پروژه کارآفرینی تولید سرکه صنعتی(با ظرفیت 1500 تن در سال)

دسته بندي : کارآفرینی » تولیدی
پروژه کارآفريني توليد سرکه صنعتي(با ظرفيت 1500 تن در سال) در 37 صفحه ورد قابل ويرايش


1- 1 مقدمه :

معمولاً با اضافه نمودن مادر سرکه به آب سيب يا امثال آن، سرکه تهيه مي‌کنند. عمل اکسيد شدن را باکتري استوباکتر انجام مي‌دهد. اين باکتري در سال ???? م توسط لوئي پاستور کشف شد.

استفاده از سرکه در پخت و پز براي طعم و مزه دادن به انواع غذاها از سرکه به عنوان نوعي چاشني استفاده مي‌کنند. در تهيه انواع ترشي هم اين ماده بسيار کاربرد دارد.

سرکه صفرا شکن است قلب را زنده و عقل را محکم ميکند شهوت زنا را قطع ميکند و حيوانات شکم را ميکشد سرکه اي که از شراب بدست آمده باشد لثه را محکم ميکند و خداوند و ملائکه اش برسفره اي که سرکه و نمک در آن است درود ميفرستند و سزاوار آن است که در آغاز خوردن با نمک شروع و پس از آن با سرکه تمام کنند و شايسته است به عنوان نان خورشت خورده شود.



1 – 2 نام کامل طرح و محل اجراي آن :

توليد سرکه صنعتي با ظرفيت 1500 تن در سال





محل اجرا :









1 – 3 – مشخصات متقاضيان :

نام


نام خانوادگي


مدرک تحصيلي


تلفن














1 – 4 – دلايل انتخاب طرح :

توجه به خودکفايي اين صنعت در دولت و همجنين نياز بازار داخلي به توليد اين محصول با توجه به اين که توليد سرکه صنعتي مي تواند به رشد و شکوفايي اقتصادي کشور کمکي هر چند کوچک نمايد و با در نظر گرفتن فوايد بسيار زيادي که سرکه دارد اين طرح را براي اجرا انتخاب کرده ام.



1 – 5 ميزان مفيد بودن طرح براي جامعه :

اين طرح از جهات گوناگون براي جامعه مفيد است ، شکوفايي اقتصادي و خودکفايي در توليد يکي از محصولات ، سوددهي و بهبود وضعيت اقتصادي ، اشتغالزايي ، استفاده از نيروي انساني متخصص در پرورش کالاي داخلي و بهره گيري از سرمايه ها و داشته هاي انساني در بالندگي کشور .



1 – 6 - وضعيت و ميزان اشتغالزايي :

تعداد اشتغالزايي اين طرح 24 نفر ميباشد .

تاريخچه و سابقه مختصر طرح :

سرکه ، مايع ترشي است که از اکسيد شدن اتانول موجود در آب سيب ، ماء الشعير و موادي از اين قبيل بدست مي‌آيد. معمولاً 3 تا 5 درصد از حجم سرکه‌ها، اسيد سيتريک مي‌باشد. البته سرکه‌هاي طبيعي، اسيد تارتريک و اسيد سيتريک کمتري دارند.

توليد سرکه

معمولاً با اضافه نمودن مادر سرکه به آب سيب يا امثال آن ، سرکه تهيه مي‌کنند. عمل اکسيد را باکتري اسيد استيک انجام مي‌دهد. اين باکتري در سال 1864 ميلادي توسط لويي پاستور کشف شد.

استفاده از سرکه در پخت و پز

براي طعم و مزه دادن به انواع غذاها از سرکه بعنوان نوعي چاشني استفاده مي‌کنند. در تهيه انواع ترشي هم اين ماده بسيار کاربرد دارد.

سرکه مالت

اين نوع سرکه را با مالت کردن جو درست مي‌کنند. در فرايند مالت کردن ، نشاسته موجود در دانه جو به قند تبديل مي‌شود. سپس از اين قند ، آب جو پديد مي‌آيد که با گذشت زمان ، اين ماده تبديل به سرکه مي‌شود. روشي ديگر ، استفاده از محلول 4 ـ 8 درصدي اسيد استيک است که با استفاده از کارامل ، آن را رنگي کرده اند.

مردمان آمريکايي و انگليسي معمولاً از سرکه مالت همراه با غذاي ماهي و سيب زميني سرخ کرده استفاده مي‌کنند.


سرکه سفيد

اين نوع سرکه را با تقطير سرکه مالت تهيه مي‌کنند. البته مي‌توان آن را تنها با مخلوط نمودن اسيد استيک با آب هم تهيه نمود.

سرکه حنايي رنگ

اين نوع سرکه بسيار معطر است که مواد تشکيل دهنده آن را بايد مدت زيادي بگذارند بماند تا اين نوع سرکه توليد شود. سرکه حنايي رنگ در کشور ايتاليا تهيه مي‌شود.

سرکه برنج

مردمان ژاپن دوست دارند که سرکه خود را با برنج تهيه کنند. اين سرکه ، خوشمزه است و با انواع غذاها مصرف مي‌شود. سرکه برنج از تخمير شراب برنج که مردم ژاپن از آن استفاده مي‌کنند، تهيه مي‌شود و مزه غذا را دلچسب‌تر مي‌کند. رنگ آن طلايي است و نسبت به سرکه‌هاي اروپايي ، طعم ملايم‌تري دارد.

خاصيت پاک‌کنندگي

سرکه ، نوعي ماده پاک کننده خنثي و ارزان قيمت است که به محيط زيست هم هيچ آسيبي نمي‌رساند (بر خلاف برخي مواد پاک کننده). معمولاً از سرکه سفيد براي پاک کردن استفاده مي‌شود. براي مثال ، مخلوط آب و سرکه (يک قسمت سرکه و چهار قسمت آب) قادر است تا شيشه هاي پنجره را بخوبي تميز کند. اگر احساس مي‌کنيد که پس از تميز کردن شيشه‌ها با سرکه ، شيشه‌ها چرب شده‌اند، نصف قاشق غذاخوري صابون مايع به مخلوط اضافه کنيد. اين صابون مايع ، هر گونه لک و چربي شيشه را از بين مي‌برد.

لوله ها را مي‌توان با استفاده از مخلوط سرکه سفيد و جوش شيرين تميز کرد. پس از مدت زمان معين ، چند گالن آب داخل لوله بريزيد تا اثر سرکه و جوش شيرين کاملاً از بين برود.

مصارف دارويي

از سرکه در کشور چين بعنوان نوعي داروي خانگي استفاده مي‌شود. معمولاً سرکه را براي جلوگيري از پخش ويروس سارس و ذات الريه مورد مصرف قرار مي‌دهند. بنابراين سرکه خاصيت ضد ويروسي دارد. همان طور که مي‌دانيد، هيدروژن ، براي نابود کردن باکتري و ويروس‌هاي مواد غذايي پيش از نگهداري غذا در يخچال به کار مي‌رود. براي تهيه اسپري‌هايي که بمنظور کنترل بيماري ذات الريه ، معمولاً در قاره آسيا مورد استفاده قرار مي‌گيرند، 5 درصد اسيد استيک و 3 درصد هيدروژن را با هم مخلوط مي‌کنند.

گونه‌هاي سرکه

سرکه مالت اين نوع سرکه را با مالت کردن جو درست مي‌کنند. در فرايند مالت کردن، نشاسته موجود در دانه جو به قند تبديل مي‌شود. سپس از اين قند، آب جو پديد مي‌آيد که با گذشت زمان اين ماده تبديل به سرکه مي‌شود. روشي ديگر، استفاده از محلول ?ـ ? درصدي اسيد استيک است که با استفاده از کارامل، آن را رنگي کرده‌اند.

مردمان آمريکايي و انگليسي معمولاً از سرکه مالت همراه با غذاي ماهي و سيب زميني سرخ کرده استفاده مي‌کنند.

سرکه سفيد اين نوع سرکه را با تقطير سرکه مالت تهيه مي‌کنند. البته مي‌توان آن را تنها با مخلوط نمودن اسيد استيک با آب هم تهيه نمود.

سرکه حنايي رنگ اين نوع سرکه بسيار معطر است که مواد تشکيل دهنده آن را بايد مدت زيادي بگذارند بماند تا اين نوع سرکه توليد شود. سرکه حنايي رنگ در کشور ايتاليا تهيه مي‌شود.

سرکه برنج مردمان ژاپن دوست دارند که سرکه خود را با برنج تهيه کنند. اين سرکه خوشمزه‌است و با انواع غذاها مصرف مي‌شود. سرکه برنج از تخمير شراب برنج که مردم ژاپن از آن استفاده مي‌کنند تهيه مي‌شود و مزه غذا را دلچسب تر مي‌کند. رنگ آن طلايي است و نسبت به سرکه‌هاي اروپايي طعم ملايم تري دارد.

گزارش مختصر بازديد از واحد ها توليدي با خدماتي مرتبط با موضوع پروژه :

بازديد از کارخانه توليد سرکه صنعتي

بر اساس هماهنگي هاي بعمل آمده در بازديد از مرکز توليد سرکه صنعتي به بررسي سيستم ها و دستگاهها و ماشين آلات موجود در کارخانه پرداختيم و سيستم مديريت و روش هاي تامين مواد اوليه را در کارخانه مورد ارزيابي قرار داديم ،



جنبه هاي ابتکاري بودن و خلاقيت به کار رفته شده :

ابتکار و نوآوري در کليه رشته ها مي تواند عامل پيشرفت و توسعه قرار گيرد در بخش صنعت و در توليد کالايي مانند سرکه صنعتي که بازار رقابتي بسيار شديدي دارد استفاده از ايده هاي نو و نوآوري و خلاقيت مي تواند به عامل موفقيت تبديل شود ، طراحي هاي گرافيکي تبليغاتي يکي از عوامل پيشرفت و توسعه اقتصادي در کشور هاي صاحب سبک در صنعت ميباشد ، الگوبرداري از اين روشها براي معرفي کالا و محصولات مي تواند به عنوان يک ايده نو مورد استقيال قرار گيرد .

دسته بندی: کارآفرینی » تولیدی

تعداد مشاهده: 1328 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.rar

فرمت فایل اصلی: doc

تعداد صفحات: 37

حجم فایل:656 کیلوبایت

 قیمت: 24,900 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل
  • محتوای فایل دانلودی: