مقاله بررسی آئين نامه آموزش صنايع الكترونيك ايران
دسته بندي :
فنی و مهندسی »
برق، الکترونیک، مخابرات
مقاله بررسي آئين نامه آموزش صنايع الكترونيك ايران در 36 صفحه ورد قابل ويرايش
ماده 1- هدف: تدوين ضوابط و مقررات به منظور طي دورههاي آموزشي بلند مدت و نحوة ارائه تسهيلات بر اساس ضوابط شركت صنايع الكترونيك ايران براي پرسنل تحت پوشش.
تبصره: كلية پرسنل رسمي شركت صنايع الكترونيك ايران اعم از مشمولين قانون آجا، سپاه، وزارت دفاع و شركتهاي تابع به صورت يكسان مشمول بهرهمندي از مفاد اين آيين نامه ميباشند.
ماده 2- آموزش هر واحد ملزم به تشكيل شناسنامه آموزشي براي كليه پرسنل تحت پوشش ميباشد.
ماده 3- تعريف دورههاي آموزشي بلند مدت: به دورههايي اطلاق ميشود كه پس از طي آن فرد موفق به اخذ مدرك رسمي يا معادل در مقاطع مختلف تحصيلي بر اساس مقطع تحصيلي مصوب وزارت آموزش و پرورش و وزارت فرهنگ و آموزش عالي كشور و با دورههاي داخلي صا همطراز با اين مقاطع گردد.
بخش 1: تعاريف
ماده 4- تسهيلات تحصيلي: به كلية خدماتي گفته ميشود كه از سوي شركت به دانشجوي بورسيه، كارمند دانشجو و كارمند دانشآموز در زمينة امور آموزشي بلند مدت اعطاء ميگردد و شامل موارد: بورس، انتساب، مأموريت تحصيلي، كمك هزينة تحصيلي، پرداخت شهريه، هزينة نوشت افزار، وام تحصيلي و . . . خواهد بود.
مده 5- دانشجوي بورسيه: به افردي اطلاق ميگردد كه در دانشگاهها و مراكز آموزش عالي و آموزشكده فني شيراز وابسته به شركت صنايع الكترونيك ايران مشغول به تحصيل بوده و فقط از كمك هزينه تحصيلي شركت استفاده نموده و مشمول بورس تحصيلي ميگرددند. بديهي است شريط و ضوابط مربوطه در زمان بورسيه شدن دانشجويان ملاك خواهد بود. و با تغيير ضوابط و شرايط مورد، عطف به ماسبق نخواهد شد.
ماده 6- كارمند دانشجو: به كارمند رسمي اطلاق ميگردد كه در يك از دانشگاهها و يا مراكز آموزش عالي مشغول به تحصيل بوده و از تسهيلات تحصيل شركت برابر مقررات بهرهمند باشد.
ماده 7- كارمند دانشآموز: به كارمند رسمي اطلاق ميگردد كه در يكي از دانشگاهها و يا مراكز آموزش عالي مشغول به تحصيل بوده و از تسهيلات تحصيلي شركت برابر مقرارت بهرهمند باشد.
ماده 7- كارمند دانشآموز : به كارمند رسمي اطلاق ميگردد كه در يكي از مدارس و يا هنرستانها مشغول به تحصيل بوده و از تسهيلات شركت برابر مقرارت بهرهمند باشد.
ماده 8- بورس تحصيلي: عبارتست از تسهيلات ويژه شركت صنايع الكترونيك ايران جهت جذب دانشجويان دانشگاهها و مراكز آموزش عالي و تأمين كادر مورد نياز علمي شركت از طريق:
الف- پذيرش دانشجو در آموزشكدهها و مراكز آموزش عالي وابسته به شركت صنايع الكترونيك ايران و پرداخت كمك هزينه تحصيلي در زمان تحصيل (مانند آموزشكدة فني شيراز).
