پروژه کارآفرینی تولید لواشک از خرما
دسته بندي :
کارآفرینی »
صنایع غذایی
پروژه کارآفريني توليد لواشک از خرما در 37 صفحه ورد قابل ويرايش
1 مقدمه :
لواشک در واقع نوعي عصاره گرفته شده از ميوه هاست که متخصصان تغذيه به آن اکستراکت مي گويند و با خشک کردن بدست مي آيد. خشک کردن از سادهترين و متداولترين روشهاي نگهداري مواد غذايي است که عمري به اندازه تمدن بشر دارد و امروزه در کشورهاي مختلف به شکلهاي گوناگون از روشهاي سنتي تا الگوهاي صنعتي انجام مي شود. امروزه با توجه به توسعه صنايع غذايي روشهاي تهيه لواشک هم تحول يافته و نمونه هاي نوين اين محصول با نظارت بهداشتي کافي توليد مي شود. بنابر اين اگر دوستداران لواشک از محصولات بسته بندي شده که با پروانه هاي بهداشتي توليد مي شوند استفاده کنند/ ديگر لازم نيست نگران آلودگي آن باشند. اما آيا بهداشتي بودن لواشک و نداشتن آلودگي ميکروبي به معناي اين است که مصرف آن خوب است ؟ آيا مي توان مصرف لواشک را به افراد مختلف توصيه کرد؟
به نظر مي رسد براي يافتن پاسخ اين پرسش لازم است غير از جوانب بهداشتي ارزشهاي غذايي لواشک را بهتر بشناسيم.
1 – 2 نام کامل طرح و محل اجراي آن :
توليد لواشک از خرما
محل اجرا :
1 – 3 – مشخصات متقاضيان :
نام
نام خانوادگي
مدرک تحصيلي
تلفن
1 – 4 – دلايل انتخاب طرح :
توجه به علاقه مردم به خصوص کودکان به اين محصول و همجنين نياز بازار داخلي به توليد اين محصول با توجه به اين که توليد لواشک از خرما مي تواند به رشد و شکوفايي اقتصادي کشور کمکي هر چند کوچک نمايد و با در نظر گرفتن علاقه خود به فعاليت هاي توليدي اين طرح را براي اجرا انتخاب کرده ام.
1 – 5 ميزان مفيد بودن طرح براي جامعه :
اين طرح از جهات گوناگون براي جامعه مفيد است ، شکوفايي اقتصادي ، سوددهي و بهبود وضعيت اقتصادي ، اشتغالزايي ، استفاده از نيروي انساني متخصص در پرورش کالاي داخلي و بهره گيري از سرمايه ها و داشته هاي انساني در بالندگي کشور .
1 – 6 - وضعيت و ميزان اشتغالزايي :
تعداد اشتغالزايي اين طرح 21 نفر ميباشد .
تاريخچه و سابقه مختصر طرح :
گرچه اين محصول خشک شده از ميوه هاي متنوع توليد مي شود و با طعمهاي مختلف از بازار مصرف خوبي در ايران برخوردار است اما حقيقتا تاکنون کارهاي علمي و پژوهشي چنداني براي ارزيابي ارزش غذايي آن صورت نگرفته است.
دکتر حسيني متخصص تغذيه و عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشکي تهران در پاسخ به اين سوال که مواد مغذي لواشک چيست و ارزش تغذيه اي آن تا چه حد است گفت : غير از نمک که براي جلوگيري از فاسد شدن انواع لواشک هاي صنعتي به مقدار زياد به آنها اضافه مي شود و از معايب اين ماده غذايي محسوب مي شود ريزمغذي هاي مفيد و برخي ويتامينها در لواشک به ميزان خوبي وجود دارد و چون ماده اوليه لواشک انواع ميوه هاست بنابر اين مصرف آن تا حدي فوايد ميوه را دارد و به مصرف پفک يا چيپس ترجيح دارد.
اين متخصص تغذيه نداشتن کالري بالا را مزيت ديگر لواشک به عنوان يک خوراکي بين غذاها دانست و گفت مصرف شيريني ها و چيپس و مواد مشابه همگي به علت کالري بالا چاقي در پي دارند که خوشبختانه اين مشکل با لواشک بروز نمي کند.
