مقاله بررسی جاسوسي شبكه‌اي

دسته بندي : فنی و مهندسی » کامپیوتر و IT
مقاله بررسي جاسوسي شبكه‌اي در 20 صفحه ورد قابل ويرايش

در مقابل جاسوسي شبكه‌اي چه كار مي‌توان كرد؟ سؤالي كه مطرح مي‌شود اين است كه تا چه اندازه اطلاعات از طريق منابع آشكار در دسترس مي‌باشد؟ كتابي در سال 1361 صفحه در سال 1991 توسط دو كارشناس ارشد اطلاعات نظامي چين با نام «منابع و روش‌هاي دستيابي به علوم و فنون منابع ملي و فن‌آوري اطلاعاتي» نوشته شد. نويسندگان اين كتاب واژه «اطلاعات» را اين گونه تعريف مي‌كنند «دانش جساس براي نفوذ در فن‌آوري‌هاي اساسي به آنها مي‌گويند كه حدود 80 درصد اطلاعات مورد نياز ارتش چين از طريق منابع آشكار به دست مي‌آيد و بيست درصد بقيه از طريق منابع طبقه‌بندي شده و سري مي‌باشد. از جمله منابع آشكار عبارتند از نشريات، گزارش كنفرانس‌ها و همايش‌ها و اطلاعات آشكار.

در اين تحقيق مي‌گوئيم كه چگونه اينترنت مي‌تواند يك منبع ارزشمند براي دست‌اندركاران جمع‌آوري اطلاعات تجاري به طريق مجاز و اخلاق باشد و چگونه اينترنت مي‌تواند مورد سوء استفاده افراد غيرمجاز قرار گيرد. فن‌آوري به ويژه ريزپردازنده‌ها، رايانه‌ها و شبكه‌هاي جهاني موتور محركه‌اي هستند كه با سرعتي وصف‌ناپذير ما را وارد عصر اطلاعات و دانشي شناخته شده كرده‌اند. اين نيرو همچنين يك نيروي محركه قوي براي اقتصاد جهاني است.

در سطح ملي، توضيح خواهيم داد كه چرا تكامل در شركت‌هاي فراملي يا مديريت مديران قدرتمند مي‌تواند هويت‌هاي شبه سياسي ايجاد كند كه به راحتي فراتر از قانوني‌هاي هر كشوري عمل مي‌كنند و خواهيم گفت كه چرا اين منطق باعث مي‌شود كه شركتي بزرگ فراملي به جاسوسي بپردازند. و گفته خواهد شد كه چگونه جاسوسي به عنوان دومين حرفه كهن جهان اينترنت را به خدمت خود گرفته است. تكامل جاسوسي از طريق شبكه‌هاي رايانه‌اي در فضاي جديد تجارت جهاني تشريح خواهد شد و سپس تفاوت ميان سه نوع جاسوسي تشريح مي‌شود. و اينكه چطور از طريق جاسوسي در شبكه‌هاي رايانه‌اي در قرن 21 به عنوان ابزاري براي حصول به برتري در قالب كشوري، تجاري يا نيروي نظامي اين سه نوع جاسوسي به سمت يكپارچگي به پيش مي‌رود و تمايز ميان آنها كمتر شده است.

اگر تعريف جامع‌تري از جاسوسي داشته باشيم. اين عمل 5 هدف عمده را دنبال مي‌كند كه عبارتند از: 1- دفاع از يك كشور. 2- كمك به شكست دشمن. 3- افزايش قدرت اقتصادي يك كشور يا يك مؤسسه تجاري. 4- افزايش سهم در بازار تجاري. 5- تصميم به در اختيار داشتن يا ادغام يك مؤسسه تجاري در مؤسسه ديگر. قرن 21 كه خيلي از بايگران عمده انتظار دارند كه عصر اطلاعات» يا «عصر فن‌آوري» باشد ممكن است در عوض «عصر جاسوسي از طريق شبكه‌هاي رايانه‌اي و عصر جاسوسي فن‌آوري باشد. چرا گروه‌هاي مثنوعي چون دولت ملي، نهادهاي مجري قانون فدرال، تروريست و غيره در زمينه شبكه‌هاي رايانه‌اي و اينترنت سرمايه‌گذاري عظيم كرده‌اند؟ دليل آن مشخص نيست: تمدن ما در حال گذارند مرحله اعتقاد راسخ به «اتم‌هاي» فيزيكي به مرحله شكوفايي داده‌هاي اطلاعاتي و الكترونيك است. لاجرم جاسوسي شبكه‌اي بيشتر رايج كرده است زيرا به قولي «ويلي ساتون» جاسوسان و ديگر خلافكاران «جايي مي‌روند كه پول در آنجاست».

