پروژه کارآفرینی شرکت خدمات تاسیسات ساختمانی(گرمایش و سرمایش)
دسته بندي :
کارآفرینی »
خدماتی و آموزشی
پروژه کارآفريني شرکت خدمات تاسيسات ساختماني(گرمايش و سرمايش)در 35 صفحه ورد قابل ويرايش
شرح فرآيند و اطلاعات فني مورد نياز
پيشگفتار :
تصور کنيد ساختمان ها مي توانستند مانند موجودات زنده در شرايط متفاوت محيطي تغيير شکل بدهند! در حقيقت واژه "ساختمان هاي هوشمند" نگرش جديد مهندسين معمار به آينده ساختمان سازي در جهان است، ساختمان هايي که قادرند خود را با شرايط محيطي داخل و خارج بنا تطبيق دهند.
چنين ساختماهايي که در تقليد از سيستم واکنش موجودات زنده ساخته مي شوند. آنها قادرند در پاسخ به شرايط مختلف جوي مانند وزش باد، گرما و سرماي بيش از حد و تغيير تابش نور خورشيد عکس العمل نشان دهند. به علاوه در داخل ساختمان نيز با مشاهده مواردي چون تجمع بيش از اندازه جمعيت، تغييراتي از خود بروز دهند.
تريستان استرک (Tristan dEstree Sterk) از اعضاي دايره معماري رباتيک و طراحي بناهاي هوشمند، مشغول کار بر روي نمونه هايي از اين ساختمان هاست، اسکلت اصلي آنها مجموعه اي از ميله ها و سيم هايي است که توسط ماهيچه هاي بادي به هم متصل اند.
با اتصال اين اسکلت به يک سيستم هوشمند، استرک موفق به طراحي ساختمان هايي سبک و محکم، که قابليت تغيير شکل دادن را دارا مي باشند، شده است. به علاوه با به کار گيري روش مذکور طبيعتا در مصرف انرژي نيز صرفه جويي خواهد شد.
او در مورد مزاياي چنين ساختمانهايي اظهار داشته :
"چنين سيستمي به مهندسين معمار قدرت ساخت بناهايي را مي دهد که قادرند چه در شرايط عادي و چه در شرايط غيرعادي و دشوار، به منظور تامين رفاه بيشتر ساکنين، خود را با شرايط محيطي وفق بدهند. يک برج مرتفع را در نظر بگيريد که به هنگام وزش بادهاي ناگهاني و شديد بتواند جلوي فشار باد را گرفته و آن را از خود دفع نمايد، يا خانه اي که قادر باشد با ايجاد لرزش برف را از پشت بامش به زمين بتکاند!"
استرک مي افزايد : "مدت هاست که مهندسين به اين امر که روش هاي ايجاد حرارت ، برودت و روشنايي در هر بناي ساختماني به شکل ظاهري اش بستگي دارد، واقفند. ساختمان هاي مرتقع در مقايسه با بناهاي کوتاه تر به روش کاملا متفاوتي گرم و سرد مي شوند."
"با مجهز کردن نماي ساختمان ها به نسل جديدي از مصالح که قادرند در جهت تابش اشعه خورشيد تغيير شکل داده و ماکزيمم انرژي خورشيدي را جذب نمايند، مي توان نوعي توليد انرژي در ساختمان ها انجام داد. در چنين شرايطي حتي مي توان ادعا کرد که به سيستم تهويه نيز نيازي نخواهد بود."
استرک در حال حاضر مشغول بررسي و تست مجمو عه اي از آسمانخراش هايي با ويژگي هاي نامبرده در شهر شيگاگو است.
متخصصين در اين زمينه معتقدند همانگونه که امروزه در صنايع ديگري مانند خودرو سازي با به کار گيري سيستم هاي پيشرفته از استهلاک لاستيک ها، ترمزها و هدر رفتن سوخت جلوگيري مي شود و کسيه هاي هوا (air bag) در مواقع مورد لازم به نجات جان سرنشينان کمک مي کنند، منازل مسکوني ما نيز همچون اتومبيل هايمان نياز به تسهيلات مشابهي دارند، هر چند تا کنون از آنها بي بهره بوده ايم، اما اکنون توانايي انجام چنين امر خطيري را دارا هستيم.
عايق کاري ساختمان
عايق کاري نقش بسيار مهمي در گرم نگه داشتن ساختمان در فصل زمستان و خنک نگه داشتن آن در فصل تابستان دارد . به کمک عايق کاري مي توان يک خانه را در زمستان ? درجه گرمتر و در تابستان ?? درجه خنک تر نگه داشت .
انواع عايق کاري :
?) عايق هايي که در ساختار آنها حبابهاي هوا وجود دارد و باعث کاهش هدايت حرارت مي شوند.
?) عايق هايي که حرارت را باز مي تابند .پشت اين عايق ها بايد حدود ?? ميلي متر فاصله هوايي تعبيه شود .
عايق ها چگونه ارزيابي مي شوند ؟
فاکتور مهم در انتخاب عايق ها ، ميزان مقاومت حرارتي آن هاست .هر قدر n مقاومت بالاتر باشد ، عايق حرارت را کمتر از خود عبور مي دهد و صرفه جويي که به همراه دارد افزايش مي يابد ، پس به جاي ضخامت عايق ها ،بايد مقاومت حراتي آن ها با هم مقايسه شوند.
عايق هاي گوناگون با مقاومتهاي حرارتي برابر ، از نظر ميزان صرفه جويي در انرژي همانند هستند و تنها اختلاف آنها در قيمت و محل کاربرد است .
چه جاهايي بايد عايق کاري شوند؟
? سقفها :
با عايق کاري سقف مصرف انرژي براي گرمايش و سرمايش ساختمان ??% تا ??% کاهش مي يابد .
? ديوار هاي خارجي :
مصرف انرژي براي گرمايش و سرمايش ساختمان را حدود ??% کاهش مي دهد.
? کف :
مصرف انرژي در زمستان را ?% کاهش مي دهد .
? لوله هاي آبگرم :
براي عايق کاري لوله هاي آبگرم مي توان از عايق هاي پتويي يا عايقهايي که به طور ويژه براي لوله ها ساخته شده و به راحتي قابل نصب هستند استفاده کرد .
سقف و کف ساختمان هاي موجود را مي توان به راحتي عايق نمود .
بر اساس مقررات ملي ساختمان ، تمامي ساختانهايي که ساخته مي شوند بايد به اندهزه کافي عايق کاري شوند . ميزان عايق مورد نياز در همين مقررات تعيين شده است .
چند راهنمايي کلي براي نصب عايق ها
عايق ها در صورتي خوب کار خود را نجام مي دهند که به طور صحيح نصب شده باشند.موارد زير به شما کمک مي کند تا بهترين کارايي از عايقهايي که نصب مي کنيد ببينيد
? هرگز عايق را فشرده نکنيد .عايق بايد پس از نصب همان ضخامت اوليه خود را داشته باشد در غير اين صورت مقدار مقاومت حرارتي آن کاهش مي يابد و نمي توان آن طور که انتظار مي رود جلوي انتقال حرارت را بگيرد .
? عايق کاري را به طور کامل روي تمام سطح انجام دهيد . چرا که اگر تنها ?% از سطح خالي بماند ، ممکن است تا ??% از کارايي عايق کاري کاسته شود .
? مواد عايق را بايد خشک نگه داشت ، زيرا به استثناي پلي استايرن که نسبت به آب مقاوم است ،بقيه عايق ها بر اثر رطوبت کارايي آنها پايين مي آيد . در برخي عايق هاي آزاد مقدار مقاومت حرارتي متناسب با تراکم عايق است نه ضخامت آن . در اين عايق ها ، مقدار مقاومت ممکن است بعد از مدتي تا ??% کاهش يابد . از اين رو بايد بعد از نصب کننده عايق تضمين گرفت .
? از عايق هاي آزاد در سقف هايي که شيب زيادي دارند استفاده نکنيد.
? در صورت استفاده از عايق هاي بازتابنده بايد حتما پشت آنها يک لايه هواي ساکن به ضخامت ?? ميلي متر وجود داشته باشد.تمام سوراخها و پارگي ها و درزها بايد با نوارچسب پوشيده شوند.
? اطراف کابل هاي برق و لوازم الکتريکي را هرگز عايق کاري نکنيد ،ايمن بودن عايق کاري بايد توسط يک فرد متخصص بررسي شود .
? در فاصله کمتر از ?? ميلي متر فنهاي خروجي عايق نصب نکنيد .
در فاصله کمتر از ?? ميلي متر حبابهاي لامپ و سرپيچ آنها عايق کاري نکنيد
حمام: آبتني در نور
تا مدتها طراحان به نورپردازي اين بخش اصلاً فكر نميكردند؛ اما اكنون ميدانيم كه ميتوان اين بخش را چنان طراحي كرد كه جالبترين نقطه براي مسافران باشد. منابع نوري كم ولتاژ بهترين انتخاب براي اين فضا هستند؛ چون باعث ميشوند فضاي يك حمام جذابتر به نظر رسد، برق خاصي به آن ميدهد كه يك طراحي قديمي هرگز به آن نميداد. بدون ترديد در اين فضا آيينه نقطهي اصلي تمركز است. براي توليد يك نتيجهي مطلوب بدون ايجاد سايههاي تند در پس اشياء، بهترين راه اين است كه آئينه از پهلو نوردهي شود تا نور ملايمي چهره را روشن كند. نور بايد حتماً گرم باشد. توام با اين نور نورهاي فروافكني نيز با دقت تعبيه ميشود كه نبايد درست بالاي سر باشند تا سايههاي نامطلوب بر چهره بيافرينند يا طوري قرار گيرند كه انعكاس آنها از آيينه به صورت برگردد. خوب است بالاي دوش هم چراغ سقفي داشته باشيم كه بدون آن دوش يك سوراخ سياه به نظر ميرسد. كليدهاي روشنايي در حمام نيز بايد قابل كنترل شدت باشند. در هتل سن مارتين لين در لندن به اين مساله نيز فكر شده است؛ به طوري كه يك كليد كنترل شدت ساده دو آويز سقفي را روي دستشويي كنترل ميكند. اولي زماني به كار ميرود كه شخص رو به روي آينه در حال آرايش يا اصلاح است و يك نور شديد نياز دارد و ديگري يك نور محيطي براي روشن نگه داشتن فضاي حمام است.
سالنهاي جشن و اتاقهاي چند منظوره: نورهاي رويايي
سخنرانيها و كنفرانسهاي اداري، وقايع اجتماعي، جشنهاي محلي و نمايشهاي لباس، همگي وقايعي هستند كه در نظر گرفتن تمهيدات لازم براي آنها در هتل ارزش افزوده و درآمد سرشاري را براي صاحبان آن هتل فراهم ميكند. رشد چشمگير اين گونه روابط اقتصادي در كنار پيشرفت تكنولوژي باعث شده كه فضاهاي انعطافپذير و جذاب به خصوص در بخش طراحي نور خلق شود. پيش از اين، براي ساليان سال آويختن چند لوستر و چراغهاي ديواري قابل تنظيم براي سالنها كافي به نظر ميرسيد. بعد از آن پروژكتورها براي نورپردازي صحنه به ميان آمدند و… پيچيدهترين قسمت سالنهاي چند منظوره بخش جشنها است كه علاوه بر قابليت انعطافپذيري از المانهاي تزييني خاصي نيز بهره ميبرد و طيف وسيعي از انواع نورپردازي را ميطلبد. انواع فروافكنها، نورهاي حجمي، ديواري، نورهاي كاربردي، چلچراغها و فراافكنها، نورهاي صحنه نمايش، فيبرهاي نوري و… در اين دستهبندي ميگنجند. طبعاً سقف شلوغترين قسمت است؛ چرا كه علاوه بر نورهاي مستقيم، تاسيسات هم در آن قرار ميگيرد. نور كاتد سرد براي نورهاي حجمي كه اكثراً به صورت دو يا سه رنگ قابل تعويض در كنار هم به كار ميروند، مناسب است. انتخاب چلچراغها بايد كاملاً به دقت و متناسب با ابعاد و نور لازم فضا صورت گيرد. اين گونه چلچراغها امروزه اكثراً با نورهاي متحرك، ليزري و ديجيتال تعويض شدهاند. ميزها و روميزيها ميتوانند با نقاط نور ولتاژ پايين شاخص شوند.
اين نورهاي چندگانه نيز طوري طراحي ميشوند كه براي مراسم مختلف قابل تغيير رنگ و شدت باشند. سقفهاي كاذب منحني، برشها و قالبهاي توررفته و برجسته در سقف و استفاده از آينهها كمك ميكنند كه نورهاي متمركز و خطي به طور مخفي به كار برده شوند. به كمك نورپردازي ميتوان يك فضاي بزرگ را به جزيرههاي نوراني مجزا تقسيم كرد؛ به طوري كه يك فضاي نوراني بخش تجمع را تشكيل ميدهد و جداكنندهها به جاي پارتيشن و ديوار، فضاهاي منفي و تاريك است. در هر قسمت بايد لامپهاي راهنما وجود داشته باشد تا بتوان تازه واردان را با روشن و خاموش كردن آنها به آن ناحيه راهنمايي كرد. اين فضا بايد مكاني خيالانگيز باشد كه مراجعان را جلب كند و چنان خاطرهسازي كند كه شوق ديگران را براي استفاده از آن افزون كند.
انواع اشياء موجود در اين فضا ميتواند با نورپردازي از محيط حذف يا بر آن افزود شوند، هنگامي كه يك فضاي آرام ويژهي غذاخوري لازم است، فضا با يك نور ملايم محيطي گرم و اشياء كاملاً نورپردازي شده به فضايي جامع و پر جزييات تبديل ميشود و همان فضا با نورهاي متغير نقطهاي و پر تحرك و رنگي، محيطي پر جنب و جوش فراهم ميكند كه در آن اشياء و مجسمههاي تزييني در تاريكي گم ميشوند. در قسمت صحنه و سكوي نمايش علاوه بر نورپردازي جدارهها و محيط. توجه به نورپردازي كف يا قراردادن حسگرهايي كه با راه رفتن بر روي كف باعث روشن و خاموش شدن لامپها ميشوند، لازم است. همچنين خوب است در اين بخش تمهيدي براي نورهاي آويخته از سقف يا نهفته در آن كه ميتوانند به طور خودكار بلند و كوتاه شوند، انديشيد. فيلترهاي مختلف و نورهاي ليزري نيز از ديگر ابزاري هستند كه جديداً در نورپردازي فضاهاي نمايشي مطرح شدهاند.