لواشکهاي صنعتي :
در زمينه کيفيت لواشک تاکنون پژوهشهاي معدودي انجام شده که يکي از جامع ترين آنها اولين طرح تحقيقاتي صنعت لواشک کشور با هدف بررسي کيفيت لواشکهاي تهيه شده از سيب است. در اين تحقيق راههاي بهينهسازي و بهبود ارزشهاي غذايي اين نوع لواشک با توجه به تاثير مستقيم شرايط خشک کردن و تغليظ مطالعه شد و با استفاده از دستگاههاي هموژنايزر و هواگير تمام ويژگيهاي مختلف فيزيکي ، شيميايي ، تغذيهاي و ميکروب شناختي نمونه هاي مختلف استاندارد شدند.
اما درباره ديگرانواع لواشک تاکنون مطالعه اي در کشورمان صورت نگرفته و در پژوهش جامع روي لواشک سيب هم استاندارد مواد مغذي آن بررسي نشده است.
لواشکها با هم چه فرقي دارند ؟
دکترحسيني معتقد است چون لواشک نوعي عصاره تغليظ شده ميوه هاست خواص آن را بايدبا توجه به ميوه اوليه شناخت. در اين زمينه جالب است بدانيم لواشک آلو براي درمان يبوست مفيد است و لواشک سيب اثر عکس دارد. لواشک زغال اخته هم با توجه به مواد ضد ميکروبي خود مي تواند در پيشگيري از عفونتهاي ادراري در خانمها مفيد واقع شود. خلاصه آن که گرچه لواشک را اغلب افراد وقتي هوس مي کنند با ميل و اشتها مي خورند ولي بايد قبل از ميل کردن آن به بهداشتي بودن و خواص غذايي آن هم توجه داشته باشند
لواشك هم خاصيت دارد
لواشك همان عصاره گرفته شده ي ميوهها است که مورد علاقه همه افراد به ويژه بچهها مي باشد. متخصصان تغذيه به آن اكستراكت ميگويند و با خشك كردن به دست ميآيد. خشك كردن از سادهترين و متداولترين روشهاي نگهداري مواد غذايي است كه قدمتي به اندازه تمدن بشر دارد و امروزه در كشورهاي مختلف به شكلهاي گوناگون از روشهاي سنتي تا الگوهاي صنعتي انجام ميشود. امروزه با توجه به توسعه صنايع غذايي، روشهاي تهيه لواشك هم تحول يافته و نمونههاي نوين اين محصول با نظارت بهداشتي كافي توليد ميشود. بنابراين اگر دوستداران لواشك از محصولات بستهبندي شده با پروانههاي بهداشتي استفاده كنند، ديگر لازم نيست نگران آلودگي آن باشند.
اما آيا بهداشتي بودن لواشك و نداشتن آلودگي ميكروبي به معناي اين است كه مصرف آن خوب است؟ آيا ميتوان مصرف لواشك را به افراد مختلف توصيه كرد؟
به گزارش سلامت نيوز دكتر حسيني، متخصص تغذيه و عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي تهران در پاسخ به اين سوال كه مواد مغذي لواشك چيست و ارزش تغذيهاي آن تا چه حد است، ميگويد:
غير از نمک كه براي جلوگيري از فاسد شدن انواع لواشكهاي صنعتي به مقدار زياد به آنها اضافه ميشود و از معايب اين ماده غذايي محسوب ميشود، ريزمغذيهاي مفيد و برخي ويتامينها در لواشك به ميزان خوبي وجود دارد و چون ماده اوليه لواشك انواع ميوه هاست، بنابراين مصرف آن تا حدي فوايد ميوه را دارد و به مصرف پفک يا چيپس ارجحيت دارد.
اين متخصص تغذيه نداشتن كالري بالا را مزيت ديگر لواشك به عنوان يك خوراکي بين وعدهاي غذايي دانست و گفت:
مصرف شيريني ها، چيپس و مواد مشابه همگي به علت كالري بالا، باعث چاقي مي شوند كه خوشبختانه اين مشكل با مصرف لواشك بروز نميكند.
دكتر حسيني معتقد است، چون لواشك نوعي عصاره تغليظ شده ميوههاست، خواص آن را بايد با توجه به ميوه اوليه شناخت.
در اين زمينه جالب است بدانيم لواشك آلو براي درمان پوست مفيد است و لواشك سيب اثر معکوس دارد.
