پروژه کارآفرینی تولید غذای کودک(ظرفیت تولید 500 تن )
دسته بندي :
کارآفرینی »
صنایع غذایی
پروژه کارآفريني توليد غذاي کودک(ظرفيت توليد 500 تن )در 47 صفحه ورد قابل ويرايش
1- 1 مقدمه :
يک برنامه غذايي مناسب بايد کليه مواد مغذي (مواد نشاسته اي ، پروتئيني ،چربي ،ويتامين ها و املاح) را به نسبت هاي متعادل در اختيار کودک قرار دهد تا انرژي مورد نياز او که معمولاَ بر اساس صد کيلو کالري به ازاي هر کيلوگرم وزن بدن است ،تامين شود. معمولاَ 50 درصد انرژي مورد نياز کودک از مواد قندي ،30 درصد از مواد چربي و حدود 20 درصد از مواد پروتئيني به دست مي آيد . بديهي است بر حسب عادات مختلف غذايي و افزايش وزن کودک ،نسبت هاي فوق بين 5 تا 10 درصد قابل تغيير هستند. غذاي کودکان يک تا دوساله بايد کم حجم ولي مقوي مناسب و شامل همه ي گروه هاي غذايي باشد . مقدار غذاي کودک مي تواند بر حسب اشتهاي او افزايش يابد.
از آنجا که حس کنجکاوي کودک جهت آشنا شدن با دنياي خارج تاثير زيادي بر اشتهاي او مي گذارد ، اين امر ايجاب مي کند که وعده هاي غذايي او شامل سه وعده ي اصلي و دو تا سه ميان وعده باشد . وعده هاي اصلي بايد مقوي و پر انرژي بوده و ميان وعده ها مناسب و مکمل وعده هاي اصلي باشند.
البته نبايد فراموش کنيم که در اين سن کودک هنوز با شير مادر تغذيه مي شود تا بخشي از انرژي و مواد مغذي مورد نياز او از اين طريق در اختيارش قرار گيرد.
1 – 2 نام کامل طرح و محل اجراي آن :
توليد غذاي کودک
محل اجرا :
1 – 3 – مشخصات متقاضيان :
نام
نام خانوادگي
مدرک تحصيلي
تلفن
1 – 4 – دلايل انتخاب طرح :
توجه به خودکفايي اين صنعت و همجنين نياز بازار داخلي به توليد اين محصول با توجه به اين که توليد غذاي کودک مي تواند به رشد و شکوفايي اقتصادي کشور کمکي هر چند کوچک نمايد و با در نظر گرفتن علاقه خود به فعاليت هاي توليدي اين طرح را براي اجرا انتخاب کرده ام.
1 – 5 ميزان مفيد بودن طرح براي جامعه :
اين طرح از جهات گوناگون براي جامعه مفيد است ، شکوفايي اقتصادي و خودکفايي در توليد يکي از محصولات ، سوددهي و بهبود وضعيت اقتصادي ، اشتغالزايي ، استفاده از نيروي انساني متخصص در پرورش کالاي داخلي و بهره گيري از سرمايه ها و داشته هاي انساني در بالندگي کشور .
1 – 6 - وضعيت و ميزان اشتغالزايي :
تعداد اشتغالزايي اين طرح 19 نفر ميباشد .
تاريخچه و سابقه مختصر طرح :
منظور از مقوي كردن غذاي كودك اين است كه انرژي غذاي كودك بيشتر شود. بخصوص، كودكاني كه دچار اختلال رشد شده اند بايد انرژي بيشتري دريافت كنند. براي اينكه انرژي غذاي كودك بيشتر شود براساس سن كودك در هر زمان مي توان به غذاي او موادي اضافه نمود.
براي مقوي كردن مي توان به غذاي كودك آرد يا روغن مايع اضافه نمود. به هر وعده غذاي كودك "صبحانه، ناهار، شام" حدود يك تا دو قاشق مرباخوري روغن مايع يا كره آب شده اضافه نماييد.
چگونه مي توان غذاي كودك را مغذي كرد؟
منظور از مغذي كردن، اضافه نمودن موادي است كه علاوه بر انرژي، مقدار پروتئين، ويتامين ها و املاح غذاي كودك را بيشتر مي كند.
مواد غذايي پروتئيني براي رشد كودك ضروري اند. براي اينكه پروتئين غذاي كودك بيشتر شود مي توانيد:
- حتي الامكان مقداري گوشت بصورت تكه اي يا چرخ كرده (مانند گوشت مرغ، ماهي، گوسفند و گوساله) به غذاي كودك اضافه كنيد.
- حبوبات مثل نخود، لوبيا، عدس، ماش منبع خوبي از پروتئين هستند. با شروع 9 ماهگي براي تأمين پروتئين مورد نياز كودك حبوبات كاملا" پخته و له شده به سوپ كودك اضافه كنيد.
- افزودن تخم مرغ به غذاي كودك مي تواند پروتئين غذاي كودك را بيشتر كند. براي مثال، تخم مرغ آب پز را داخل پوره سيب زميني و يا سوپ كودك، بعد از طبخ آن رنده كنيد. (در مورد كودكان زير يكسال بايد فقط زرده تخم مرغ به كودك داده شود).
براي افزايش ويتامين ها و املاح غذاي كودك از چه مواد غذايي مي توان استفاده كرد؟
ويتامين ها و املاح براي رشد و تأمين سلامتي كودك ضروري هستند و بايد در غذاي روزانه كودك به اندازه كافي وجود داشته باشند. سبزيها منابع غني از ويتامين ها هستند. استفاده از سبزيهاي برگ سبز مثل اسفناج، جعفري، شبت، گشنيز و يا هر نوع سبزي ديگري كه در دسترس است در داخل سوپ و ساير غذاهايي كه به كودك داده مي شود ويتامين ها و برخي از املاح مورد نياز براي رشد كودك مثل آهن را تأمين مي كند، (بخاطر داشته باشيد به كودكان زير يكسال نبايد اسفناج داد). سبزيهاي زرد و نارنجي رنگ مثل كدو حلوايي، هويج و گوجه فرنگي داراي ويتامين A هستند و استفاده از اين سبزيها در غذاي كودك به تأمين ويتامين A مورد نياز براي رشد كودك كمك مي كند.
روشهاي ساده و ارزان براي مقوي و مغذي كردن غذاي كودك:
با استفاده از پودر جوانه غلات و حبوبات مي توان غذاي كودك را مقوي ومغذي كرد. زيرا اين مواد علاوه بر اينكه سرشار از ويتامين هاي B و C هستند به هضم غذا هم كمك مي كنند.
اهميت غذاي کودک
غذاي کودک يکي از مهمترين عوامل رشد و ساختار بدني و فکري کودک در بچگي و بزرگسالي ميباشد پس بايد به آن بسيار توجه داشت، در اين مقاله با اين راهکارها آشنا ميشويد
متن کل خبر : بکار بردن نکات ايمني در تغذيه کودک بسيار ضروري است زيرا کودکان در برابر بيماريها بويژه بيماريهاي ناشي از غذا آسيب پذيرترند زيرا سيستم ايمني آنها هنوز تکامل نيافته و همچنين آنها اسيد کمتري توليد ميکند که اين مسأله موجب تسهيل ورود ميکربها به دستگاه گوارش آنها و نهايتا بيمار شدن آنها ميگردد.
نکاتي براي حفظ ايمني غذاي کودک
پس از تعويض پوشک بچه و يا هر عمل ديگري که موجب آلودگي دست شما ميشود دستتان را با آب گرم و صابون بشوييد و اجازه ندهيد که اين آلودگيها به کودک شما منتقل شود.
کليه لوازم آشَپزخانه را که در تماس با غذاي کودک است با آب داغ و مواد شوينده تميز کنيد.
اگر بيمار هستيد حتي الامکان از تماس با کودک مواد غذايي و وسايل مربوط به غذاي کودک دوري کنيد و در صورت تماس نکات بهداشتي را جهت جلوگيري از سرايت عوامل بيماريزا رعايت کنيد.
مستقيما از ظرف غذاي اصلي به کودک غذا ندهيد. بزاق روي قاشق، غذاي باقيمانده در ظرف را آلوده ميکند. به جاي اين کار مقداري از غذا را به اندازه يک وعده و با استفاده از يک قاشق تميز بريزيد.
اگر از غذاي کودک تجاري استفاده ميکنيد، به بسته بندي، درب و دکمه ايمني (نشانه پلمپ شده در قوطي است) آن دقت کنيد.
به کودک تا قبل از شش ماهگي عسل و شربت ندهيد. عسل و شربتها ميتوانند اسپور کلستريديوم بوتولينوم باشد. سيستم ايمني بزرگسالان و کودکان بزرگتر ميتواند از رشد اسپورهاي بلعيده شده ممانعت کند اما در شير خوار اين اسپورها توانايي رشد و ايجاد بوتوليسم را دارند.
تا پيش از يک سالگي از دادن سفيده تخم مرغ، کيوي، شيرگاه و خربزه، پنير، عسل، توت، بادام زميني، آلبالو، اسفناج، کلم و گيلاس به کودک جدا پرهيز کنيد.
شير خشک آماده شده و يا غذاي باقيمانده در دماي اتاق براي بيش از 2ساعت غير قابل استفاده است. بيش از آماده سازي شير خشک يا غذاي کودک به توصيه هاي توليد کننده که روي برچسب ذکر شده توجه فرماييد.
بعد از شيردادن از طريق پستان، کودک را بايد به صورت مورب در آغوش گرفت و به پشت او زد تا هوايي را که بلعيده است به صورت آروغ خارج کند.
در آغوش داشتن طفل موقع شير دادن و حفظ آرامش محيط الزامي است
گزارش مختصر بازديد از واحد ها توليدي با خدماتي مرتبط با موضوع پروژه :
بازديد از محل توليد غذاي کودک
بر اساس هماهنگي هاي بعمل آمده در بازديد از مرکز توليد غذاي کودک به بررسي سيستم ها و دستگاهها و ماشين آلات موجود در محل پرداختيم و سيستم مديريت و روش هاي تامين مواد اوليه را در کارخانه مورد ارزيابي قرار داديم ،
جنبه هاي ابتکاري بودن و خلاقيت به کار رفته شده :
ابتکار و نوآوري در کليه رشته ها مي تواند عامل پيشرفت و توسعه قرار گيرد در بخش توليد نيز که بازار رقابتي بسيار شديدي دارد استفاده از ايده هاي نو و نوآوري و خلاقيت مي تواند به عامل موفقيت تبديل شود ، طراحي هاي گرافيکي تبليغاتي و استفاده از شيوه هاي نوين توليدي از عوامل پيشرفت و توسعه اقتصادي در کشور هاي صاحب سبک در صنعت ميباشد ، الگوبرداري از اين روشها براي معرفي کالا و محصولات مي تواند به عنوان يک ايده نو مورد استقيال قرار گيرد .