ب- مصاحبه و انعقاد قرارداد با دانشجويان ساير دانشگاهها و مراكز آموزش عالي و پرداخت كمك هزينه تحصيلي در زمان تحصيل.
ج- قرار داد با دانشگاهها و مراكز آموزش عالي و پذيرش دانشجو از كنكور سراسري سازمان سنجش آموزش كشور (مازاد بر سهميه سالانه دانشگاه مرجع).
د- بورس تحصيلي خارج از كشور.
تبصره 1- مشمولين بند الف و ب صرفاً كمك هزينه تحصيلي بصورت ماهانه دريافت نموده و زمان تحصيل آنها جزء سنوات خدمتي محسوب نميگردد و پس از اتمام تحصيلات در صورت كسب معدل مورد نظر به استخدام شركت در خواهند آمد و در غير اينصورت كمك هزينههاي آموزشي بطور كامل از آنان دريافت ميگردد.
تبصره 2- ماده 9
تبصره: اين تسهيلات به پرسنل اعطاء ميگردد كه در دانشگاههاي دولتي روزانه (خارج از محل جغرافياي خدمتي) در رشته هاي مورد نياز پذيرفته شوند.
ماده 10- مأموريت تحصيلي: وضعيت پرسنلي است كه به صورت پاره وقت (روزانه و يا ساعتي) از خدمت منفك و جهت ادامه تحصيل به دانشگاه، مؤسسات آموزش عالي، مدارس و يا هنرستانهاي مربوطه اعزام مي گردند.
بخش 2: ضوابط اعطاء تسهيلات تحصيلي به كارمند دانشجو
ماده 11- ليست رشتههاي تحصيلي مورد نياز شركت صنايع الكترونيك ايران در مقاطع تحصيلي (كارداني، كارشناسي، كارشناسي ارشد و دكترا و . . . ) و تعداد تقريبي پرسنل مورد نياز در خرداد ماه هر سال توسط معاونت اداري و معاونت طرح و برنامه از طريق معاونتها/ مديريتهاي آموزشي شركتهاي تابعه تهيه و به منظور آگاهي پرسنل اعلام ميگردد.
تبصره: مقاطع كارشناسي ارشد و دكترا تابع اخذ مجوز از مبادي ذيربط ميباشند.
ماده 12- شركت كليه پرسنل در آزمونهاي ورودي پس از تكميل و تأكيد فرم مجوز شركت در آزمون امكانپذير است و صدور هر گونه گواهي يا معرفي نامه جهت ثبت نام در آزمونهاي وردي از سوي معاونتهاي تابع شركت، منوط به تكميل ارائه فرم «مجوز شركت در آزمون» فرم شماره (1) توسط پرسنل خواهند بود.
ماده 13- در صورت احراز شرايط، پرسنلي كه در يكي از رشتههاي تحصيلي مورد نياز شركت با در نظر داشتن ماده 11 پذيرفته ميشوند با تكميل فرم مربوطه از تسهيلات تحصيلي بهرهمند ميگردند. (فرم شماره2)
ماده 14- در صورتيكه پرسنل بدون رعايت ضوابط و مقررات اين آييننامه موفق به اخذ مدرك در يكي از مقاطع تحصيلي شوند هيچگونه تعهدي در خصوص ارتقاء خدمتي و حقوقي براي شركت ايجاد نخواهند كرد.
بخش 1: حق التدريس و حق الزحمه سخنراني
ماده 1- كليات و تعاريف:
الف- مدرس: آموزش دهندهاي است كه براي تدريس بصورت نظري يا عملي انتخاب و با سه وضعيت خدمتي به استخدام در ميآيد: مدرسين موظف- مدرسين غيرموظف و مدرسين مدعو
الف-1- مدرسين موظف: آموزشدهندگاني هستند كه در استخدام شركتها و صنايع تابع شركت صنايع الكترونيك ايران ميباشند و شغل مورد تصدي آنان در جداول سازماني بعنوان مدرس سازماني و يا عناوين شغلي مشابه منظور گرديده است.
