پروژه کارآفرینی بسته بندی چای و قهوه فوری
دسته بندي :
کارآفرینی »
کاریابی و کارآفرینی
پروژه کارآفريني بسته بندي چاي و قهوه فوري در 37 صفحه ورد قابل ويرايش
فهرست مطالب
عنوان شماره صفحه
خلاصه طرح :............................................................................................................................................................. 4
فصل اول - کليات........................................................................................................................................... 5
1- 1 مقدمه :.............................................................................................................................................................. 6
نام چاي در نقاط مختلف جهان................................................................................................................................. 8
تاريخچه پيدايش و کشت و توليد چاي در ايران........................................................................................................ 8
1 – 2 نام کامل طرح و محل اجراي آن :.................................................................................................................. 9
محل اجرا :.................................................................................................................................................................. 9
1 – 3 – مشخصات متقاضيان :................................................................................................................................. 9
1 – 6 - وضعيت و ميزان اشتغالزايي :.................................................................................................................. 10
مجوز هاي قانوني :................................................................................................................................................... 10
مراحل صدور جواز تاسيس :................................................................................................................................... 10
شرايط عمومي متقاضيان ( اعم از اشخاص حقيقي يا حقوقي ) دريافت جواز تاسيس......................................... 11
1- اشخاص حقيقي............................................................................................................................................... 11
2- اشخاص حقوقي.............................................................................................................................................. 11
مدارك مورد نياز:..................................................................................................................................................... 11
اصلاحيه جواز تاسيس :........................................................................................................................................... 12
تعريف:...................................................................................................................................................................... 13
صدور پروانه بهره برداري :..................................................................................................................................... 13
مراحل صدور توسعه طرح :..................................................................................................................................... 13
فصل دوم - روش انجام کار.................................................................................................................... 15
گزارش مختصر بازديد از واحد ها توليدي با خدماتي مرتبط با موضوع پروژه :.................................................. 16
بازديد از کارخانه بسته بندي چاي و قهوه فوري.................................................................................................... 16
جنبه هاي ابتکاري بودن و خلاقيت به کار رفته شده :........................................................................................... 16
فهرست تجهيزات و ماشين آلات مورد نياز و برآورد قيمت آنها :........................................................................ 17
روشهاي بازاريابي و تبليغات جهت ( جهت فروش کالا ).................................................................................... 17
فصل سوم - امور مالي طرح..................................................................................................................... 18
جدول 1 سود و حقوق گمرگي و شرايط ورود سال 1386.................................................................................. 19
جدول 2 ميزان توليد جهاني چاي از سال 1992 تا 2003................................................................................... 20
جدول 3 آمار مصرف کشورهاي وارد کننده چاي.................................................................................................. 21
جدول 4 ميزان مصرف ، جمعيت و مصرف سرانه در سال هاي گذشته............................................................... 22
ادامه جدول 4.......................................................................................................................................................... 23
