند در فاصله سال هاي 1378 تا 1382.................................... 37
جدول 20 پيش بيني مصرف گوشت قرمز از سال 1385 تا 1388....................................................................... 37
جدول 21 بررسي اجمالي تکنولوژي و روش هاي توليد و عرضه محصول در کشور و مقايسه آن با ديگر کشورها 38
جدول 22 تيپ هاي کشتارگاهي عمده در جهان.................................................................................................... 38
جدول 23 هزينه هاي ثابت سرمايه گذاري............................................................................................................ 39
جدول 24 زمين....................................................................................................................................................... 39
جدول 25 محوطه سازي.......................................................................................................................................... 40
جدول 26 فضاها و ساختمان هاي مورد نياز طرح................................................................................................... 40
جدول 27 ماشين آلات و تجهيزات مورد نياز طرح................................................................................................. 43
جدول 28 شرح ريز هزينه هاي خريد ماشين آلات به همراه ماشين آلات هر بخش............................................. 44
ماشين آلات و تجهيزات خط کشتارگاه گاوي 50 راس در شيفت........................................................................... 44
ساير تجهيزات اختياري مورد نياز خط کشتارگاوي.................................................................................................. 46
ماشين آلات و تجهيزات خط کشتارگاه گوسفندي 500 راس در شيفت................................................................. 47
ماشين آلات و تجهيزات اختياري خط کشتار گوسفندي......................................................................................... 48
ماشين آلات و تجهيزات کشتارگاه بهداشتي............................................................................................................ 48
ريل گذاري و تجهيزات مورد نياز پيش سردکن ها و چهار شقه کني...................................................................... 49
ماشين آلات و تجهيزات کله و پاچه پاک کني........................................................................................................ 50
ماشين آلات و تجهيزات شکمبه و روده پاک کني................................................................................................... 51
ليست ماشين آلات و تجهيزات کارخانه تبديل ضايعات پودر گوشت و خون به ظرفست 5/8 تن ضايعات در روز با سيستم چربي گير 53
دستگاه لاشه سوز دامي............................................................................................................................................ 54
ماشين آلات و تجهيزات سيستم انتقال خون........................................................................................................... 54
ليست ماشين آلات سيستم تصفيه فاضلاب کشتارگاه به ظرفيت 150 متر مکعب در روز..................................... 55
تجهيزات اختياري سيستم تصفيه فاضلاب............................................................................................................... 55
تاسيسات مورد نياز طرح........................................................................................................................................... 56
ميزان برق مورد نياز ماشين آلات هر بخش به شرح زير مي باشد.......................................................................... 57
تجهيزات اداري مورد نياز طرح.................................................................................................................................. 58
وسايل نقليه برون و درون کارگاهي......................................................................................................................... 58
هزينه هاي قبل از بهره برداري................................................................................................................................. 59
فهرست مواد اوليه و بسته بندي در سال 1385...................................................................................................... 59
استان هاي عمده توليد کننده دام سبک و سنگين و رتبه آنها............................................................................... 60
برآورد جمعيت استان هاي کشور............................................................................................................................. 61
نيروي انساني مورد نياز طرح.................................................................................................................................... 62
پرسنل دوران بهره برداري به تفکيک مستقيم توليد ، غيرمستقيم توليد و اداري.................................................... 62
ادامه جدول پرسنل دوران بهره برداري به تفکيک مستقيم توليد ، غيرمستقيم توليد و اداري................................ 63
بررسي و تعيين ميزان تاسيسات مورد نياز............................................................................................................... 63
ميزان برق مصرفي ماشين آلات توليد...................................................................................................................... 64
آب مصرفي کارخانه.................................................................................................................................................. 64
بخار مصرفي.............................................................................................................................................................. 65
محاسبه ميزان آب ، برق و سوخت مصرفي.............................................................................................................. 65
قيمت جهاني گوشت قرمز در سيستم توليدي کشورها............................................................................................ 66
فصل چهارم - جمع بندي – نتيجه گيري و پيشنهادات............................................................... 67
نتايج حاصله از اجراي طرح :.................................................................................................................................... 68
خلاصه طرح :
در اين طرح به بررسي توليد کشتارگاه دام پرداخته شده است ، براي بررسي طرح از روش هاي آماري و اقتصادي و برآورد هاي مالي استفاده شده است ، اين طرح شامل چهار فصل ميباشد ، فصل اول به بيان کلياتي از قبيل مقدمه ، تاريخچه ، مجوز هاي قانوني مورد نياز ، وضعيت بازار ، ميزان واردات و صادرات و ... پرداخته است ، فصل دوم به بيان روش انجام کار پرداخته است ، بازديد از واحد کاري مشابه ، نيروي انساني ، نحوه تامين سرمايه و ... از جمله عناوين موجود در اين فصل ميباشد ، فصل سوم به بررسي طرح از ديدگاه اقتصادي پرداخته است ( طرح توجيهي يا BP ) ، عناويني از قبيل نيروي انساني مورد نياز ، ميزان سرمايه گذاري ، مواد اوليه مورد نياز ، ماشين آلات مورد نياز و ... از جمله عناوين موجود در اين فصل ميباشد ، در نهايت فصل چهارم به بيان نتيجه اجراي طرح مي پردازد .
- 1 مقدمه :
هدف از ارائه اين گزارش بررسي امکان احداث کشتارگاه دام اعم از گاو و گوسفند مي باشد . انواع توليدات کشتارگاهي از قبيل گوشت قرمز ، پوست ، دل و جگر ، روده و... مي باشد که بدليل استفاده از فرايند صنعتي در اين نوع کشتارگاه ها به همراه ساير توليدات قابل استفاده ناشي از کشتار دام (از قبيل خون و امعاء و اشياء ) بصورت بسته بندي و کاملاً با رعايت نکات بهداشتي و زيست محيطي توليد و عرضه مي گردد .
لازم به ذکر است که در ارتباط با محصولات توليدي حاصل از ذبح گاو و گوسفند ، گوشت قرمز به عنوان کالاي اصلي در نظر گرفته شده و کليه محاسبات نيز بر آن اساس انجام مي گيرد و ساير محصولات به عنوان محصول جانبي در نظر گرفته مي شوند .
جدول شماره يک ارائه دهنده هجده محصول متفاوت مي باشد که نه محصول از ذبح گاو و نه محصول ديگر از ذبح گوسفند بدست مي آيد . همانطور که مشاهده مي شود بعضي از محصولات حاصل از ذبح گاو و گوسفند با يکديگر مشترک هستند و مسلماً کاربرد مشترکي خواهند داشت .
تاريخچه :
اگر به تاريحچه کشتارگاه ها نظر افکنيم ملاحظه مي کنيم که قبل از اينکه کشتارگاه ها به شکل امروزي پديد بيايد و کشتارها در محل خاصي متمرکز گردند ، هر گوشت فروشي در جوار مکان خود دام مورد نياز خود را ذبخ مي کرد و بدون رعايت موازين بهداشتي اقدام به فروش گوشت مي کردند که اين سلامت اهالي شهر را به مخاطره مي انداخت . در ابتدا دولت ها به کمک شهرداري ها اقدام به ساخت مکان هاي ذبح دام به صورت بهداشتي نمودند و سپس اين امر به بخش هاي خصوصي سپرده شد . اما پس از مدتي اين قضيه احساس شد که کنترل و تصدي دولت بر کشتارگاه ها لازم است . ناگفته نماند که در برخي کشورها هنوز کشتارگاه هاي خصوصي وجود دارد لکن فعاليت آنها تحت نظر سازمان بازرسي گوشت همان کشور صورت گرفته و کنترل و بازرسي نيز به گونه کشتارگاه هاي دولتي توسط دامپزشکان و بازرسان ذيصلاح انجام مي گيرد .
در اروپا و آمريکا ابتدا کشتارگاه هاي خصوصي تبديل به کشتارگاه هاي خصوصي گرديده ولي به تدريج جاي خود را به کشتارگاه هاي صنعتي و تعاوني داد . به طوريکه در حال حاضر اغلب کشتارگاه هاي موجود در کشورهاي پيشرفته داراي تاسيسات عظيم صنعتي و روش اتوماتيک مي باشد که به صورت تعاوني اداره مي شوند .