الف- 2- مدرسين غير موظف: آموزش دهندگاني هستند كه در استخدام شركتها و صنايع تابع شركت صنايع الكترونيك ايران باشند و برابر جداول سازماني عهدهدار تدريس نبوده ولي بر اساس نياز ضمن انجام وظايف شغلي براي تدريس نيز انتخاب ميگردند.
الف – 3- مدرسين مدعو: آموزش دهندگاني هستند كه در استخدام شركتها و صنايع تابعه شركت صنايع الكترونيك ايران نبوده و بدليل نياز و مقتضيات آموزش شركت، جهت تدريس دعوت ميشوند.
ماده 2- ساعات تدريس مدرسين موظف برحسب مراكز آموزش و نوع دورهها طبق جدول زير ميباشد.
آموزش ذيربط نگهداري ميشود.
بخش 2: حق التأليف و حق الترجمه
ماده 13- بمنظور تشخيص لزوم تأليف يا ترجمه كتب و مدارك مورد نياز شركت صنايع الكترونيك ايران با نظر معاونت/ مديريت آموزش هيأتي 3 نفره مركب از: مديريت/ معاونت سازمان، معاون يا مدير آموزش، مترجم يا مؤلف تشكيل مي گردد.
ماده 14- پرداخت حق التأليف و حق الترجمه در مورد آثار تأليف و ترجمه شده كه قبل از انتشار از سوي مولف يا مترجم به معاونتها/ مديريتهاي آموزشي شركتهاي تابعه ارائه و ضرورت استفاده از آنها، همچنين صحت تأليف يا ترجمه به تأييد هيأت مندرج در ماده 13 برسد، بلامانع است.
ماده 15- هيأت مندرج در ماده 13 اين دستورالعمل مي تواند در مورد تأليف و ترجمههايي كه جنبه فني و تخصصي دارد نظرات دانشگاهها و مراكز آموزشي و عنداللزوم نظرات اشخاص بصير و متخصص را اعم از نظامي و غير نظامي اخذ و مورد بررسي قرار دهند.
ماده 16- حق چاپ و نشر كتب و آيين نامهها و مداركي كه بر اساس اين دستورالعمل تأليف و يا ترجمه ميشود حسب مورد براي هر يك از شركتهاي تابعه صا محفوظ بوده و هر گونه نسخهبرداري و تقليد از آنها منوط به اجازه كتبي از شركت/ صنايع ذيربط خواهد بود.
ماده 17- ميزان حق التأليف و حقالترجمه و ويراستاري هر نوع كتاب و آيين نامه و ساير مدارك مورد نياز شركتهاي تابعه صا بشرح زير تعيين مي شود.
الف- حق التأليف براي متون خارجي به فارسي تا 10 هز ار كلمه به ازاي هر كلمه حداكثر 25 رديف و مازاد بر آن به ازاي هر كلمه حداكثر 15 ريال ميباشد.
ب- حق الترجمه از متون خارجي به فارسي تا 10 هزار كلمه به ازاي هر كلمه حداكثر 25 ريال و مازاد بر آن به ازاي هر كلمه حداكثر 15 ريال ميباشد.
ج- حق التأليف و ترجمه از فارسي به زبان خارجي با رعايت ضوابط مذكور حداكثر تا دو برابر مبالغ ياد شده در بندهاي الف و ب ميباشد.
د- براي ويراستاري و ويرايش مطالب كتب و نشريات و گزارشهاي تحقيقي كه از لوازم تأليف و تصنيف و ترجمه است تا 10 هزار كلمه به ازاي هر كلمه حداكثر 15 ريال و مازاد بر آن به ازاي هر كلمه حداكثر 10 ريال ميباشد.
تبصره 1- براي هر ضميمه شامل جدول، نقشه، نمودار معادل 400 تا 800 كلمه به تشخيص آموزش قابل پرداخت ميباشد.