جدول 5 درصد افزايش توليد در سال هاي گذشته................................................................................................ 24
جدول 6 پيش بيني توليد چاي خشک و چاي کيسه اي در سال هاي آينده.......................................................... 24
جدول 7 واحدهاي فعال در زمينه توليد قهوه فوري در کشور............................................................................... 25
جدول 8 داده ها و اطلاعات مربوطه به طرح هاي در دست اجرا (براي چاي خشک و چاي کيسه اي)............ 25
جدول 9 مقدار توليد چاي خشک و ميزان واردات آن به نقل از سازمان چاي.................................................... 26
جدول 10 ميزان مصرف ، نرخ جمعيت و مصرف سرانه در سال هاي گذشته..................................................... 27
جدول 11 ظرفيت اسمي طرح................................................................................................................................ 28
جدول 12 ظرفيت عملي طرح که با راندمان 80 درصد در نظر گرفته شده است............................................... 28
جدول 13 هزينه هاي سرمايه گذاري ثابت............................................................................................................. 29
جدول 14 مشخصات زمين..................................................................................................................................... 29
جدول 15 خلاصه هزينه هاي محوطه سازي.......................................................................................................... 30
جدول 16 خلاصه هزينه هاي ساختماني................................................................................................................ 30
جدول 17 خلاصه هزينه هاي تاسيسات................................................................................................................. 31
جدول 18 خلاصه هزينه هاي وسايل نقليه.............................................................................................................. 32
جدول 19 هزينه هاي تجهيزات و وسائل اداري و خدماتي در طرح..................................................................... 32
جدول 20 هزينه هاي قبل از بهره برداري.............................................................................................................. 33
جدول 21 هزينه ساليانه مواد اوليه در سال مبنا...................................................................................................... 33
جدول 22 هزينه ساليانه مواد اوليه کمکي و بسته بندي در سال مبنا..................................................................... 34
جدول 23 هزينه تاسيسات مصرفي......................................................................................................................... 35
فصل چهارم - جمع بندي – نتيجه گيري و پيشنهادات.............................................................. 36
نتايج حاصله از اجراي طرح :.................................................................................................................................. 37
خلاصه طرح :
در اين طرح به بررسي بسته بندي چاي و قهوه پرداخته شده است ، براي بررسي طرح از روش هاي آماري و اقتصادي و برآورد هاي مالي استفاده شده است ، اين طرح شامل چهار فصل ميباشد ، فصل اول به بيان کلياتي از قبيل مقدمه ، تاريخچه ، مجوز هاي قانوني مورد نياز ، وضعيت بازار ، ميزان واردات و صادرات و ... پرداخته است ، فصل دوم به بيان روش انجام کار پرداخته است ، بازديد از واحد کاري مشابه ، نيروي انساني ، نحوه تامين سرمايه و ... از جمله عناوين موجود در اين فصل ميباشد ، فصل سوم به بررسي طرح از ديدگاه اقتصادي پرداخته است ( طرح توجيهي يا BP ) ، عناويني از قبيل نيروي انساني مورد نياز ، ميزان سرمايه گذاري ، مواد اوليه مورد نياز ، ماشين آلات مورد نياز و ... از جمله عناوين موجود در اين فصل ميباشد ، در نهايت فصل چهارم به بيان نتيجه اجراي طرح مي پردازد .
1- 1 مقدمه :
اگر نياز چاي کشور از طريق واردات چاي قاچاق تامين مي شود که اين امر علاوه بر ضررهاي فراوان اقتصادي ، براي مردم مسائل و مشکلات بهداشتي نيز به همراه دارد . شرکت تي نوش قصد دارد با ايجاد کارخانه اي مجهز به جديدترين ماشين آلات به قطبي در زمينه تهيه و توزيع چاي و مشتقات آن تبديل شود . بدين ترتيب علاوه بر اينکه از مصرف چاي هاي خارجي در داخل کاسته مي شود ، زمينه صادرات به ديگر کشورها هم فراهم مي شود .
در حال حاضر چاي توليد داخل از کيفيت مناسبي برخوردار است و اکثر مردم تمايلي به مصرف آن ندارند . از مصاديق اين امر وجود 150 هزار تن انباشته چاي علي رغم تقاضاي زياد بازار داخل براي چاي در انبارهاي کشور مي باشد . از راه استفاده اين محصولات باز فراوري آن و تبديل آن به چاي مرغوب و با کيفيت توسط اسانس و عصاره چاي مرغوب مي باشد . بنابراين و با توجه به آمارهاي موجود مبني بر تقاضاي چاي و ممنوع بودن واردات آنها بازار خوبي براي چاي خشک بازفراوري شده و کيسه اي در آينده پيش بيني مي شود . همچنين با توجه به تنوع طلبي مردم در مصرف و کمبود نوشابه هاي گازدار در تمام دنيا و مصارف سرانه کشورهاي ديگر براي چاي فوري و نو.شابه چاي ، براي اين محصولات نيز مي توان بازار خوبي در آينده پيش بيني نمود .