«روندهاي محيطي در عصر اطلاعات جهاني»

«الگور» تعاون سابق رئيس‌جمهور آمريكا گفته بود كه: ما در شرف يك انقلاب هستيم كه مثل انقلاب صنعتي تأثير زيادي به اقتصاد خواهد داشت. به زودي شبكه‌هاي الكترونيكي اين امكان را براي مردم فراهم مي‌كنند كه مرزها و فاصله‌هاي زماني را بشكنند و از فوايد بازارها و فرصت‌هاي تجاري جهاني استفاده كنند كه امروز حتي تصورناپذير است.

«افول فولت- ملت و ظهور افراد»

زماني كه نگاهي به گذشته بشر مي‌افكنيم از دوره‌اي كه انسان‌ها در غار زندگي مي‌كردند تا به امروز، گاهي متوجه نيستيم كه نهادي كه ما آن را «دولت- ملت» مي‌ناميم تنها در دوره كوتاهي از تاريخ يعني 700 سال است كه هويت يافته است و به نظر مي‌رسد دولت- ملتها در حال از دست روان اهميت خود و افراد در مبارزه براي تثبيت جايگاه خود هستند صرف‌نظر از اينكه حاكميت كشورها يا حاكميت اشخاص غلبه يابد، تجارت به حيات خود ادامه خواهد داد.

فن‌آوري پيشرفته:

وقتي صحبت از فن‌آوري پيشرفته مي‌كنيم، منظور ما وسايل فني، تجهيزات، دستگاههاي پردازش اطلاعات و وسايل مخابراتي است كه براي مديريت و پشتيباني از نيازهاي شخصي، تجاري و نهادهاي دولتي استفاده مي‌شود. امروزه در بسياري از وسايل مخابراتي محلي، ملي و بين‌المللي از فن‌آوري پيشرفته استفاده مي‌شود.

پيدايش اينترنت:

ارتباط و اتصال ميان شبكه‌ةاي جاني كه در اواخر قرن بيستم تكامل يافت و به صورت اينترنت نمايان گرديد را مي‌توان «نظام اعصاب جهاني» براي انتقال اطلاعات حاوي حقايق، افكار و فرصتها «از هر نقطه به نقطه ديگر» توصيف كرد. اينترنت ماحصل طرحهايي است كه از طرف «آژانس طرح تحقيقات پيشرفته» آمريكا در دهه 1960 دنبال مي‌شد. اينترنت شايد يكي از تحولات هيجان‌انگيز آن دوره باشد. در اصل اين هدف دنبال مي‌شد كه براي تسهيل دسترسي به منابع پر هزينه رايانه‌اي اقدامي صورت گيرد و ارتباطات نظامي تقويت شود. بدين ترتيب اينترنت از 1988 تا به امروز روند سريع تكاملي خود را كه سابق بر اين، محدود به محافل علمي و نظامي مي‌شد طي كرده و وارد عرصه‌هايي چون تجارت الكترونيكي و ارتباطات رسانه‌اي تجاري شده است. اينترنت كه مي‌توان آن را شبكه منحول جهاني يا شبكه شبكه‌ةا توصيف كرد، بنياني را بوجود آورده است كه مي‌توان بازار تجارت جهاني (تجارت جهاني= واژه ديگري براي تجارت الكترونيكي است) را بر آن بنا نهاد. رايج‌ترين و عمومي‌ترين وسيله دسترسي به اينترنت «شبكه جهاني وب» است. مخترع «وب» هدف از ابداع آن را راهي براي سهيم شدن در اطلاعات مي‌دانست.

يك واقعيت مهم براي مديران،مسؤولين حفاظتي و مجريان قانون اين است كه شبكه جهاني اينترنت «وب» واقعاً جهاني است مرزهاي فيزيكي و نيز فاصله جغرافيايي در «دنياي سايبريك» تقريباً بي‌معني است. يك رايانه كه از نظر جغرافيايي در فاصله‌اي بسيار دور واقع است به راحتي مي‌تواند به مانند يك رايانه در محل مورد حماسه قرار گيرد. مديران شركتها و دواير دولتي و كارشناسان امنيتي و مجريان قانون بايد به خوبي اين مفهوم مهم را درك كنند.

شوك آينده:

با تقدير از كتاب «شوك آينده» تافلر، واكنش مردم و سازمانها نسبت به فضاي ثبت‌آور پيشرفت اينترنت پيچيده بوده است. گرچه برخي افراد و سازمانهاي حرفه‌اي در بهره‌گيري از ظرفيتهاي اين فن‌آوري جديد خيلي سريع و پيشگام بوده‌اند ولي برخي نيز به آهستگي وارد عرصه اينترنت شده‌اند و منتظرند ببينند كه در آينده چه اتفاقاتديگري در راه است. رشد سريع اينترنت سؤالاتي را مطرح مي‌كند و آن اين است كه تا چه اندازه يك جامعه مي‌تواند اين پديده را فراهم كند و سازمانها تا چه اندازه مي‌توانند در اين ظرف زماني فشرده از اين امكان بهره‌مند شوند. سرعت رشد فن‌آوري ارتباطات از طريق اينترنت يا ديگر فن‌آوريهاي جديد اين امكان را فراهم آورده است كه دسترسي به اطلاعات شركتها راحت‌تر صورت گيرد. اين امر بي‌سابقه است و اگر شرتكي از اين امكان محروم باشد، ممكن است خود ببيند. وسعت و حجم اطلاعات روي اينترنت نيز بي‌سابقه است و مي‌تواند تصميم‌سازي در اقداماتي كه بايد عليه رقبا صورت گيرد را راحت‌تر كند.

همچنين وقتي درصد رشد نيز بي‌سابقه است. به نسبتي كه اطلاعات بيشتري به اينترنت وارد مي‌شود و اين اطلاعات براي افراد بيشتري در دسترس قرار مي‌گيرد «تغييرات اساسي در نحوه ارتباط، تجارت و انديشه ما نسبت به دنيايي كه در آن زندگي مي‌كنم، بوجود مي‌آيد. در نتيجه، نحوه ارتكاب جرم رايانه‌اي و جاسوسي شبكه‌اي نيز دستخوش دگرگوني اساسي مي‌شود.

ظرف عمل و جاسوسي از طريق روابط عشقي:

در زمانهاي گذشته و قبل از اينترنت و ارتباطات گسترده جاني، يكي از راههاي رايج اخذ اطلاعات از يك نفر وارد كردن او در ماجراي عشقي بود. در اين ماجراها معمولاً بنا به ذائقه جنسي طرف مقابل كه به هم جنس يا جنس مخالف خود گرايش داشت، عامل جاسوسي وارد عمل مي‌شد تا اطلاعات لازم را بدست آورد. با پيدايش انبوه وسايل ارتباطي جمعي مثل اينترنت اكنون مي‌توان پايگاه‌هاي عشقي زيادي را پيدا كرد كه اكثراً قانوني هستند. آنها در برابر اخذ مبلغ ناچيزي دو نفر را به همديگر معرفي مي‌كنند. در عين حال، اين پايگاهها مي‌تواند ابزار خوبي در شناسايي اشخاص براي بهره‌برداري اطلاعاتي از آنها باشد. هر چند كه اين پايگاهها قانوني هستند، اما ممكن است برخي از افرادي كه در فهرست اين پايگاه ها هستند عامل جاسوسي رقيب باشند.

