تحقیق بررسی جمع و پخش انرژي (شين و شين بندي)

دسته بندي : فنی و مهندسی » عمران
تحقيق بررسي جمع و پخش انرژي (شين و شين بندي) در 24 صفحه ورد قابل ويرايش

شين و شين بندي ( bus bar) :

بطور ساده جمع وپخش انرژي را شين گويند …بطور كلي بس بار يا شين به محلي در پست هاي فشار قوي گفته مي شود كه جهت توزيع بار بين وروديهاي پست(تغذيه كننده ها)و خروجيها(مصرف كنندگان )ارتباط برقرار مي كند بنابراين با توجه به اهميت پست و ميزان حساسيت خاموشي براي مصرف كننده ودر نظر گرفتن مسا ئل اقتصادي وامكان مانور سيستم ، اصولاً شين را طوري انتخاب مي كنند كه با توجه به شرايط فوق حداقل هزينه و حداكثر استفاده را داشته باشد .

مشخصات شين فشار ضعيف :

شين ها معمولاً از مس و يا از آلومينيوم ساخته مي شوند و در زمان خاص مي توان از آلياژ آلومينيوم كه داراي خواص الكتريكي و مكانيكي خوبي هستند نيز استفاده كرد . در پست هاي فشار ضعيف فاصله شين ها بستگي به جريان اتصال كوتاه شبكه و مقطع شين بستگي به جريان نامي دارد . براي تعيين و انتخاب شين هاي مسي و يا آلومينيومي بر حسب شدت جريان و بار دهي شين ها و درجه حرارت مجاز استفاده مي شود . باردهي شين هاي رنگ نشده كمتر از شين هاي رنگ شده است زيرا تشعشات حرارتي شين هاي رنگ شده بيشتر از شينهاي رنگ نشده مي باشند هر چه ارتفاع تاسيسات از سطح دريا بيشتر باشد به علت كم شدن غلظت هوا تشعشات حرارتي كمتر مي باشد و در نتيجه باردهي شين ها مانند بقيه وسايل برقي مانند ترانسفورماتور كم مي شود . در موقع ارتباط شين ها با يكديگر و گرفتن انشعاب بايد دقت كرد كه مقاومت شين در محل اتصال حتي المقدور كوچك باشد كه باعث ايجاد حرارت موضعي زياد نشود .

انواع شين : انواع شين هاي رايج به قرار زير است .

الف ) شين ساده : از اين نوع در پستهاي كم اهميت در ولتاژ پايين استفاده مي شود و اصولاً كم خرج بوده و عملكرد اپراتور آن بسيار ساده است در اين شين ها تعمير شين مستلزم قطع تمام ارتباط مي باشد . شكل (1) چنين شيني را نشان مي دهد .

شكل 1 سيستم تك شيني ساده












براي كاهش اين مشكل مي توان توسط سكسيونر شين را به دو قسمت كرد تا تعداد قطعي آنها كم شود . مانند شكل (2).










شكل 2-سيستم تك شينه با سكسيونر روي شيم

در شكل 2 نيز مشاهده مي شود كه با بروز اتصالي روي شين رله هاي حفاظتي عمل نموده و سبب قطعي تمام آنها مي گردد براي جلوگيري از اين مساله مي توان طبق شكل 3 شين را توسط كليد قسمت شين Bus Section با حفاظت هاي لازم به دو قسمت تقسيم نمود بنابراين با ايجاد اتصالي در هر قسمت سبب قطعي همان قسمت خواهد شد و با عملكرد اين كليد از قطع قسمتي از ارتباطات جبوگيري به عمل مي آيد .













شكل 3 – سيستم تك شيني با كليد قدرت روي شين

معايب شين ساده :

1-خراب شدن دژنكتور هر سيك از شين هاي انتقال انرژي باعث قطع برق آن خط مي شود.

2-تميز كردن مقره ها و متعلقات ديگر شين بدون قطع برق به سادگي ممكن نيست .

3-گرفتن انشعاب جديد از شين ساده بدون قطع برق امكان پذير نيست .

