پروژه کارآفرینی بهره برداری از معدن سنگ نمک(با ظرفیت 30000 تن در سال)
دسته بندي :
کارآفرینی »
صنعتی
پروژه کارآفريني بهره برداري از معدن سنگ نمک(با ظرفيت 30000 تن در سال)در 34 صفحه ورد قابل ويرايش
- 1 مقدمه :
نمک طعام جز مهمي از تبخيريهاي پرکننده حوضههاي بزرگ و کاني تبخيري اصلي در درياچههاي نمکي و حوضچههاي شور عصر حاضر است. تنوع زيادي در خصوصيات بافتي و لايه بندي نمک طعام وجود دارد، که بيشتر به محيط رسوبگذاري بستگي دارد، که آيا در زير آب در يک توده آبي تقريبا پايدار تشکيل شده است، يا اينکه در يک حوضچه شوري که مکررا در معرض چرخههاي سيلابي - خشک شدگي قرار گرفته است، بوجود آمدهاند.
نمک طعامي که در آبهاي نسبتا عميق رسوب کرده است بطور تپييک داراي لايه بندي و داميناسيون خوبي است. اين حالت ممکن است بسادگي در يک لايه بندي در مقياس 5 تا 10 سانتيمتر باشد که از تغييرات جزئي در رنگ در اثر تغيير رس ناشي شده است. يک نوع بسيار مخصوص ، نمک طعام لامينهاي است که از لايههاي تا چندين سانتيمتر ضخامت با تناوبي از انيدريت لايمنهاي با چندين متر ضخامت تشکيل شده است.
لاونستين و هاردي (1985) سه مرحله از چرخه در حوضچههاي شور را تشخيص دادهاند. سيلابي شدن ، غلظت تبخيري و خشک شدگي. سطح سيلابي سطح نامنظمي از پوسته نمکي چرخه قبلي است که حفرات و لولههايي را در اين نمک ايجاد ميکند و لايهاي از گل را در سطح حوضچه رسوب ميدهد. تبخير آبهاي کم عمق منجر به تشکيل دستههاي نازکي از نمک طعام در سطوح آب و تشکيل هستههايي از بلورهاي نمک طعام کف بر روي دستههاي ته نشين شده ميشود.
چنانچه آب حاوي باشد، ممکن است، در ابتدا لايه نازکي از ژيپس رسوب کند. خشک شدگي کامل حوضچه باعث ميشود تا پوسته نمکي به صورت چند ضلعيها و تيپيها شکسته شود. نمک طعام حاصل از تبخير آبهاي زيرزميني بيشتر به صورت يک سيمان شفاف در حفرات پوسته نمکي و به صورت مکعبهاي جانشيني در گل همراه ته نشين ميشود.
ويژگيهاي پتروگرافيکي نمک طعام
در مقطع نازک ، نمک طعام ايزوتوپ است (چون کوبيک است). نمک طعام معمولا رخ قوي و سطوح شکستگي را نشان ميدهد و داراي سيالات درگير است. خواص مشخصه نمک طعام در مقطع نازک رليف خيلي کم ، کليواژ مکعبي و انحلال آن است و تنها کاني که ممکن است با آن اشتباه شود سيلويت Sylvite است که داراي رليف بيشتر بوده وانديس آن از بوم کانادا کمتر است.
برم Br در نمک طعام
مقدار برم در نمک طعام اطلاعات مفيدي در مورد الگوي تبخير و تغذيه در يک حوضه تبخيري ميکند و نشان ميدهد که آيا آبها ، دريائي يا قارهاي بودهاند. برم در طي تبلور نمکها از آب دريا ، خود به صورت کاني تشکل نمي شود. مقدار برم Br در آب دريا 65 پيپيام است و همانطوري که آب دريا تبخير ميشود و هنگامي که نمک طعام شروع به ته نشست ميکند، اين مقدار به حدود 55 پيپيام افزايش مييابد. هنگامي که اولين کاني پتاسيمدار ته نشين شده بطور تئوري بايستي حدود 75 پيپيام باشد و اين مقدار از ته نشيني نمک K تا 270 پيپيام بالا ميرود.
1 – 2 نام کامل طرح و محل اجراي آن :
بهره برداري از معدن سنگ نمک
محل اجرا :
1 – 3 – مشخصات متقاضيان :
نام
نام خانوادگي
مدرک تحصيلي
تلفن
1 – 4 – دلايل انتخاب طرح :
توجه به خودکفايي اين صنعت و همجنين نياز بازار داخلي به توليد اين محصول با توجه به اين که بهره برداري از معدن سنگ نمک مي تواند به رشد و شکوفايي اقتصادي کشور کمکي هر چند کوچک نمايد و با در نظر گرفتن علاقه خود به فعاليت هاي صنعتي و معدني اين طرح را براي اجرا انتخاب کرده ام.
1 – 5 ميزان مفيد بودن طرح براي جامعه :
اين طرح از جهات گوناگون براي جامعه مفيد است ، شکوفايي اقتصادي و خودکفايي در توليد يکي از محصولات ، سوددهي و بهبود وضعيت اقتصادي ، اشتغالزايي ، استفاده از نيروي انساني متخصص در پرورش کالاي داخلي و بهره گيري از سرمايه ها و داشته هاي انساني در بالندگي کشور .
1 – 6 - وضعيت و ميزان اشتغالزايي :
تعداد اشتغالزايي اين طرح 10 نفر ميباشد .
تاريخچه و سابقه مختصر طرح :
تغيير روندي که منحنيهاي Br حاصل از تواليهاي قديم نمک طعام نشان ميدهد را ميتوان بر حسب تعادل ميان تبخير و تغذيه تعبير و تفسير کرد. روند افزاينده Br به طرف بالا در نمک طعام افزايش درجه شوري را و در طي تبخير در آب حوضه و ورود کم آب معمولي دريا و عدم نشت شور را به خارج از حوضه را نشان ميدهد. روند کاهنده Br به طرف بالا ورود قابل ملاحظهاي از آب معمولي دريا را پيشنهاد ميکند، البته يافتن اينکه ورود آب به صورت اتفاقي بوده تا اينکه به صورت ممتد باشد، بسيار متداول است و اينها توسط نامنظمي در پروفيل Br نشان داده ميشود.
يک روند افزايش نسبتا يکنواخت ، مقدار Br در يک توال نمک طعام ، درجه شوري تقريبا ثابتي را در حوضه نشان ميدهد و براي رسيدن به اين حالت ، نه تنها ورود منظمي از آب معمولي دريا لازم است، بلکه نشت شور را به تلخاب به خارج از حوضه نيز ضروري ميباشد. چنانچه يک حوضه تبخيري بطور کامل خشک شده باشد، اين حالت بايستي توسط مقادير بينهايت زياد Br در نمک طعام نشان داده شود. گاهگاهي يک پروفيل خيلي نامنظمي ثبت ميشود و اين ميتواند نشان دهنده نوسانات شديد درجه شوري شورابه ، يا به احتمال زياد تاثير انحلال دياژنتيکي و ته نشيني مجدد نمک طعام در آبهاي درون حفرهاي را با Br کم باشد.
يکي از شکلهاي مهم رسوبات ضخيم نمک طعام اين است که معمولا در ارتباط با جريان تودهاي زيرزميني بوده و گنبدها و دياپيرهاي نمکي را تشکيل ميدهند. معمولا ، عقيده بر اين است که اين ساختمانها حاصل اثرات بويانسي باشند وليکن با عوامل ديگر نيز در ارتباط هستند. در زير عمق حدود 900 تا 1200 متري ، نمک طعام داراي چگالي کمتري از ساير رسوبات است و فشار دوباره کافي است تا باعث ايجاد جريان نمک شود.
گنبدهاي نمکي در تشکيل نفتگيرهاي هيدروکربني حائز اهميتاند و ميتوانند از طريق شکستگي در سنگهاي بالاي گنبد کيفيت مخزن را افزايش دهند. اين مسئله در مخازن گل سفيدي گرابن مرکزي درياي شمال ، بر اثر حرکت تبخيريهاي زشتاين در عمق اتفاق افتاده است.
نمک، يک ماده ي شيميايي با فرمول Nacl (کلريد سديم) است که به صورت بلورهاي سفيد مکعبي شکل، با دانه هاي ريز يا پودر شور مزه اي بدون بو مي باشد و بدون آن هم هيچ غذايي خوش مزه نيست.
در احاديث اسلامي نيز توصيه شده در شروع هر وعده ي غذايي بهتر است مقدار کمي نمک بخوريد.
اما به طور متوسط روزانه كمتر از 10 گرم نمک بايد مصرف شود و اگر به سلامت خودتان اهميت مي دهيد.
گزارش مختصر بازديد از واحد ها توليدي با خدماتي مرتبط با موضوع پروژه :
بازديد از محل بهره برداري از معدن سنگ نمک
بر اساس هماهنگي هاي بعمل آمده در بازديد از مرکز بهره برداري از معدن سنگ نمک به بررسي سيستم ها و دستگاهها و ماشين آلات موجود در محل پرداختيم و سيستم مديريت و روش هاي تامين مواد اوليه را در معدن مورد ارزيابي قرار داديم ،
جنبه هاي ابتکاري بودن و خلاقيت به کار رفته شده :
ابتکار و نوآوري در کليه رشته ها مي تواند عامل پيشرفت و توسعه قرار گيرد در بخش معدن و سنگ هاي معدني نيز که بازار رقابتي بسيار شديدي دارد استفاده از ايده هاي نو و نوآوري و خلاقيت مي تواند به عامل موفقيت تبديل شود ، طراحي هاي گرافيکي تبليغاتي و استفاده از شيوه هاي نوين معدني از عوامل پيشرفت و توسعه اقتصادي در کشور هاي صاحب سبک در صنعت ميباشد ، الگوبرداري از اين روشها براي معرفي کالا و محصولات مي تواند به عنوان يک ايده نو مورد استقيال قرار گيرد .