بوته چاي در حدود سه هزار سال قبل از ميلاد مسيح در چين شناخته شده است . گياه چاي و واريته آن به حالت وحشي در شمال هند در ناحيه اي به نام آسام و مناطقي مانند تونکين و لائوس مي رويد. هم اکنون کشت اين گياه در کشورهاي چين ، هندوستان ، ژاپن ، سيلان ، جاوه ، نواحي شمالي ايران و بخشي از کشورهاي اروپايي و آمريکاي لاتين رواج دارد . از نظر کاشت و مصرف چاي ، چين اولين کشوري است که اين گياه در انجا بالغ بر 2700 سال پيش از ميلاد مسيح کشت شده و به مصرف رسيده است . چين کشور زادبوم چاي بوده و توليد چاي در اين کشور حدود 5000 سال قدمت دارد . چاي در چين از قديم مورد پسند مردم قرار داشته است . در سال هاي اخير ، به دنبال ارتقاي سطح زندگي ، مردم چين بيشتر به سلامت خود توجه مي کنند و چاي به عنوان نوعي نوشابه سبز و بهداشتي مورد علاقه بيشتر مردم قرار گرفته است . اکنون بيشتر در تمام شهر هاي چين چايخانه وجود دارد . خانم «گوالين» مدير چايخانه «وويوتاي» که در شهر بيجينگ سابقه زيادي دارد در مصاحبه اي گفت : در سال هاي اخير نياز مردم به چاي به طور مستمر افزايش يافته و ميزان فروش چاي چايخانه ما به طور روزافزون بيشتر شده است . تخمين زده مي شود که ميزان فروش ما سالانه با سرعت 10 درصد افزايش يابد .
علاقه مندان چاي چيني به توسعه صنعت چاي چين نيز مساعدت کرده اند . طبق آمار موجود ، در سال 2003 چين حدود يک ميليون و 200 هکتار مزرعه زير کشت چاي داشته و در مقام اول جهان جاي گرفته است . ميزان توليد سالانه چاي چين به بيش از 700 هزار تن و ارزش توليد آن به 34 ميليارد يوان رسيده است . هم اکنون کشت چاي از نظر جغرافيايي از مدار 42 درجه عرض شمالي تا 33 درجه عرض جنوبي رواج دارد . از نظر جغرافيايي کشاورزي و گياه شناسي مکان درختان وحشي چاي را در ناحيه اي بين يونان و يکي از ايالات جنوبي چين و همچنين شمال هند و چين و شمال شرقي هندوستان تعيين نموده اند . کشت چاي از يانگ تسه در چين آغاز و از آنجا به سواحل اقيانوس آرام و جزاير ژاپن و سپس از سمت جنوب غرب به هندوستان ، هند و چين ، جزاير اندونزي کشانده شد . بنابراين رشد کشت چاي داراي دو محور انتشار بوده است .
نام چاي در نقاط مختلف جهان
نام چاي در سراسر جهان از دو واژه چيني به لهجه آمور در شمال چين «تاي» و به لهجه کانتون در جنوب چين «چا» گرفته شده است که به زبان هاي روسي ، ترکي ، عربي ، هندي ، ژاپني و پرتغالي به «چا» و به زبان فارسي به نام «چاي» آمده است .
تاريخچه پيدايش و کشت و توليد چاي در ايران
ابتدا گياه چاي به عنوان دارو وارد گرديده و بعدها مصرف آن گسترش يافته و به دليل افزايش مصرف چاي برخي از بازرگانان ايراني را که دست اندر کار تجارت آن بودند ، به فکر انداخت که به کشت و توليد چاي در ايران يپردازند .