لواشك زغال اخته هم با توجه به مواد ضد ميكروبي خود ميتواند در پيشگيري از عفونت هاي ادراري در خانم ها مفيد باشد.
لواشك همان عصاره گرفته شده ميوه ها و مورد علاقه همه افراد بويژه بچه هاست، كه متخصصان تغذيه به آن اكستراكت مي گويند و با خشك كردن به دست مي آيد.
خشك كردن از ساده ترين و متداول ترين روش هاي نگهداري مواد غذايي است كه عمري به اندازه تمدن بشر دارد و امروزه در كشورهاي مختلف به شكل هاي گوناگون از روش هاي سنتي تا الگوهاي صنعتي انجام مي شود.
امروزه با توجه به توسعه صنايع غذايي، روش هاي تهيه لواشك هم تحول يافته و نمونه هاي نوين اين محصول با نظارت بهداشتي كافي توليد مي شود.
بنابر اين اگر دوستداران لواشك از محصولات بسته بندي شده كه با پروانه هاي بهداشتي توليد مي شوند استفاده كنند، ديگر لازم نيست نگران آلودگي آن باشند.
اما آيا بهداشتي بودن لواشك و نداشتن آلودگي ميكروبي به معناي اين است كه مصرف آن خوب است؟ آيا مي توان مصرف لواشك را به افراد مختلف توصيه كرد؟
به گزارش سلامت نيوز دكتر حسيني، متخصص تغذيه و عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي تهران در پاسخ به اين سوال كه مواد مغذي لواشك چيست و ارزش تغذيه اي آن تا چه حد است، مي گويد: غير از نمك كه براي جلوگيري از فاسد شدن انواع لواشك هاي صنعتي به مقدار زياد به آنها اضافه مي شود و از معايب اين ماده غذايي محسوب مي شود ريزمغذي هاي مفيد و برخي ويتامين ها در لواشك به ميزان خوبي وجود دارد و چون ماده اوليه لواشك انواع ميوه هاست، بنابر اين مصرف آن تا حدي فوايد ميوه را دارد و به مصرف پفك يا چيپس ترجيح دارد.
اين متخصص تغذيه نداشتن كالري بالارا مزيت ديگر لواشك به عنوان يك خوراكي بين غذاها دانست و گفت: مصرف شيريني ها و چيپس و مواد مشابه همگي به علت كالري بالا، چاقي در پي دارند كه خوشبختانه اين مشكل با لواشك بروز نمي كند.
دكترحسيني معتقد است، چون لواشك نوعي عصاره تغليظ شده ميوه هاست، خواص آن را بايدبا توجه به ميوه اوليه شناخت.
در اين زمينه جالب است بدانيم لواشك آلو براي درمان يبوست مفيد است و لواشك سيب اثر عكس دارد.
لواشك زغال اخته هم با توجه به مواد ضد ميكروبي خود مي تواند در پيشگيري از عفونت هاي ادراري در خانم ها مفيد واقع شود.
گزارش مختصر بازديد از واحد ها توليدي با خدماتي مرتبط با موضوع پروژه :
بازديد از محل توليد لواشک از خرما
بر اساس هماهنگي هاي بعمل آمده در بازديد از مرکز توليد لواشک از خرما به بررسي سيستم ها و دستگاهها و ماشين آلات موجود در محل پرداختيم و سيستم مديريت و روش هاي تامين مواد اوليه را در کارخانه مورد ارزيابي قرار داديم ،
جنبه هاي ابتکاري بودن و خلاقيت به کار رفته شده :
ابتکار و نوآوري در کليه رشته ها مي تواند عامل پيشرفت و توسعه قرار گيرد در بخش توليد نيز که بازار رقابتي بسيار شديدي دارد استفاده از ايده هاي نو و نوآوري و خلاقيت مي تواند به عامل موفقيت تبديل شود ، طراحي هاي گرافيکي تبليغاتي و استفاده از شيوه هاي نوين توليدي از عوامل پيشرفت و توسعه اقتصادي در کشور هاي صاحب سبک در صنعت ميباشد ، الگوبرداري از اين روشها براي معرفي کالا و محصولات مي تواند به عنوان يک ايده نو مورد استقيال قرار گيرد .