پروژه کارآفرینی تاسیس آتلیه عکاسی
دسته بندي :
کارآفرینی »
خدماتی و آموزشی
پروژه کارآفريني تاسيس آتليه عکاسي در 31 صفحه ورد قابل ويرايش
1- 1 مقدمه :
عکاسي به فرايند ثبت تصاوير به وسيله دريافت و ثبت نور برروي يک سطح حساس به نور (نگاتيو (فيلم) يا سنسور الکترونيکي) گفته ميشود. الگوهاي نوري بازتابيده شده يا ساطع شده از اشيا بر روي سطح حساس به نور (هالوژن نقره يا سنسور)تأثير ميگذارد و باعث ثبت تصاوير ميگردد.
عکاسي داراي سه ويژگي علمي، صنعتي (اقتصادي) و هنري است. عکاسي به عنوان يک پديده علمي تولد يافت و به شکل يک صنعت گسترش يافت و همچنين جنبههاي هنري نيز در آن ظهور کرد.
1 – 2 نام کامل طرح و محل اجراي آن :
تاسيس آتليه عکاسي
محل اجزا :
1 – 3 – مشخصات متقاضيان :
آدرس :
1 – 4 – دلايل انتخاب طرح :
علاقه به فعاليت هاي هنري و بخصوص علاقه به کار عکاسي که در واقع ثبت و آرشيو لحظات و خاطرات است بعنوان دليل اصلي در گرايش به انتخاب اين طرح توسط اينجانب نقش داشته است .
1 – 5 ميزان مفيد بودن طرح براي جامعه :
اين طرح يک طرح خدماتي است که داراي اشتغالزايي 10 الي 15 نفر و سوددهي مناسب ميباشد و انجام خدمات و فعاليت متمايز مي تواند طرح را به عنوان يک طرح کارآمد مطرح نمايد
1 – 6 - وضعيت و ميزان اشتغالزايي :
تعداد اشتغالزايي اين طرح 11 نفر ميباشد .
تاريخچه و سابقه مختصر طرح :
پيدايش عکاسي به اتاق تاريک بر ميگردد. در حقيقت اتاق تاريک منجر به پيدايش عکاسي و دوربين عکاسي شد. اتاق تاريک عبارت از اتاقي است بي هيچ پنجره. هيچ نوري به آن راه ندارد مگر از طريق روزنهاي که بر يکي از ديوارهاي اتاق تعبيه شده. تصاوير يا چشماندازهاي روبروي روزنه به صورت وارونه بر ديوار روبرويش بازتاب مييافت. بعضاً نگارگران از تصاوير بازتاب يافته به عنوان الگوي نقاشيشان استفاده ميکردند.
بعدها اين اتاق تاريک در ابعاد کوچکتر تبديل شد به دوربين عکاسي. يعني در برابر روزنهاي که وجود داشت ماده حساس به نور قرار ميدادند تا تصاوير بازتابش يافته ثبت و ضبط شوند. در روند تکاملي دوربين، از عدسي و لنز در جايي که روزنه قرار داشت استفاده شد. مواد حساس به نور به فيلمهاي عکاسي امروزين تبديل شدند که در انواع سياه و سفيد و رنگي (نگاتيو) و اسلايد (پوزتيو) موجود است. نگاتيوها طي فرآيند ديگري در آزمايشگاه (لابراتوار) به عکس تبديل ميشوند.در ابتدا از امونيوم دي کرومات براي مواد حساس استفاده ميشد ولي بعد به نيترات نقره تغيير يافت. اين روند ادامه يافت تا با پيدايش دوربين ديجيتال از حسگرهاي حساس به نور به جاي فيلم استفاده شد و دوربينهاي ديجيتال گسترش چشمگيري يافت اما فيلمهاي عکاسي هنوز جايگاه خود را دارند.
با پديد آمدن مکرو فتوگرافي (به ويژه عکاسي هوايي) و ميکرو فتوگرافي (عکاسي ذرهبيني) ديد تازهاي به بافت هاي اثر ايجاد شد که پيش از اين انسان بدان دسترسي نداشت .
صدور پروانه بهره برداري :
1- تکميل فرم درخواست پروانه بهره برداري توسط متقاضي و تائيد و ارسال آن توسط اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي شهرستان به مديريت.
2- ارجاع به دبيرخانه صدور مجوز جهت بازديد کارشناسان (کارشناس تخصصي و کارشناس نواحي صنعتي و کارشناس توليد) با هماهنگي روساي ادارات تخصصي.
3- تائيد رئيس اداره تخصصي و ارجاع به دبيرخانه صدور مجوز.
4- اخذ استعلام از ادارات ذيربط.
5- تهيه پيش نويس پروانه بهره برداري و تائيد مديريت.
6- صدور پروانه بهره برداري و ارسال رونوشت به بخشهاي ذيربط.
مراحل صدور توسعه طرح :
1- تکميل فرم درخواست توسعه طرح توسط شهرستان (متقاضي) و ارسال به مديريت.
2- ارجاع به دبيرخانه صدور مجوز جهت بررسي و اظهار نظر و بازديد کارشناسان (کارشناس تخصصي و کارشناس توليد) با هماهنگي روساي ادارات تخصصي.
3- دبيرخانه صدور مجوز پس از تائيد ادارات تخصصي در کمسيون بررسي طرحها مطرح مي نمايد و در صورت عدم تاييد کمسيون به شهرستان و متقاضي اعلام مينمايد و در صورت تاييد از ادارات ذيربط استعلام مي نمايد.
4- ارجاع به اداره تخصصي جهت بررسي طرح توسعه.
5- ارجاع به دبيرخانه صدور مجوز جهت صدور موافقت با توسعه طرح پس از تاييد مدير.
6- ارسال رونوشت به بخشهاي و ادارات تخصصي و سازمانهاي ذيربط.
تعريف:
کارت شناسايي مجوزي است که به واحدهاي کوچک که از قبل تاسيس گرديده و در حال توليد و بهره برداري مي باشند اما هيچگونه مجوزي ندارند و داراي شرايط مناسب مي باشد داده مي شوند.
مراحل صدور کارت شناسايي :
1- تکميل فرم درخواست کارت شناسايي توسط اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي شهرستان و ارسال به مديريت.
2- ارجاع به دبير خانه صدور مجوز و بررسي مدارک و سوابق فعاليت کارگاه و انطباق با مصاديق و ارجاع به اداره تخصصي.
*بازديد کارشناس تخصصي از کارگاه موجود و بررسي قابليت آن جهت صدور مجوز و تکميل فرم بررسي کارشناسي و ارجاع به دبيرخانه.
3- دبيرخانه صدور مجوز نسبت به اخذ استعلام از ادارات ذيربط با توجه به نوع فعاليت کارگاه اقدام مينمايد.
4- دبيرخانه صدور مجوز پس از تاييد مديريت کارت شناسايي صادر مينمايد.
اختراع دوربين کداک
در سال 1887 ايستمن دوربين کداک را نوآوري کرد که در آن يک فيلم پلاستيکي (نيترات سلولز) آغشته به امولسيون ژلاتيني به کار گرفته شده و با آن فيلم ميتوانستند يک صد عکس بگيرند. اما اشکال اين کار در آن بود که فيلم را همراه با دوربين ميبايست به مرکزي که مراحل ظهور و ثبوت عکس در آنجا انجام ميگرفت، بفرستند. از آن زمان به بعد بود که فن عکاسي وارد مرحله نويني شد.
مراحل ظهور يک فيلم
با توجه به اينکه هاليدهاي نقره تنها مواد حساس در مقابل نور ميباشند، از اين رو منحصرا از آنها به عنوان توليد کننده موثر تصوير استفاده ميشود. يک فوتون تنها در برخورد با دانههاي هاليد نقره يک بسته با حداقل چهار اتم نقره توليد ميکند. ميزان اين تاثير در مجاورت يک معرف احيا کننده مناسب (ظاهرکننده) ميتواند ميليونها بار افزايش يابد. هرچه تعداد اتمهاي نقره دريک دانه بيشتر باشد، سرعت واکنش مواد شيميايي فيلم در تماس با ظاهر کنندهها بيشتر ميشود. اين واکنشها در واقع ، احياي يون نقره است. عواملي مانند دما ، غلظت ظاهر کننده ، PH و مجموعه تعداد هستهها در هر دانه ، زمينه ظهور و ميزان نقره آزاد ، در امولسيون فيلم نقش دارند.
گزارش مختصر بازديد از واحد ها توليدي با خدماتي مرتبط با موضوع پروژه :
بازديد از آتليه عکاسي فوژان :
در باز ديد از آتليه فوژان به بررسي وضعيت آتليه از جهات مختلف پرداختيم و آن را از ديدگاههاي مختلف مورد بررسي قرار داديم ، با ماشين آلات و سيستم هاي چاپ و نحوه تهيه مواد اوليه و فعاليت هاي ويژه هر نوع از خدمات آشنا شدم و به بررسي آنها پرداختيم ..
جنبه هاي ابتکاري بودن و خلاقيت به کار رفته شده :
استفاده از ماشين آلات و دستگاههاي نوين چاپ براي بهره مندي از ارائه خدمات با قيمت مناسب و همچنين استفاده از چندين نفر متخصص ويرايش و ميکس تصوير براي ارائه خدمات در سطح بسيار بالا .