نخستين کسي که به اين کار اقدام نمود ، حاج محمد حسين اصفهاني بود . او در سال 1302 هجري قمري در زمان ناصرالدين شاه بذر چاي را از چين به ايران آورد . حاج محمد حسين در اصفهان به کشت چاي پرداخت ، اما به اين کار توفيق نيافت . در گزارش ها و مقالاتي که درباره بررسي هاي توسعه اقتصادي و صنعتي وزارت اقتصاد در سال 1349 منتشر شده است ، نامساعد بودن آب و هواي اصفهان و مخالفت هاي داخلي عل اين ناکامي دانسته شده است . به هر حال کشت چاي در کشور قبل از سال 1280 هجري شمسي رواج نداشت و ايرانيان قديم به جاي چاي ، قهوه مي نوشيدند ، به همين دليل چاي خانه هاي سنتي امروز همان نام سنتي خود يعني قهوه خانه را حفظ کرده اند . در سال 1280 هجري شمسي از طرف دولت وقت ايران به شاهزاده حاج محمد ميرزا کاشف السلطنه چاي کار که در آن ژنرال کنسول ايران در هند بود ماموريت داده شد تا چگونگي کشت و کار چاي سازي را بياموزد . مرحوم چايکار پس از مدت ها کار و تلاش روي مزارع چاي در هند موفق شد اصول و فنون چاي کاري را بياموزد ، پس از آن با موافقت دولت هند دو هزار نهال را به ايران آورد بعد از مدت ها تحقيق بهترين محل کشت آن در شهرستان لاهيجان شناخت . پس از آن مرحوم چايکاري با مشتقات زياد قطعه زميني به مساحت حدود شش جريب در لاهيجان و مقداري در تنکابن يافت و شروع به کشت چاي در اين دو قطعه اراضي کرد که خوشبختانه از آنها چاي معطري بدست آمد .
1 – 2 نام کامل طرح و محل اجراي آن :
بسته بندي چاي و قهوه فوري
محل اجرا :
1 – 3 – مشخصات متقاضيان :
نام
نام خانوادگي
مدرک تحصيلي
تلفن
1 – 6 - وضعيت و ميزان اشتغالزايي :
تعداد اشتغالزايي اين طرح 47 نفر ميباشد .
مجوز هاي قانوني :
تعريف: جواز تاسيس مجوزي است که جهت احداث ساختمان ، تاسيسات و نصب ماشين آلات بنام اشخاص حقيقي و حقوقي در زمينه صنايع تبديلي و تکميلي بخش کشاورزي (زراعي ، باغي ، شيلاتي ، دام و طيور، جنگل و مرتع) صادر ميگردد.
صدور پروانه بهره برداري :
1- تکميل فرم درخواست پروانه بهره برداري توسط متقاضي و تائيد و ارسال آن توسط جهاد کشاورزي شهرستان به مديريت.
2- ارجاع به دبيرخانه صدور مجوز جهت بازديد کارشناسان (کارشناس تخصصي و کارشناس نواحي صنعتي و کارشناس توليد) با هماهنگي روساي ادارات تخصصي.
3- تائيد رئيس اداره تخصصي و ارجاع به دبيرخانه صدور مجوز.
4- اخذ استعلام از ادارات ذيربط.
5- تهيه پيش نويس پروانه بهره برداري و تائيد مديريت.
6- صدور پروانه بهره برداري و ارسال رونوشت به بخشهاي ذيربط.
مراحل صدور توسعه طرح :
1- تکميل فرم درخواست توسعه طرح توسط شهرستان (متقاضي) و ارسال به مديريت.
2- ارجاع به دبيرخانه صدور مجوز جهت بررسي و اظهار نظر و بازديد کارشناسان (کارشناس تخصصي و کارشناس توليد) با هماهنگي روساي ادارات تخصصي.
3- دبيرخانه صدور مجوز پس از تائيد ادارات تخصصي در کمسيون بررسي طرحها مطرح مي نمايد و در صورت عدم تاييد کمسيون به شهرستان و متقاضي اعلام مينمايد و در صورت تاييد از ادارات ذيربط استعلام مي نمايد.
4- ارجاع به اداره تخصصي جهت بررسي طرح توسعه.
5- ارجاع به دبيرخانه صدور مجوز جهت صدور موافقت با توسعه طرح پس از تاييد مدير.
6- ارسال رونوشت به بخشهاي و ادارات تخصصي و سازمانهاي ذيربط.