سيستم هاي با شين دوبل

الف –شين دوبل اصلي و يدكي

همانطوريكه در سيستم تك شينه مشاهده شد در صورتيكه يكي از كليدها احتياج به تعمير داشت لازم بود كه خط و ترانس مربوطه را بدون بار نمود و كليد آن را تعمير كرد . اما در شين دوبل (اصلي و يدكي ) مطابق شكل چنانچه كه كليد اصلي احتياج به تعمير داشت كليد Bus scoupler باس كوپلر وظيفه كليد اصلي را به عهده خواهد گرفت به عبارتي شين اصلي هم مي تواند توسط كليد قدرت مربوط و هم توسط كليد كوپلاژ در شرايط اضطراري تغذيه شود و مادامي كه كليد اصلي ارتباط در دست تعمير است كليد كوپلاژ وظيفه آن را به 0عهده مي گيرد مثلاً اگر فيدر شماره 3 اشكال پيدا نمود و احتياج به تعمير داشت با وصل كليد كوپلاژ عملاً اين كليد وظيفه كليد اصلي را به عهده مي گيرد بنابراين اين سيستم امكان تعمير كليد بدون از دست دادن بار امكان پذير است در اين حالت مسير نقطه چين، مسير جريان را نشان مي دهد .

ب) سيستم دو شين اصلي :

در اين نوع سيستم ، باس بار عملاً مطابق شكل زير بين دو باس بار تقسيم شده و هر تغذيه كننده هر دو باس بار را تغذيه مي كند . ضمن اينكه از هر دو باس بار به عنوان اصلي استفاده شده و هر كدام يدكي ديگري است در اين سيستم هر كدام از ارتباطات توسط دو سكسيونر امكان مانور روي ش ين ها را دارد در صورتي كه در اين سيستم خطاي دائمي يا مشكلي براي يمي از شين ها اتفاق بيفتد مي تواند شين ديگر تا تعمير آن شين استفاده نمود براي مانور هر ارتباط از روي يك شين به شين ديگر بايستي از كليد كوپلاژ استفاده نمود .


سيستم يك و نيم كليده :

در اين سيستم مطابق شكل بازاء هر دو ارتباط سه كليد در نظر گرفته شده است و هردو شين توسط اين كليدها برقدار مي باشد اين سيستم نسبت به سيستم هايي كه تا كنون ذكر شده گرانتر مي باشد (بعلت تعداد بيشتركليد )وازدرجه اطمينان بالا برخوردار است .بنابراين در ايستگاههاي مهم از جمله پست هاي توليد با ظرفيت بالا در نظر گرفته مي شوند اگر خطايي روي شين اتفاق بيفتد با قطع كليدهاي طرف آن شين هيچگونه قطع لحظه اي در ساير ارتباطات نخواهيم داشت بنابراين سيستم داراي اطمينان بالايي است . اما چون بروز هر خطا در ارتباطات منشعب از پست سبب قطع دو كليد مجاور آن ارتباط خواهد گرديد از اين نظر مي توان با باز نمودن سكسيونر اصلي آن ارتباط براي تعمير ووصل مجدد كليد ، اطمينان ارتباط آن ((بي)) را محفوظ نگهداشت .


سيستم دو كليده :

اين سيستم داراي همان مزاياي يك ونيم كليده مد باشد با اين تفاوت كه داراي درجه اطمينان بيشتري است اما مخارج آن زياده واصولاً استفاده نمي شود طريقه اتصال مطابق شكل مي باشد كه هر ارتباط توسط دو كليد به شين ها اتصال دارد . در اين سيستم نيز مانند يك ونيم كليده بروز هر خطا در اين در هر ارتباط منجربه عملكرد دو كليد در پست مي گردد .

سيستم بسته MESH (حلقوي ):

در اين سيستم كليدها بر روي شين قرار گرفته و بدينصورت يك شين حلقوي تشكيل مي شود اين سيستم از درجه خوبي برخوردار است زيرا هر ارتباط از دو جهت با بقيه متصل مي شود در اين سيستم نيز مانند سيستم يك و نيم كليدي بروز خطا در ارتباط منجربه عملكرد دو كليد در پست ميگردد.

مقره ها :

به منظور نگهداري سيم ها ي انتقال انرژي بر روي پايه ها ودكل ها ،جلوگيري از تماس فازها به يكديگر و ايجاد ايزولاسيون بين نازها و زمين بكار برده مي شوند .

مقره ها از نظر الكتريكي و مكانيكي بايد استقامت خاصي داشته تا علاوه بر مقاومت در برابر فشار ،كششي ، خمش در شرايط جوي بد نيز مثل باران ،مه ،شبنم ،رعد وبرق ، كليد زني تحمل بالايي داشته باشند.