ضمناً چون کشتارگاه هاي تعاوني هر شهر تحت تاثير ويژگي هاي فرهنگ بومي اهالي را به نحوي که با موازين بهداشتي مغايرتي نداشته باشد مي توان مورد اعتناء قرار داد .
اداره امور کشتارگاه هاي تعاوني به عهده هيئتي است که شرکت هاي تعاوني منطقه يا شهر تعيين مي نمايند و کليه درآمدهاي حاصل طبق مقررات خاص پس از کسر مخارج به حساب شرکت تعاوني منظور مي گردد و مبلغي هم با تصويب هيئت مذکور صرف تهيه تجهيزات جديد و بهبود ساختمان کشتارگاه مي شود .
1 – 2 نام کامل طرح و محل اجراي آن :
توليد کشتارگاه دام
محل اجرا :
1 – 3 – مشخصات متقاضيان :
نام
نام خانوادگي
مدرک تحصيلي
تلفن
1 – 6 - وضعيت و ميزان اشتغالزايي :
تعداد اشتغالزايي اين طرح 76 نفر مي باشد .
مجوز هاي قانوني :
تعريف: جواز تاسيس مجوزي است که جهت احداث ساختمان ، تاسيسات و نصب ماشين آلات بنام اشخاص حقيقي و حقوقي در زمينه صنايع تبديلي و تکميلي بخش کشاورزي (زراعي ، باغي ، شيلاتي ، دام و طيور، جنگل و مرتع) صادر مي گردد.
مراحل صدور جواز تاسيس :
1- پذيرش درخواست متقاضي صدور جواز تأسيس فعاليتهاي صنعتي و تكميل پرونده توسط مديريت جهاد كشاورزي شهرستان و يا مديريت صنايع كشاورزي و روستائي استان .
2- بررسي پرونده از نظر مدارك و تطبيق با مصاديق والويتهاي سرمايه گذاري در واحد صدور مجوز مديريت صنايع كشاورزي و روستائي .
3- تكميل پرسشنامه جواز تاسيس ( فرم شماره يك ) توسط متقاضي
4- ارسال پرونده منضم به فرم شماره يك به اداره مربوطه بمنظور بررسي ، اصلاح و تائيد فرم پرسشنامه جواز تاسيس با استفاده از اطلاعات طرحهاي موجود ، طرحهاي تيپ و تجربيات كارشناسي و ارجاع پرونده به مديريت .
5- ارجاع پرونده توسط مديريت به واحد صدور مجوز جهت مراحل صدور جواز تأسيس .
شرايط عمومي متقاضيان ( اعم از اشخاص حقيقي يا حقوقي ) دريافت جواز تاسيس
1- اشخاص حقيقي
- تابعيت دولت جمهوري اسلامي ايران
- حداقل سن 18 سال تمام
- دارا بودن كارت پايان خدمت يا معافيت دائم
2- اشخاص حقوقي
- اساسنامه ( مرتبط با نوع فعاليت )
- ارائه آگهي تاسيس و آگهي آخرين تغييرات در روزنامه رسمي كشور
گزارش مختصر بازديد از واحد ها توليدي با خدماتي مرتبط با موضوع پروژه :
بازديد از کارخانه توليد کشتارگاه دام
براساس هماهنگي هاي بعمل آمده در بازديد از کارخانه توليد کشتارگاه دام به بررسي سيستم ها و دستگاهها و ماشين آلات موجود در کارخانه پرداختيم و سيستم مديريت و روش هاي تامين مواد اوليه را در کارخانه مورد ارزيابي قرار داديم ،
جنبه هاي ابتکاري بودن و خلاقيت به کار رفته شده :
ابتکار و نوآوري در کليه رشته ها مي تواند عامل پيشرفت و توسعه قرار گيرد در بخش صنعت و در توليد کشتارگاه دام استفاده از ايده هاي نو و نوآوري و خلاقيت مي تواند به عامل موفقيت تبديل شود ، طراحي هاي گرافيکي تبليغاتي يکي از عوامل پيشرفت و توسعه اقتصادي در کشور هاي صاحب سبک در صنعت ميباشد ، الگوبرداري از اين روشها براي معرفي کالا و محصولات مي تواند به عنوان يک ايده نو مورد استقيال قرار گيرد .