براي مثال در يكي از اين پايگاه ها 31 كشور فهرست شده اند و نام بيش از 3528 زن به چشم مي خورد. 807 نفر از اين زنان چيني- هم مقيم كشور چين و هم از خارج چين هستند، 127 نفر از روسيه و 415 نفر از جمهوري شوروري سابق به غير از روسيه هستند. بر روي اين پايگاه ها عكس هاي رنگي و توصيف اين دختران و زنان آمده است كه شرحي از زندگي نامه، علايق آنها به سرگرمي ها و نيز شمارة تلفن و آدرس پست الكترونيكي آمده است. اكثر اين زنان حرفه اي و تا حدودي آشنا به زبان انگليسي و بسياري از آنها تحصيل كرده هستند. يكي از زنان خود را افسر ارتش چين معرفي كرده است! البته كه با خواندن اين فهرست نمي توان نتيجه گرفت كه آنها در واقع جاسوس هستند، اما مسلم است كه برخي سرويس هاي اطلاعاتي خارجي از اين زنان بهره برداري مي كنند. استفاده از زنان و مردان كه مايلند در ماجراهاي جنسي وارد شوند و در مقابل اطلاعات بگيرند، پديدة تازه اي نيست. با اين حال، در دورة قبل از اينترنت اينگونه ملاقاتها رودررو صورت مي گرفت. بنابراين، اين خطر وجود داشت كه فرد جاسوس توسط سرويس هاي اطلاعاتي كشور مقابل به دام بيافتد. با پيدايش اينترنت و پايگاههاي عشقي اين مورد كمتر اتفاق مي افتد.

فن آوري پيشرفته، ما را به آينده سوق مي دهد.

همان طور كه در اين تحقيق گفته شد، فن آوري كه در عصر حاضر مبتني بر اطلاعات و رايانه ها است، عملا نيروي محركه هر ابزار، قطعه، ماشين، و وسايلي از اين قبيل است. اين وسايل فن آوري در درون خود يك مغز دارند كه به آن ريزپردازنده مي گويند، اين ريزپردازنده در واقع همان رايانه است. ريزپردازنده ابزاري است در دست نهادهاي دولتي و موسسات تجاري كه فعاليت داشته باشند و حتي به نظر مي رسد كه ريز پردازنده ها زندگي ما را نيز به گردش درمي آورند. همان طور كه مي دانيم، اين چيپ توليد شده در «سليكان ولي» واحد پردازش گر همة رايانه ها است. قدرت و كارايي ريزپردازنده ها پيشرفت چشمگيري داشته و قيمت آن ها كاهش پيدا كرده است. اين روند در آينده همچنان ادامه خواهد يافت.

آينده ممكن است رايانه هاي بيولوژيكي را براي ما به ارمغان آورد. براي مثال، شايعه شده است كه بعضي از دانشمندان در حال كار كردن بر روي آسيب هاي الكترونيكي هستند و روشهايي آزمايش مي‌شود كه بين آنها اينها و مغز انسان ارتباط مستقيم برقرار شود. چنين رايانه هاي فوق العاده پيشرفته احتمالا مي تواند كل تاريخچة رقابت انسان براي به دست آوردن چيپ را ذخيره كند. چه كسي تعيين مي‌كند كه محتواي كه محتواي اين تاريخ چيست؟ با دسترسي چشمگير و فراگير اشخاص به اين اطلاعات، اين پديده ها چه پيامدهايي خواهد داشت؟
دسته بندی: فنی و مهندسی » کامپیوتر و IT

تعداد مشاهده: 1574 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.zip

فرمت فایل اصلی: doc

تعداد صفحات: 20

حجم فایل:15 کیلوبایت

 قیمت: 24,900 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل
  • محتوای فایل دانلودی: