پروژه کارآفرینی بسته بندی مواد غذایی(به ظرفیت 2075 تن بسته بندی مواد غذایی پودر و گرانول در سال)
دسته بندي :
کارآفرینی »
صنایع غذایی
پروژه کارآفريني بسته بندي مواد غذايي(به ظرفيت 2075 تن بسته بندي مواد غذايي پودر و گرانول در سال)در 36 صفحه ورد قابل ويرايش
- 1 مقدمه :
بسته بندي به عنوان يک ابزار کارآمد سال هاست که مورد نظر کارشناسان علم بازاريابي قرار گرفته است. استفاده از انواع مختلف بسته بندي ضمن اينکه قابليت نگهداري بهتري را به کالا مي بخشد در کسب سهم بالاتري از بازار براي کالاي مورد نظر نيز مؤثر است. نظريه پردازان بازاريابي، دو نقش مهم براي بسته بندي متصور هستند که عبارتند از نقش Protective و نقش Promotive ، چنانچه از واژه بکار گرفته شده براي اين نقش ها نيز برمي آيد نقش نخست به وجه نگهداري و دوام حاصل از بسته بندي و نقش دوم به جنبه آگاهي دهنده و پيش برنده بسته بندي اشاره دارد.
از ديگر سو توجه ناکافي به موازين بسته بندي بهداشتي موجب گشته است که محصولات مختلف غذايي کشور عليرغم دارا بودن کيفيت بسيارخوب در بدو توليد به دليل پيدايش پاره اي آلودگي هاي ثانويه و يا عرضه در اندازه ها و اشکالي خارج از استاندارد يا پسند بازار هدف نتوانند به بازارهاي جهاني راه يافته و مسير را براي افزايش سطح توليد داخلي هموار نمايند. بديهي است با اجراي طرح هاي فرآوري و بسته بندي بهداشتي، محصولات غذايي توليدي کشور، قابليت رقابت با محصولات مشابه خارجي را در بازارهاي جهاني خواهند داشت.
آلودگي و فساد مواد غذايي موجب افت قابل توجه ارزش غذايي و نهايتاً خروج مواد با ارزش غذايي از چرخه مصرف مي گردد، با عنايت به اين موارد فرآوري و بسته بندي مواد غذايي مد نظر ارائه دهندگان طرح مي باشد.
علاوه بر اينکه پرداختن به اين موضوع داراي توجيه مناسب اقتصادي است با اجراي اين طرح، مي توان بستر مناسبي را براي اشتغال نيروهاي ماهر و نيمه ماهر فراهم آورد که با توجه به ماهيت صنايع غذايي بانوان مي توانند سهم بسزايي در آن داشته باشند.
1 – 2 نام کامل طرح و محل اجراي آن :
بسته بندي مواد غذايي
محل اجرا :
1 – 3 – مشخصات متقاضيان :
نام
نام خانوادگي
مدرک تحصيلي
تلفن
1 – 4 – دلايل انتخاب طرح :
توجه به خودکفايي اين صنعت و همجنين نياز بازار داخلي به اين صنعت با توجه به اين که بسته بندي مواد غذايي مي تواند به رشد و شکوفايي اقتصادي کشور کمکي هر چند کوچک نمايد و با در نظر گرفتن علاقه خود به فعاليت هاي صنعتي و بهداشتي اين طرح را براي اجرا انتخاب کرده ام.
1 – 5 ميزان مفيد بودن طرح براي جامعه :
اين طرح از جهات گوناگون براي جامعه مفيد است ، شکوفايي اقتصادي و خودکفايي در يکي از صنايع ، سوددهي و بهبود وضعيت اقتصادي ، اشتغالزايي ، استفاده از نيروي انساني متخصص در پرورش کالاي داخلي و بهره گيري از سرمايه ها و داشته هاي انساني در بالندگي کشور .
1 – 6 - وضعيت و ميزان اشتغالزايي :
تعداد اشتغالزايي اين طرح 18 نفر ميباشد .
تاريخچه و سابقه مختصر طرح :
ارايه دهندگان خدمات بسته بندي مواد غذايي كاملا در زنجيره مواد غذايي دخيل بوده و عميقا بر ايمني و سلامت مواد غذايي تاثير گذار هستند. اين استانداردها ارايه دهنده دور نماي فني خاصي را به منظور القاي مسؤوليت پذيري در توليد كنندگان از طريق پايه گذاري گسترده سيستمهاي مديريت ايمني شناخته شده براي مواد غذايي هستند. اين استاندارد نمايانگر الزامات «انجام مسؤوليت» يا due diligence براي توليدکنندگان بسته بندي، ارايه کنندگان خدمات بسته بندي و پرکردن و توزيع کنندگان براي ارايه شواهد لازم در دفاع حقوقي و نشان دادن تمهيدات لازم براي جلوگيري از حوادث مي باشد.
، ابتدا نشانگر دقيقي براي توليدكنندگان مواد قابل استفاده در بسته بندي و نيز براي محصولات مشابه مرتبط با غذا همچون فويل آلومينيوم، كارد و چنگال يكبار مصرف، و فنجانهاي پلاستيكي ارايه مي دهد.
منحصرا به توليد كنندگان مقواي مورد استفاده بسته بندي اختصاص داده شده است. اينها استانداردهايي جامع جهت پوشش دادن به بهداشت و سلامت و ايمني محصولات در صنايع بسته بندي مي باشند.
، استانداردي پايه اي است كه به سازمانها و شركتها اين امكان را مي دهد كه ريسكهاي مربوطه را شناخته و آنها را به طور اثر بخش از نظر ايمني و صرفه اقتصادي مديريت كنند. اين استاندارد رويکردي سيستماتيک در اختيارتان قرار مي دهد که کليه جنبه هاي زنجيره غذا، از خريد مواد خام تا مصرف نهايي در رستوران، تهيه غذا(catering)، توليد تجهيزات، ماشين آلات و مواد شيميايي، و بخش خدمات نظير کنترل آفات، شستشو، حمل و نقل و تدارکات را تحت پوشش قرار مي دهد.
براساس مطالعات انجام شده توسط محققان، افزايش كاربرد نوعي تركيب شيميايي موسوم به بيسفنول كه معمولادر بسته بندي هاي پلاستيكي موادغذايي و نوشيدني ها مورد استفاده قرار مي گيرد، نقش بسيار مهمي در افزايش آمار مبتلايان به بيماري هاي قلبي عروقي، ديابت نوع دوم و همچنين ايجاد اختلال در آنزيم هاي كبدي دارد. اين ماده با توليد جهاني بيش از 2 ميليون تن در سال 2003 و افزايش تقاضاي 6 تا 10 درصد در سال به عنوان يكي از مواد شيميايي كه در حجم بسيار زيادي در سراسر دنيا توليد مي شود، شناخته شده است كه از آن در بسته بندي و پوشش پلاستيكي بسياري از محصولات مصرفي استفاده مي شود. بر اين اساس قرار گرفتن در معرض اين ماده شيميايي از طريق مواد غذايي، آب آشاميدني، مواد پركننده دندانپزشكي، تنفس پوستي و همچنين استنشاق گرد و غبار خانگي مي تواند نشان دهنده وجود مقادير قابل توجهي بيسفنول در بيش از 90 درصد كشورها در سطح دنيا باشد. وجود شواهدي مبني بر پيامدهاي نامطلوب ناشي از افزايش سطح اين ماده در ميان جمعيت هاي حيوانات نشان دهنده اين است كه بايد براي جلوگيري از گسترش اين پيامدها در جوامع انساني تدابيري اتخاذ شود.
مجوز هاي قانوني :
تعريف: جواز تاسيس مجوزي است که جهت احداث ساختمان و تاسيسات بنام اشخاص حقيقي و حقوقي در زمينه فعاليت هاي بسته بندي بخش سازمان صنايع صادر ميگردد.
مراحل صدور جواز تاسيس :
1- پذيرش درخواست متقاضي صدور جواز تأسيس فعاليتهاي صنعتي و تكميل پرونده توسط مديريت سازمان سازمان صنايع شهرستان .
2- بررسي پرونده از نظر مدارك و تطبيق با مصاديق والويتهاي سرمايه گذاري در واحد صدور مجوز مديريت سازمان صنايع .
3- تكميل پرسشنامه جواز تاسيس ( فرم شماره يك ) توسط متقاضي .
4- ارسال پرونده منضم به فرم شماره يك به اداره مربوطه بمنظور بررسي ، اصلاح و تائيد فرم پرسشنامه جواز تاسيس با استفاده از اطلاعات طرحهاي موجود ، طرحهاي تيپ و تجربيات كارشناسي و ارجاع پرونده به مديريت .
5- ارجاع پرونده توسط مديريت به واحد صدور مجوز جهت مراحل صدور جواز تأسيس .
شرايط عمومي متقاضيان ( اعم از اشخاص حقيقي يا حقوقي ) دريافت جواز تاسيس
1- اشخاص حقيقي
- تابعيت دولت جمهوري اسلامي ايران
- حداقل سن 18 سال تمام
- دارا بودن كارت پايان خدمت يا معافيت دائم
2- اشخاص حقوقي
- اساسنامه ( مرتبط با نوع فعاليت )
- ارائه آگهي تاسيس و آگهي آخرين تغييرات در روزنامه رسمي كشور
مدارك مورد نياز:
1- ارائه درخواست كتبي به مديريت سازمان سازمان صنايع شهرستان.
2- اصل شناسنامه وتصوير تمام صفحات آن
3- تصوير پايان خدمت يا معافيت خدمت سربازي
4- تصوير مدرك تحصيلي و سوابق كاري مرتبط با درخواست
5- يك قطعه عكس از هريك از شركاء
6- تكميل فرم درخواست موافقت با ارائه طرح صنايع تبديلي و تكميلي
7- پوشه فنردار
8- درصورت داشتن شركت ، ارائه اساسنامه ، آگهي تاسيس و روزنامه ، مرتبط با فعاليت مورد درخواست
اصلاحيه جواز تاسيس :
1- ارسال درخواست متقاضي توسط سازمان سازمان صنايع شهرستان (متقاضي) به مديريت و ارجاع به واحد صدور مجوز.
2- دبيرخانه در مورد تغييرات مديريت ضمن بررسي اصلاحيه صادر و به اطلاع اداره تخصصي ميرساند.
3- دبيرخانه در موردي که نياز به کارشناسي تخصصي دارد درخواست را به اداره تخصصي جهت بررسي و اعلام نظر ارجاع مي دهد.
4- اداره تخصصي پس از بررسي وتائيد به دبيرخانه صدور مجوز ارجاع ميدهد.
5- دبيرخانه صدور مجوز پس از تائيد مدير اقدام به صدور اصلاحيه جواز تاسيس نموده و رونوشت آنرا به بخشهاي ذيربط ارسال مي نمايد.
تعريف:
پروانه بهره برداري مجوزي است که پس از اتمام عمليات ساختمان و تاسيسات جهت فعاليت بنام اشخاص حقيقي و حقوقي در زمينه صنايع تبديلي و تکميلي بخش سازمان صنايع صادر مي گردد.