يك مهندس در انتخاب مقره به نكات زير توجه مي كند :

1-مشخصه ولتاژ الكتريكي شبكه

2-عوامل خارجي واثرات آب وهوا در منطقه اي كه شبكه كشيده ميشود (نظير طوفان ،برف ويخ، ارتفاع و000)

3-عايق مورد نظر از نظر مرغوبيت و دوام قابل اعتماد باشد

4-اثر گذشت زمان بر روي عايق محاسبه وآزمايش شده باشد تا در مدت عمر قانوني عايق انهدامي رخ ندهد

5-اضافه ولتاچها (اموج صربه اي برق آسماني وكليد زني )

موارد مورد استفاده در مقره ها :

اكثر مقره ها از جنس چيني يا شيشه هستند در موارد خاصي نيز از مقره هايي مثل استائيت يا رزين هاي فرم داده شده در قالب وبا از مقره هاي پلاستيكي استفاده مي شوند .

مقره هاي نوع استائي كه پرس شده باشند در خطوط فشار ضعيف بكار برده مي شوند .

وظايف مسئول پست :

1- تنظيم و نظارت بر انجام برنامه شيفت و نظارت بر رفت و آمد اپراتورها و توزيع به موقع شيفت .

2- تنظيم و نظارت بر كنترل بر بازديدهاي انجام شده از تجهيزات پست ها توسط اپراتور توسط با توجه به فرمهاي تكميل شده ويژه بازديد.

3- پي گيري رفع معايب مشاهده شده و اعلام شده .

4- كنترل اجراي برنامه هاي زمان بندي گروهي

5- همكاري ،كنترل و نظارت و كار بر گروههاي اجرايي

6- كنترل و نظارت بر كار اپراتور در انجام مانورها

7- جمع آوري ، حفظ و نگهداري نقشه هاي تجهيزات و كاتالوگ آنها در پست

8- نگهداري سوابق گزارشات و مكاتباط ارسالي و در يافتي و فرم هاي بازديدها و حوادث در زونكنهاي مربوطه

9- نظارت بر ورود و خروج افراد و تجهيزات و وسايل نقليه به پست و جلوگيري از ورود افراد غير مجاز به محوطه و اتاق فرمان پست

10- حفظ و نگهداري تاسسات ساختمان و پاك سازي محوطه و خروج وسايل اضافي

11- نظارت بر نظم و انضباط كاركنان پست و تاكيد بر استفاده از لباس كار و كفش ايمني مناسب

12- تهيه آمار ماهانه ، كارهاي انجام شده در طول ماه ، اشكالات رفع شده و باقي مانده و ارسال گزارش به واحد بهره برداري

13- كنترل و باز رسي كارت كپسولهاي آتشنشاني و بازرسي سلامت ابزار كار و لوازم ايمني

مسئوليت هاي اپراتور :

1- تحويل و تحول شيفت مطابق دستور العمل تعويض شيفت

2- بازديد از قسمتهاي مختلف پست مطابق فرم بازديدهاي روزانه ، هفتگي و ماهانه و تكميل آن و ثبت اشكالات مشاهده شده در دفتر گزارش .

3- گزارش عيوب اشاره شده به مسئول پست و ديسپاچينگ توسط بي سيم ، تلفن و P.L.C

4- ثبت ارقام انرژي وساير ارقام خواسته شده در دفتر كارت آمپر در زمانهاي تعيين شده

5- هماهنگي با ديسپاچينگ ملي منطقه اي و توزيع در هنگام مانورها و مبادله اطلاعات

6- اعلام ورود گروههاي تعميراتي به داخل پست و نوع كار به ديسپاچينگ

7- تكميل فرم اجازه كار و هماهنگي و همكاري و نظارت بر كار گروههاي تعميراتي

8- ثبت وقايع و اطلاعات و خروجي ها و عملكرد رله ها در دفتر گزارش با ذكر ساعت و وضعيت هوا و مقدار بار ولتاژ و اعلام به ديسپاچينگ بر اساس اهميت موضوع به ترتيب به : مسئول پست و يا مسئول گروه مربوطه و يا سرپرست بهره برداري و يا بدي – انتقال و شبكه توزيع

9- تكميل گزارش قطع در زمان بروز قطعي و ضميمه نمودن گزارش عملكرد ثبات ها

10- ثبت ورود وخروج افراد و اجازه ورود به وسايل نقليه نيازهاي كار و حفظ و نگهداري اموال پست و تكميل صورت جلسه خروج كالا و تجهيزات

11- پوشيدن لباس كار و كفش مناسب در محسط كار و رعايت كامل دستورالعملها و آئين نامه هاي داخلي
دسته بندی: فنی و مهندسی » عمران

تعداد مشاهده: 1474 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.rar

فرمت فایل اصلی: doc

تعداد صفحات: 24

حجم فایل:13 کیلوبایت

 قیمت: 29,900 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل
  • محتوای فایل دانلودی: