پروژه کارآفرینی تولید ساچمه فولادی
دسته بندي :
کارآفرینی »
تولیدی
پروژه کارآفريني توليد ساچمه فولادي در 41 صفحه ورد قابل ويرايش
1- 1 مقدمه :
ساچمه فولادي (شات بلاست) در ارتقا و افزايش کيفي صنايع مختلف توليدي از جمله ريخته گري قطعات– ماشين سازي- آهنگري- خودروسازي وديگر صنايع فلزي مصارف فراولن دارد. با توجه به محدوديت تعداد واحدهاي توليد کننده داخلي، توليد و فروش اين محصول داراي توجيه اقتصادي لازم بوده و علاوه بر آن امکانات صادرات به ديگر کشورها نيز براي آن فراهم است.
فرآيند توليد :
1 – 2 نام کامل طرح و محل اجراي آن :
توليد ساچمه فولادي
محل اجرا :
1 – 3 – مشخصات متقاضيان :
نام
نام خانوادگي
مدرک تحصيلي
تلفن
1 – 4 – دلايل انتخاب طرح :
توجه به خودکفايي اين صنعت و همجنين نياز بازار داخلي به توليد اين محصول با توجه به اين که توليد ساچمه فولادي مي تواند به رشد و شکوفايي اقتصادي کشور کمکي هر چند کوچک نمايد و با در نظر گرفتن علاقه خود به فعاليت هاي توليدي اين طرح را براي اجرا انتخاب کرده ام.
1 – 5 ميزان مفيد بودن طرح براي جامعه :
اين طرح از جهات گوناگون براي جامعه مفيد است ، شکوفايي اقتصادي و خودکفايي در توليد يکي از محصولات ، سوددهي و بهبود وضعيت اقتصادي ، اشتغالزايي ، استفاده از نيروي انساني متخصص در پرورش کالاي داخلي و بهره گيري از سرمايه ها و داشته هاي انساني در بالندگي کشور .
1 – 6 - وضعيت و ميزان اشتغالزايي :
تعداد اشتغالزايي اين طرح 21 نفر ميباشد .
تاريخچه و سابقه مختصر طرح :
در اين دستگاهها ساچمه هاي فولادي ( شات - shot ) پس از وارد شدن به توربينهاي گريز از مرکز دستگاه شتاب گرفته و بر روي سطح قطعه پاشيده ميشوند که در اثر اين برخوردهاي پرسرعت و متوالي ساچمه ها عمليات شاتينگ در اين دستگاهها انجام مي پذيرد .
شات بلاست عموما در کرهاي صنعتي و قطعات با تيراژ بالا و نيز در سطوح مسطح وسيع مانند بدنه کشتيها و کف سالنها و در موارد کمي نيز در کارهاي تزئيني - کهنه کاري و قا لبسازي مورد استفاده قرار ميگيرد .
بااستفاده از دستگاههاي شات بلاست ميتوان عمليات :
?- زنگ زدايي - ماسه زدايي - و رنگ برداري سطوح داخلي و خارجي قطعات.
?- لايه برداري از سطوح انواع قطعات فورج شده.
?- زبر کردن سطوح قطعات ( با استفاده از گريت - grit ) جهت بهينه انجام شدن عمليات لعابکاري و تفلون کاري براي ماندگاري و کيفيت يهتر.
?- آماده کردن سطوح قطعات جهت انجام انواع آبکاريهاي صنعتي - تزئيني يا رنگ.
?- مات کاري - تميز کاري و آماده کردن قطعات (شاتينگ - shoting ) جهت ارائه در بازار را ميتوان انجام داد .
اصول کار در دستگاههاي سندبلاست sandblast :
در اين دستگاهها ماسه هاي ساينده که عمدتا از جنس سيليس - مسباره و اکسيد فلزات هستند با استفاده از فشارباد کمپرسور شتاب گرفته و بر روي سطح قطعه پا شيده ميشوند .
با استفاده از دستگاههاي سندبلاست ميتوان عمليات :
?- زنگ زدايي - ماسه زدايي - و رنگ برداري سطوح داخلي و خارجي قطعات.
?- پوايش مات و تميز کاري انواع قالبهاي صنعتي .
?- زبر کردن سطوح قطعات ( با استفاده از ساينده هاي مخصوص ) جهت بهينه انجام شدن عمليات لعابکاري و تفلون کاري براي ماندگاري و کيفيت يهتر.
?- آماده کردن سطوح قطعات جهت انجام انواع آبکاريهاي صنعتي - تزئيني يا رنگ.
?- مات کاري - تميز کاري و آماده کردن قطعات (سندينگ - sanding ) جهت ارائه در بازار را ميتوان انجام داد .
?- حک کردن نوشته و نقوش مختلف و گود برداري و يا برجسته کاري آنها برروي سطوح شيشه اي - چوبي - MDF - کاشي - سراميک و طلق که بيشتر براي انجام امور تجاري - تبليغاتي و تزئينات دکور مورد استفاده ميباشد.
ساچمه زني
فرايند ديگري که لازم است در مورد آن توضيح داده شود، فرايند Stress-Peening يا اصطلاحا تنش زني با وجود يک تنش کششي قبلي است. در شرايطي که قطعات تنها در يک جهت تحت تنش قرار دارند، فرايند تنش زني بکار مي رود و در آن قطعاتي که تحت يک کشش قبلي قرار دارند ساچمه زني مي شوند. در طي اين فرايند، تنش فشاري دروني بسيار بيشتر از ساچمه زني معمولي ايجاد شده و در حقيقت درست تا حد سيلان تنش فشاري دروني ماده پيش مي رود. تنش زني، صرفه جويي بيشتر در وزن و افزايش عمرکاري را در پي دارد. اين افزايش عمر کاري در قطعات مختلف متفاوت مي باشد، مثلا براي چرخ دنده ها و فنرهاي مارپيچي بيش از ???? درصد، درزهاي جوش ??? درصد و براي ميله هاي تحت تنش پيچشي بين ??? تا ??? درصد است.
به منظور افزايش مقاومت و دوام قطعه و اجتناب از ترک خوردگي تنشي(SCC)، بايد تمام سطوح بحراني و حساس کاملا ساچمه زني شوند. براي کنترل اين موضوع ميتوان از عدسي با بزرگنمايي x?? استفاده کرد يا مايع خاصي را روي سطح قطعه پاشيد يا رنگ کرد؛ در طي فرايند خشک کردن اين مايع به شکل الاستيک در آمده و تنها توسط شکست سطح کنده مي شود. براي کنترل اين موضوع که آيا تمام سطحي که بايد ساچمه زني شود، با فيلم نازک پوشيده شده است يا نه، مي توان از تابش پرتو فرابنفش استفاده کرد.
يک دستگاه ساچمه زني معمولا از اجزاء زير تشکيل شده است:
چرخ دوار پرتاب کننده ساچمه، بخش جداکننده ساچمه که ساچمه هاي ساييده و فرسوده و خرد شده را از ساچمه هاي قابل استفاده جدا مي کند، و جمع کننده گرد و غبار که براي تکميل کار بخش قبلي ذرات ريز موجود در انبوه ساچمه ها را مي گيرد.
براي رسيدن به شدت مورد نياز در ساچمه زني نيازمند اجزاء مناسب در دستگاه هستيم. اصل کار ساچمه زني با کمک چرخهاي دوار پرتاب کننده ساچمه بر مبناي استفاده از انرژي جنبشي بالاي ساچمه ها قرار دارد؛ اين انرژي از سرعت و جرم ساچمه ناشي مي شود. بنابراين عملکرد دستگاه ساچمه زني به مقدار زيادي به بازدهي چرخ هاي پرتاب بستگي دارد. معمولا اين چرخهاي دوار بصورت Patent بوده و در انحصار سازندگان اندک خود قرار دارند. استفاده از يک يا چند چرخ بر روي ماشين، مزيت هاي بيشماري را در پي دارد، مانند: ضربه با انرژي زياد، کنترل جهت و سطح پاشش، توان عملياتي بالاي ساچمه هاي ساينده، پاشش يکنواخت با شدت بهينه، و زمان مناسب پرداخت سطحي.
گزارش مختصر بازديد از واحد ها توليدي با خدماتي مرتبط با موضوع پروژه :
بازديد از محل توليد ساچمه فولادي
بر اساس هماهنگي هاي بعمل آمده در بازديد از مرکز توليد ساچمه فولادي به بررسي سيستم ها و دستگاهها و ماشين آلات موجود در محل پرداختيم و سيستم مديريت و روش هاي تامين مواد اوليه را در کارخانه مورد ارزيابي قرار داديم ،
جنبه هاي ابتکاري بودن و خلاقيت به کار رفته شده :
ابتکار و نوآوري در کليه رشته ها مي تواند عامل پيشرفت و توسعه قرار گيرد در بخش صنعت نيز که بازار رقابتي بسيار شديدي دارد استفاده از ايده هاي نو و نوآوري و خلاقيت مي تواند به عامل موفقيت تبديل شود ، طراحي هاي گرافيکي تبليغاتي و استفاده از شيوه هاي نوين توليدي از عوامل پيشرفت و توسعه اقتصادي در کشور هاي صاحب سبک در صنعت ميباشد ، الگوبرداري از اين روشها براي معرفي کالا و محصولات مي تواند به عنوان يک ايده نو مورد استقيال قرار گيرد .